-

FESHANEDEKİ AKSARAY TANITIM GÜNLERİNDE YAŞANANLAR !

BAŞKAN YAZGI,“İSTANBUL’U KÖKLERİYLE BULUŞTURDUK”... İSTANBUL’UN YENİ VALİSİ ŞAHİN AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI YAZGI’YI ZİYARET ETTİ... BAŞKAN YAZGI, BAKAN EKER ve VALİ ŞAHİN’E AKSARAY TAHİNLİSİ İKRAM ETTİ....

FESHANEDEKİ AKSARAY TANITIM GÜNLERİNDE YAŞANANLAR !
20 Ekim 2014 - 13:56
BAŞKAN YAZGI,“İSTANBUL’U KÖKLERİYLE BULUŞTURDUK”

 

Aksaray Belediyesi, İstanbul Feshane’de düzenlenen 2. Aksaray Tanıtım Günleri’nde şehrin tanıtımına çok büyük katkı sağladı.

Aksaray Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan tanıtım standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Diğer taraftan Feshane’de yaptığı konuşmada İstanbul’u kökleri ile buluşturduklarınıifade eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı şunları söyledi:

“Sarıyahşi’den, Ortaköy’den, Gülağaç’tan, Güzelyurt’tan, Eskil’den veSultanhanı’ndan  bizim cevizlerimizi, pekmezlerimizi, helvalarımızı, halılarımızı,  kilimlerimizi, tahinlerimizi ve de Somuncu Baba ekmeğimizi getirdik sizlere. Bulama’mızı getirdik; hediyelik eşyalarımız, çömleklerimizve daha sayamadığımız birçok el ürünümüzle birlikte bizlerin ürettiği değerli şeyleri burada sizlerle paylaşmaya geldik.

Aksaray’ımız köklü bir şehir. Bu anlamda bizim için en önemli şeylerden bir tanesi, tabii ki 10bin yıllık bir tarihimizin olması. Ama II. Kılıçarslan, bizim dönüm noktalarımızdan birini teşkil ediyor. Selçuklu Sultanı olmasının yanı sıra  Aksaray’ı imar ve mamur eden bir lider. Tek başlı, çift gövdeli aslan figürünü taşıyan kendi mührünü biz bu dönem Aksaray’ımızın logosu olarak seçtik. Gücü, korumayı ve büyüklüğü sembolize eden bir logomuz oldu. Ardından kendisinin Aksaray’ımızı“SalihlerYurdu” yapmasının meyvesi olarak da, Somuncu Baba Hazretleri’ni yetiştirmesi ile Hacı Bayram Veli, Akşemseddin ve Fatih Sultan Mehmet’e kadar devam eden bir zincir oluştuğunu görmekteyiz. Nitekim Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra da Salih insanları buraya getirdi ki; Osmanlı İmparatorluğu’nun temelleri sağlam atılsın. Bu nedenden dolayı dedelerimiz, şehrimizden buralara geldi ve yerleşti.

Burada şu ifadeyi de özellikle kullanmak istiyorum. İstanbul kökleri ile buluşuyor ifadesi Sayın Vekilim Ali Rıza Bey’in çok güzel bir sözüdür. Bu bizim sembolümüzdür, bu bizim sloganımızdır. Biz İstanbul’u kökleriyle buluşturmaya geldik. İnşallah bu üç gün boyunca Aksaray’ımızı hem İstanbullulara hemde tüm Türkiye’ye tanıtmış oluruz”.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk ŞahinYazgı’nınbu güzel konuşması, salonu dolduran tüm konuklar tarafından bol bol alkışlandı.

 

 İSTANBUL’UN YENİ VALİSİ ŞAHİN AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI YAZGI’YI ZİYARET ETTİ

 

İstanbul Feshane’de düzenlenen 2. Aksaray Tanıtım Günleri’nde Aksaray Belediyesi’nin standı, çok büyük ilgi gördü.

16-19 Ekim tarihleri arasında binlerce kişinin ziyaret ettiği Aksaray Belediyesi standı, ilk günden itibaren çok önemli konukları da ağırladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanı sıra İstanbul’un yeni Valisi Vasip Şahin de Aksaray Belediyesi’nin standını ziyaret ederekAksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile bir araya geldi.

 Başkan ve başkan yardımcıları tarafından karşılanan Vali Şahin’e Başkan Yazgı tarafından Aksaray Belediyesi’nin yeni logosunun yer aldığı tablo ile fincan takımı hediye edildi.

Son olarak İstanbul Valisi VasipŞahin, Aksaray Belediyesi’nin standını çok beğendiğini belirterekAksaray Belediye BaşkanıHaluk Şahin Yazgı ve ekibine teşekkür etti. 

 

BAŞKAN YAZGI, BAKAN EKER ve VALİ ŞAHİN’E AKSARAY TAHİNLİSİ İKRAM ETTİ

 

Aksaray Belediyesi, İstanbul Feshane’de organize edilen2. Aksaray Tanıtım Günleri’nde şehrin tanıtımına çok büyük katkılar sağladı.

Aksaray Tanıtım Günleri açılışına, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eski Aksaray Valisi şimdiki İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un yanı sıra Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, 22. Dönem Ak Parti Eski Milletvekili ve Aksaray Tanıtım Günleri Komite Üyesi Ahmet Yaşar, STK başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürleri katıldı.

Başkan Yazgı, Aksaray Tanıtım Günleri’nin açılışına katılan ve Aksaray Belediyesi’nin standını ziyaret eden Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ile İstanbul Valisi Vasip Şahin’e çeşitli hediyeler eşliğinde Aksaray tahinlisi ikram etti.

Öte yandan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, Aksaray Belediyesi’nin açmış olduğu standı çok beğendiklerini ifade ederek Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibine teşekkürlerini ettiler.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum