-

Konya Büyükşehir'den 28 İlçeye Modern Cenaze Nakil Aracı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan 28 ilçe için morg görevi gören, yıkama imkanı bulunan, klimalı modern cenaze nakil araçları aldı.

Konya Büyükşehir'den 28 İlçeye Modern Cenaze Nakil Aracı
05 Eylül 2014 - 10:03
Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan 28 ilçe için modern cenaze nakil araçları aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde merkeze bağlanan metropol ilçe ve mahallelere yatırımların devam ettiğini belirterek, alt yapı ve üst yapı yatırımı olarak şu ana kadar 3 ayda yaklaşık 100 milyon liralık ihale yapıldığını söyledi.

Yeni bağlanan mahallelerde su, kanalizasyon, yol, su depolarının yenilenmesi, park yapımı gibi birçok hizmetin başladığını kaydeden Başkan Akyürek, Çevre Düzeni Planı’nın Konya genelinde tamamlanma aşamasında olduğunu vurguladı.

Konya’nın tamamında Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren 1600’den fazla mezarlık bulunduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Mezarlıklarla ilgili planlar ve projeler hazırlandı. Tamamında ön kontrol ve temizlik yapıldı. Bundan sonra ilçe merkezlerinden başlayarak hem Mezarlık Bilgi Sistemi hem de mezarlıkların yeniden düzenlenmesi çalışmalarımız devam edecek” dedi.

28 ilçenin tamamı için alınan araçların cenaze naklinin yanında morg görevi gören, yıkama imkanı bulunan, klimalı modern taşıtlar olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bu araçlardan 28 metropol ilçemize de birer tane satın aldık ve teslimini gelecek hafta meclis kararıyla birlikte yapacağız. Araçların yaklaşık maliyeti 3 milyon lira. Taşıtların en önemli özelliklerinden biri de iç dizaynının tamamen Konya sanayisinde yapılmış olmasıdır” diye konuştu.

Başkan Akyürek, hazırlanan Stratejik Plan çerçevesinde metropol ilçelere ve mahallelere 5 yıl içinde asgari 5 milyarlık liralık yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum