-

AKSARAY'DA 'KİTAP OKU, OKUDUĞUN KİTABI BAĞIŞLA' KAMPANYASI BAŞLATILDI

Aksaray Valiliği ve Aksaray’ın yerel radyolarından Aksaray FM işbirliğinde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına yönelik ‘Kitap Oku, Okuduğun Kitabı Bağışla’ kampanyası başlatıldı.

AKSARAY'DA 'KİTAP OKU, OKUDUĞUN KİTABI BAĞIŞLA' KAMPANYASI BAŞLATILDI
18 Aralık 2014 - 15:03
Kampanya için düzenlenen tanıtım toplantısına Aksaray Valisi Şeref Ataklı,  Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Defterdar Ali Aykaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kamu kurum temsilcileri ile öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

6 ay sürecek kampanya kapsamında kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasının yanında okul ve camilerde kütüphane ve kitaplıklar oluşturması hedeflendiği bildirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı kampanyanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında kitabın bir medeniyet inşasında en temel unsurlardan biri olduğunu ifade ederek: ‘İnsanlık tarihi boyunca olup bitenler yazılı hale getirilen fikir, düşünce, görüşler bugünümüze ancak yazı kitapla gelebiliyor. Biz bunlardan istifade etmek zorundayız. İnsanların oluşturduğu medeniyet birikimi kitaplar üzerinden geleceğe aktarılıyor. Buna sahip çıkmamız lazım. Bir medeniyet inşa etmek iddiasındaysak kitaba sahip çıkarak kitap okumamız gerekiyor’ dedi.

-Kitap okuma bir hobi değildir

Kitap okumanın önemini her zaman herkesin söylediğini ancak bunun gereğini yerine getirme noktasında ihmalkâr davranıldığını vurgulayan Vali Ataklı, ‘’Gençlerimiz okuma yazma konusunda maalesef zayıf kalıyor. Bundan da hepimiz serzenişte bulunuyoruz. Önce bizim kendimize bakmamız, örneklik teşkil etmemiz lazım. Çocuklarımız okuma konusunda çok daha iyi durumda olacaktır. Kendi yapmadığımız şeyleri çocuklarımızdan istemek hakkına sahip değiliz. Örnek olmak en etkili yöntemdir. Kitap okuma bir hobi meselesi değildir. Boş zamanda yapılacak bir iştigal konusu değildir. Kitap bizim asli işimizdir diye düşünmek gerekiyor.’ dedi.

Başlatılan kampanyanın 6 ay süreyle devam edeceğini belirten Vali Ataklı, ‘’Kitap insanın kendi fikir dünyasını düşünce dünyasını geliştirmesinde en önemli unsurdur. Bu önemli bir araç tır, bu araç basit bir hobi değildir. Bu zihniyeti de değiştirmemiz gerekiyor. Bütün toplum kesimlerini ve vatandaşları mızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Her tarafı kitaplandıralım ve bu kitapların okuyalım’ dedi.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar ise yaptığı konuşmasında her insanın elinin altında küçük veya büyük bir kitaplığının olması gerektiğini bunun hem kendisi hem yetiştireceği çocuklar ve toplum açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Kitapların sahip olduklarını hiçbir karşılık beklemeksizin okuyucularına verdiğini, belirten Rektör Acar, ‘’ Bin yıl önce dünyaya hükmeden insanların ne söylediklerini bilmiyoruz. O zamanlarda bastığı yerleri titreten insanlar vardı onlardan pek haberimiz yok. Ama o gün eline kalemi alıpta yazılı bir eser bırakmış insanların eserlerini bugün kütüphanelerimizin başucunda okuyabiliyoruz. ‘dedi.

-Vali Ataklı kitap bağışında bulundu

Konuşmaların ardından kampanyaya destek veren kurum kuruluşlar ile vatandaşların bağışları ile oluşturulan kitap standı ziyaret edildi. Vali Şeref Ataklı kitap bağışında bulunarak, kampanyanın hedefine ulaşması için herkesi kitap okumaya ve okuduğu kitapları yakınındaki bir cami veya okula bağışlayıp kütüphane ve kitaplıklar oluşturulmasına destek vermeyedavet etti

YORUMLAR

  • 0 Yorum