-

ATSO'DA EFİNANS TARAFINDAN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) ile eFinans işbirliğiyle düzenlenen seminerde ATSO üyelerine E-Finans tarafından E-Defter, E-Fatura ve E-arşiv konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.

ATSO'DA EFİNANS TARAFINDAN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ
23 Ekim 2014 - 12:01
Günümüz de teknolojinin ilerlemesi ve ticaretin teknolojiye uyumu sonucu ticari hayatın önemli birer parçası durumuna gelmesi beklenen e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına ilişkin bilgiler Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine anlatılırken, seminer katılımcılar tarafından tam not aldı.

eFinans Genel Müdür Yardımcısı Okan Murat Dönmez tarafından düzenlenen seminer de  “Bizce mümkün” yaklaşımı ile çözümler sunan Finansbank’ın iştiraki olarak; Cybersoft ortaklığı ile kurulan e-Finans’ın, başta e-Fatura ve e-Defter geçişi olmak üzere ticari hayattaki değişimde müşterilerini destekleyerek; yenidünya ticaretine en hızlı şekilde adapte olmalarını hedeflediğini vurguladı.

Tüm elektronik ticari uygulamalar için servis sağlayıcılığı, bankacılık ve finans çözümleri sunan eFinans’ın, 1 Ocak 2014’te e-Fatura’nın ve 1 Eylül 2014’te de e-Defter’in zorunlu hale geldiği, ortaklarının bilgi birikimi ve tecrübesi ile hazırlanan paket çözümleriyle müşterilerin yanında olmayı hedeflediğini anlatırken Okan Murat Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü:



“e-Fatura alanında tek iştirak kurarak ilerleyen tek banka olan Finansbank, eFinans iştiraki ile e-Fatura ve e-Defter geçiş sürecinde yüksek teknolojiyle birlikte bankacılık alanındaki birikimini de ortaya koymaktadır. Bu doğrultuda, e-Fatura mükellefi olan ve girmek isteyen tüm şirketlere hizmet vermeye hazırız. Yeni dünya ticaretinin tamamen elektronik uygulamalar üzerinden yürüyeceğini öngörüyoruz ve e-Fatura’yı bu yeni dünyanın temel taşı olarak düşünüyoruz. Gelecek dönemde Türkiye’de elektronik uygulamaların başlangıç noktası sayılabilecek; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bazı sektörler için zorunlu hale getirdiği uygulama ile e-Fatura’nın, tahsilat ve ödeme döngüsü içindeki yerinin giderek artacağına ve mali mührün de etkisiyle kredi süreçleri içinde de daha fazla yer alacağına inanıyoruz. eFinans olarak, kısa zaman içinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın getireceği yeni uygulamalar kapsamında, e-Arşiv, e-Çek, e-İrsaliye ve benzeri hizmetlerini de portföyümüze katmak üzere çalışıyoruz. Bu sektörde 2014 yılı sonuna kadar minimum yüzde 20 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz.

Avrupa Birliği’nde bu yıl piyasalardaki toplam e-Fatura hacminin yüzde 33’e ulaşmasının beklendiğini, bu oranın dünya genelinde ise yüzde 5 civarında olduğunu kaydeden Okan Murat Dönmez, Türkiye’de ise e-Fatura hacminin henüz binde 5’in altında seyrettiğini bildirdi. Mükellefler açısından üç konunun önemli olduğunu kaydeden Okan Murat Dönmez, “Bunlardan ilki, teknolojinin pürüzsüz çalışıyor olması. İkincisi güvenilirlik ve e-Faturanın saklanması, üçüncüsü ise fiyatlandırmadır. Biz bu üç konuda da iddialıyız” dedi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum