-

BAŞKAN YAZGI, AKSARAY ÜNİVERSİTESİ'Nİ DERECE İLE KAZANAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİ TAKDİM ETTİ

ksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti.

BAŞKAN YAZGI, AKSARAY ÜNİVERSİTESİ'Nİ DERECE İLE KAZANAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİ TAKDİM ETTİ
22 Ekim 2014 - 15:56
Aksaray Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katılan Başkan Yazgı, Aksaray Üniversitesi’ni derece ile kazanan iki bayan öğrenciye ödüllerini takdim etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gösterdikleri başarıdan dolayı öğrencileri tebrik etti ve eğitim hayatlarındaki başarılarının devamını diledi.

Aksaray Üniversitesi’nin Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, salonu hıncahınç dolduran konuklara hitaben bir konuşma yaptı ve yeni akademik yılın tüm üniversite öğrencilerine ve üniversitelere hayırlı uğurlu olmasını diledi. Aksaray’ın 10 bin yıllık tarihe sahip bir şehir olduğunu belirten Başkan Yazgı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Aksaray’ımız 10 bin yıllık tarihe sahip olan ve birçok medeniyetin de göz bebeği olan bir şehrimiz. Özellikle Selçuklu döneminde II. Kılıçarslan zamanında şehrin yeniden ihya ve inşa edilmesi bakımından yaşanan gelişmelerle birlikte, daha sonra Osmanlı’ya tohumlarını atacak olan bir medeniyetin ilk başlangıç noktalarından bir tanesidir Aksaray şehrimiz. II. Kılıçarslan gerçekten de bizim için önemlidir ve dönüm noktalarından birini ifade etmektedir.  Zaten bu dönemde  çalışmalarımıza başladığımız ilk günden itibaren, kendisinin mührü olan tek başlı çift gövdeli aslan sembolünü kullanmamızdaki amaç, ona olan saygımızı ve tarihe olan bağlılığımızı belirtmek maksadıyladır. Peki, neler yapmıştır II. Kılıçarslan?

Şehrimizi öyle bir konuma getirmiştir ki; özellikle Orta Asya’dan, Azerbaycan’dan getirmiş olduğu değerli âlimler,  ulemalar ve tüccarlar ile beraber şehri yeniden inşa etmiştir. Ve çevirdiği kale ile beraber ki; Aksaray ismi de oradan alınmış, etrafı çevrelediği bembeyaz kale ile buraya Aksaray ismini vermiştir. Ve burada yetiştirmiş olduğu değerli âlimler ve ulemalar ile birlikte Osmanlı’nın ilk tohumlarını atan manevi dinamiklerini oluşturan büyük bir şehir olmuştur. Ardından yapmış olduğu zaferlerle ve kazanmış olduğu yerlerle de Aksaray’ımızın önemli bir zafer şehri olmasını ifade eden “Darü’z-Zafer”  ve “Şehr-i Süleha” ünvanları buralardan gelmektedir.

Somuncu Babamız, Cemalettin Hamiduddin-i Aksarayi Hazretleri ve Yunus Emre Hazretleri’nin bu topraklarda olması; bu toprakları mayalaması ve yeni oluşturulacak Osmanlı ruhunu taşıyan medeniyetin yeniden ihya ve inşa etme noktasında yapmış olduğu çalışmalarla Aksaray’ımız, Başbakanımızın da söylediği gibi, tohum bir şehirdir ve gerçekten de önemli bir konumdadır.  Bizler bu döneme geldiğimiz zaman, çok gururla ve onurla söylemek istiyorum ki; başta Sayın Rektörüm olmak üzere değerli hocalarımız az önce sizler de gördünüz, genç bir üniversite olmamıza rağmen elde ettiğimiz başarılar ve ilk sıralarda yer almamız bizim için onur kaynağıdır, bizim için bir mutluluktur. Biz inşallah bunların daha da artarak devam edeceği kanısındayız ve inancındayız.

Bu dönemde belediye olarak yapacağımız çalışmalardan biraz bahsetmek istiyorum.  Değerli Rektör hocamla ve değerli hocalarımızla yapmış olduğumuz birebir görüşmelerde de şu fikre vardık: Belediye-Üniversite beraberliğinde ar-ge çalışmaları yapıldığı andan itibaren şehir bambaşka bir noktaya gelecektir ve bu bambaşka noktaya gelinmesi ile beraber hem kalkınmamızda hem de tanıtımımızda önemli bir adım atılmış olacaktır inşallah. Bununla birlikte yine gençlerimizle gerçekleştireceğimiz projelerimiz var. Bu projelerimizin üst başlığını bizler belirleyeceğiz fakat, nasıl bir çalışma alanı istediğinizi ve gençlik merkezi oluşturulurken neler olması gerektiğini, sizlerle yapacağımız görüşmelerle belirleyeceğiz.  Sizlerin rahat gidip gelebileceğiniz, kendinizi rahat ifade edebileceğiniz ortamların oluşması için inşallah bizler, belediye olarak bu dönemde böyle bir çalışmanın altına imza atacağız.

Bu, benim için şu bakımdan önemli: Türkiye’nin en genç belediye başkanlarından biriyim. Sizlerle aynı yaşta değiliz ama, sizlerle aynı bakış açısına sahip, sizlerin derdini sıkıntısını anlayabilecek, dinleyebilecek bir belediye başkanınız var. Ben kapımın her zaman açık olduğunu söylüyorum. Her türlü sıkıntınızda sorununuzda, belediyemiz olarak yapmamız gereken çalışmalarda yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Tekrar 2014-2015 akademik yılı hepinize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum