-

BAKAN YILMAZ '' ASÜ NÜN NASIL BÜYÜDÜĞÜNE BİZZAT TANIKLIK ETTİM ''

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2014-2015 Akademik Yıl Açılış Töreni, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz’ın da katılımıyla, büyük bir kalabalık ve coşku içerisinde gerçekleştirildi.

BAKAN YILMAZ '' ASÜ NÜN NASIL BÜYÜDÜĞÜNE BİZZAT TANIKLIK ETTİM ''
21 Ekim 2014 - 17:56
Siyasiler, bürokratlar, işadamları, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törende, terfi alan akademisyenler cübbe giydi. Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Aksaray Üniversitesi’nin 8 yıl içinde muazzam bir büyüme kaydettiğini söyleyerek, “Sayın Rektörümüz başta olmak üzere, bu gelişmeye katkı saunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversitesi’nin, Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 vizyonuna ulaşması için, üzerine düşen vazifeyi yapmaya çalışan bir üniversite olduğunu söyledi. Aksaray Üniversitesi’nin Türkiye’nin en hızlı büyüyen, akademik performansı kendi alanında en yüksek ve en özgür üniversitesi olduğundan söz eden Prof. Dr. Mustafa Acar, “2011’de 8 bin 200 olan öğrenci sayısı, bugün 18 bin 202’ye, 4 olan fakülte sayısı 9’a, toplam akademik personel sayısı ise 480’den 680’e ulaşmış durumda” dedi. Son 3 yıl içinde hizmete giren ve devam eden yatırımlardan söz eden Rektör Acar, “Konferans Salonu, Merkezi Derslikler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Sosyal Yaşam Merkezi ve Caminin, son 3 yıl içinde hizmete giren yatırımlar arasında yer almaktadır. Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin ikinci etap binaları, Veteriner Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi binaları, tribün ve Rektörlük binası ile altyapı inşaat çalışmaları ise devam etmektedir. Kalkınma Bakanlığımızın ödenekleri sayesinde yapılaşmamızı hızlı şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Aksaray Üniversitesi’nin Türkiye’nin en özgür üniversitesi olduğunu ve hiç kimseye karşı negatif ayrımcılık yapılmadığını vurgulayan Rektör Acar, “Herkesi birinci sınıf memleket evladı kabul ediyoruz ve el birliği ile üniversitemizi ve şehrimizi daha iyi yarınlara taşımak istiyoruz” dedi. 2013 yılında, akademik performans bakımından, kendisiyle aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında birinci sırada olduklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden ASÜ Rektörü, “Bu manada değerli akademisyen arkadaşlarıma katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücü yüksek bir ülke olabilmesi için, üniversitelerden çıkacak girişimci gençlere, bilgiye ve teknolojiye ihtiyaç olduğunu; bu nedenle Aksaray Üniversitesi’nde “Girişimcilik” dersini zorunlu ders olarak tüm öğrencilerin aldığını söyleyen Acar, “Üniversitemiz bu anlamda öncü bir üniversitedir” diye konuştu. Rektör Acar konuşmasının son bölümünde uluslararası öğrenci sayısının 500’e yaklaştığını belirtti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Üniversite-Belediye işbirliğinin son derece verimli şekilde sağlandığını, bunun da şehre yapılan hizmetin kalitesini arttırdığını söylerken, AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, “Vilayetlikten sonra Aksaray’ın başına gelen en güzel şey Aksaray Üniversitesi’dir” dedi. Vali Şeref Ataklı da, yurt ve barınma konusunda atılan adımlardan söz etti.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, çeşitli zamanlarda Aksaray’ı ziyaret ettiğini ve üniversitenin nasıl geliştiğine, nasıl büyüdüğüne bizzat tanıklık ettiğini söyledi. “Bu muazzam büyüme takdire şayan. Bu hızlı gelişmeye emek veren herkese teşekkür ediyorum” diyen Bakan Yılmaz, 2000’li yıllardan sonra Anadolu’nun dört bir yanında üniversitelerin kurulmasının önemli ve stratejik bir karar olduğunu belitti. Bu karar alındığında “Yanlış yapıyorsunuz” diyenler olduğunu, “Bu üniversiteler tabela üniversiteleri olacak, içini dolduramayacaksınız” eleştirileri yapıldığını dile getiren Dr. Cevdet Yılmaz, “Ama bugün geldiğimiz noktada bu eleştirileri yapanların Aksaray Üniversitesi’ni gezmesi lazım. Yeni kurulan üniversitelerimi, yeni nesil üniversiteler olarak adlandırıyorum. Bu üniversitelerimiz hızlı şekilde gelişiyorlar. Aksaray Üniversitesi 8 yılda çok iyi bir ilerleme kaydetti ve önümüzdeki 8 yıllarda bu büyüme daha da artacaktır. Bunlar çok güzel gelişmeler. Üniversitemizin bu gelişmesini, derinleşmeyle birlikte götüreceğinden şüphem yok. Sayın Rektörümüz başta olmak üzere, bu gelişmeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akademik Yıl Açılış Töreni’nde üniversite tanıtım filmi izlendi ve Müzik Bölümü akademisyenlerinin sunduğu dinletinin ardından, üniversiteyi dereceyle kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Törende, terfi alan akademisyenler cübbe giydi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum