-

MASAL DÜNYASININ KAHRAMANLARI AKSARAY DA

Aksaray Belediyesinin Çocuklara Yönelik Hizmeti Devam Ediyor...

MASAL DÜNYASININ KAHRAMANLARI AKSARAY DA
25 Ekim 2014 - 12:26
Aksaray Belediyesi,  Park ve Bahçe Müdürlüğü’nün çocuklara yönelik devam ettirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kılıçaslan Parkına çocukların dünyasını süsleyen masal kahramanlarını taşıyan Aksaray Belediyesi, çocukların oyun parklarında eğlenirken öğrenmesini de sağlayacak. Parkta,çizgi dünyası ve masal kahramanlarından Alaaddin Sihirli Lambasından çıkan Cin, Tilki ile Karga, Nasrettin Hoca ve Şirinlerin sevilen karakterlerinin maketleri yer aldı. 

Belediyecilik hizmetlerinden her kesimin faydalanması yönünde çeşitli projeler geliştiren Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Mahalle Meclis toplantıların mahallelilere buluşarak mahallede yapılması gereken işleri tek tek tespit ediyor. Belediye hizmeti sunmadan önce halkla istişare ederek hizmetin şeklini belirleyen Başkan Yazgı, çocuk parklarının nasıl şekilleneceğini bizzat çocukların kendisine soruyor.

Parkların içerisinde sadece çocukların oyun oynayacağı mekânlar olmadığının altını çizen Başkan Yazgı, Modern dünyada artık parkların daha geniş perspektifte değerlendirdiğini açıkladı. Başkan Yazgı, gelişen ülkelerde yeni şehirleşme planında yer alan tema park, masal park örnekler vererek “ Parklar, çocukların oyun oynadığı alan olarak değerlendirmek şu aşamada yanlış olur. Çocukların eğlenirken daha hızlı öğrendikleri gerçeğine uygun olarak masal parkı bir benzerini buraya kurduk ki çocuklarımız oyunlar oynarken de bir şeyler öğrenebilsin. Masal dünyasının kahramanlarını, kültürel anlamda değer arz eden karakterleri burada görmelerini sağlayıp, onları daha yakından tanıma şansına sahip olacaklar. Fakat buradaki projeden farklı olarak zaten Belediyemizin hizmetleri arasında Masal Park adında bir projemiz var. Üzerinde halen çalıştığımız Masal Park projemiz, daha geniş alana inşa etmeyi düşünüyoruz. Şehrimize vizyon katacak olan bu projede tarihi ve kültürel zenginliğimiz olan masal ve hikaye kahramanlarımızı buradan çocuklarımıza aktaracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçaslan parkında inceleme yaptığı sırada karşılaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Yazgı, yeni yapılan parkı çocuklara sordu. Halktan ve çocuklardan olumlu yönde görüş alan Başkan Yazgı ve beraberindekiler parktan ayrıldılar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum