-

MEHMET ALİ ŞAHİN ''TEK HEDEF ÜLKEYE HİZMET ETMEK''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti kadrolarının bir tek hedefi bulunduğunu, onun da ülkeye hizmet etmek olduğunu söyledi.

MEHMET ALİ ŞAHİN ''TEK HEDEF ÜLKEYE HİZMET ETMEK''
22 Ağustos 2014 - 17:38
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu yeni dönemde, Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmete aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Şahin, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gösterilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkan adayımız biraz önce yapmış oldukları konuşmalarda bugünle ilgili çok kıymetli değerlendirmelerde bulundular" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Benim, 'onların açıklamalarına katılıyorum' dememin dışında şu anda fazla söyleyeceğim bir şey yok. Şunu ifade edebilirim ki güçlü partilerin özellikle iktidar partilerinin, iktidara aday partilerin genel başkan değiştirmeleri genellikle sancılı olur. Farklı adaylar çıkar, bir karmaşaya neden olabilir. Yüksek tansiyonlu olur kongreleri ama AK Parti bu konuda zannediyorum örnek bir çalışma sonucunda genel başkan adayını belirledi, istişareler sonucunda ve ayın 27'sinde de olağanüstü kongrede tek adayla bu istişareler sonucunda belirlenmiş adayla kongreye gireceğiz. Sayın Davutoğlu, delegelerin belki de tamamının desteğiyle AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı olarak seçilmiş olacak."

AK Parti kadrolarının bir tek hedefi bulunduğunu, onun da ülkeye hizmet etmek olduğunu dile getiren Şahin, "Vatandaşlarımızın, çözüm bekleyen sorunlarını çözebilmektir. 12 yıllık süreç içinde sanıyorum bu konuda başarılı olduk. Başarılı olmasaydık halkımız bize her girdiğimiz seçimde oylarımızı daha da artırarak destek vermezdi. Şimdi bu yeni dönemde de Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmeti aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

"Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka arkadaşlarımızı getirebilir" 

Şahin, bir gazetecinin, "MYK üyelerinin istifaları gündeme gelecek mi, Sayın Davutoğlu daha rahat çalışsın diye" yönündeki sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Tabii kendisi Genel Başkan olarak seçildiğinde, ilk yapılacak olan MYK toplantısında, belki şu anda Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter olarak görevli arkadaşlarımız, kendisine MKYK içerisinden birlikte çalışabileceği arkadaşlarını seçme konusunda bir rahatlama olacak tarzda istifalarını sunabilirler. Doğrusu ben böyle düşünüyorum. Çünkü Sayın Genel Başkanımız, 50 kişilik MYK içerisinde istediği arkadaşımızı yardımcısı olarak seçme özgürlüğüne sahip olmalıdır. O bakımdan benim böyle düşüncem var. Diğer arkadaşlarım ne düşünür bilmiyorum. Onların da benim gibi hareket edeceklerin kanaatindeyim. Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka arkadaşlarımızı getirebilir, MKYK içerisinden. Bu, tamamen kendi takdiridir. Nasıl ki biz Recep Tayyip Erdoğan seçilmişse, Genel Başkan olarak o da kendi yardımcılarını seçme hakkına sahiptir."

"Yarın Binali Yıldırım basın toplantısı düzenleyecek. İsmi başbakan adayları arasında yer almıştı. Bir destek açıklaması mı olacak yoksa istifa gibi şeyler de konuşuluyor" yönündeki soruyu ise Şahin, "Yok, hayır. Binali Bey, bu partiyi birlikte kurduğumuz, birlikte ülkemize gerçekten önemli hizmetler yaptığımız çok kıymetli bir arkadaşımız. Onun yapacağı destek açıklamasının dışında başka bir şey olmaz" yanıtını verdi.

Şahin, "Davutoğlu ile arkadaşlığınız eskiye mi dayanıyor" sorusuna karşılık, "Davutoğlu hocamı, AK Parti'yi kurduktan sonra, danışman olarak çalışmaya başladıktan sonra yakınen tanıdım. Daha sonra milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Daha sonra milletvekili olarak Dışişleri Bakanı olarak görevine devam ediyor. O bakımdan kendisi sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımızdır. Bu yeni görevinde de inanıyorum ki çok başarılı olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum