-

AKSARAY TİCARET ve SANAYİ ODASI YÖNETİMİNDEN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük mücadeleler neticesinde kazanılan milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 91. yıl dönümünü kutlayan bir basın açıklaması yaptı...

AKSARAY TİCARET ve SANAYİ ODASI YÖNETİMİNDEN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
28 Ekim 2014 - 16:11
ATSO MECLİS BAŞKANI TEKİN “ ASİL TÜRK MİLLETİ EBEDİYETE DEK VAR OLACAKTIR”

Cumhuriyetimizin 91. Yıl Dönümünü kutlayan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin, yapmış olduğu açıklama da; “Ulu Önder Atatürk’ün milletimize en büyük hediyesi olan Cumhuriyet ile Türk Milletine bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar verilmiş, ülke yönetiminde söz, millete bırakılmıştır.

Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir.

Bilinmelidir ki Asil Türk Milleti Ebediyete dek var olacaktır. Tarihimiz boyunca onlarca kez ülkemizi yıkmak için her türkü oyunları oynayanlar bir şeyi her zaman unutuyorlardır. Türk milleti ne kadar zor durumda olursa olsun milli birlik ve beraberlik duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyecektir. ATSO Meclis Başkanı olarak meclisimizin, üyelerimizin ve Türk Milletinin bu anlamlı gününde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını gururla kutluyor, şahsım ve ATSO Meclisi adına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

ATSO BAŞKANI AHMET KOÇAŞ “ÇAĞDAŞ BİR ULUSUN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN”



Bu topraklara vurulan tarih öncesi Türk mührünün, kıyamete kadar kalacağını belirten ve çağdaş bir ulusun doğum gününü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu açıklama da; “Anadolu Topraklarına yeniden vurulan Türk mührü sonucu, 29 Ekim 1923 günü, Türk Milletinin karakterine ve medeniyet anlayışına uygun olan Cumhuriyet sistemi ilan edilerek, Türk Milletinin yeniden vatan yaptığı bu topraklar da kıyamete kadar kalması Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında sağlanmıştır. Bugün idrak ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük zorluklar, kahramanlıklarve inanç ile azimin var olması sonucu bizlere emanet edilmiş bu emanetin ilelebet kalması konusunda da Türk Milletine tavsiyelerde bulunmuştur.

Birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren, kırgınlıkları unutturup kardeşliğimizi pekiştiren, millet olma bilincimizi en üst düzeyde hissettiren Cumhuriyet Bayramımız, Halk-Devlet buluşması şeklinde hep beraber birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları çerçevesinde kutlanmalı ve tüm dünyaya örnek olmalıdır.

Türk ulusu büyük fedakârlıklarla kazandığı Cumhuriyetine tüm benliği ile sahip çıkmış ve bugünlere taşımıştır. Hiç kuşkusuz Türk ulusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedeflere sadece Cumhuriyet ile ulaşılabileceğinin bilincindedir. Bu bilincin genç nesillere, aynı hassasiyet içerisinde aktarılması, Büyük Kurtarıcının da ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olmasını sağlayacak en önemli güçtür. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulması ve yaşatılmasında emeği geçen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm üyelerimizin ve Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum ”Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum