-

Konya Kültürü Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi bünyesinde açılan “Konya Yaşam Kültürü Müzesi”nde geleneksel bir aile yaşamı anlatılarak Konya’nın kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarılıyor. Müzede ayrıca kültür insanlarının katılımıyla her cumartesi İkindi Sohbetleri düzenleniyor.

Konya Kültürü Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor
29 Mayıs 2014 - 18:14
Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi bünyesinde bulunan ve “Konya Yaşam Kültürü Müzesi” olarak düzenlenen İzzet Rasih Koyunoğlu'nun tarihi aile evi büyük ilgi görüyor.

Konya’nın Selçuklulardan günümüze köklü kültür birikiminin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanan Konya Yaşam Kültürü Müzesi’nde, 100 yıl öncesinin Konya evinde bir ailenin geleneksel yaşamı anlatılıyor. Ziyarete gelenleri evin oğlu ve kızı geleneksel kıyafetlerle kapıda karşılarken Konya yaşam kültürü hakkında bilgi vererek geleneksel ikramlarda bulunuyor.

YAŞAM KÜLTÜRÜ MÜZESİ’NDE İKİNDİ SOHBETLERİ

Konyalılardan ve Konya dışından gelen gruplardan büyük ilgi gören müzede her cumartesi İkindi Sohbetleri düzenleniyor. Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği ile ortaklaşa düzenlenen sohbetlerin ilkinde dernek başkanı Seyit Küçükbezirci, “Birinci Şehir Konya’nın Muhteşem Kültür Birikiminden Satırbaşları” konulu konuşma yaptı. 31 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek sohbete konuk olacak Prof. Dr. Saim Sakaoğlu da “Konya’da Halk Edebiyatı” konusunda konuşacak.

Konya Yaşam Kültürü Müzesi, Ramazan ayına kadar Pazar hariç haftanın her günü 08.00 – 17.00 arası ziyaretçilere açık kalacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum