-

RESİM ÖĞRETMENLİĞİ YETENEK SINAVI BAŞLADI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Programına alınacak öğrencilerin belirlenmesi için, iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan Özel Yetenek Sınavı başladı. Adaylar Merkezi Derslik fuaye alanında, canlı modele bakılarak çizimlerin yapıldığı “Desen Sınavı”na girdi.

RESİM ÖĞRETMENLİĞİ YETENEK SINAVI BAŞLADI
20 Ağustos 2014 - 07:53
Sınav öncesinde adayları ziyaret eden ve başarılar dileyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Resim İş Öğretmenliği Programının ilk kez bu dönem öğrenci almaya başladığını söyledi. Güzel sanatları önemsediklerini ve bu alanda iyi çalışmalar yapmak gayretinde olduklarını kaydeden Rektör Acar, “Çeşitli resim sergilerinin açılması, üniversitenin ve şehrin karakteristik özelliklerinin ön plana çıkarılacağı çalışmaların üretilmesi gibi konularda, Resim İş Öğretmenliği Programı önemli bir görevi yerine getirecektir. Bu program aynı zamanda, şehir-sanat ilişkisini geliştirecektir. Müzik Programı için de hazırlıklara başladık. Hedefimiz önümüzdeki dönem Müzik Programına da öğrenci almaktır” dedi.

- Sınavda Öğrencinin Algı Gücü Ölçülüyor - 

Sınav Jüri Başkanı olan Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik ise bu tür sınavlarda öğrencilerin algı gücünü ölçmeye çalıştıklarını söyledi. Çalışmalarda renkten ziyade koyu, açık ve orta değerlerdeki başarının, çizgi gücünün, oran-orantı ve kıyaslamanın değerlendirildiğini, adaya bu değerlendirme üzerinden not verildiğini kaydeden Tepecik, “Adaylar “Desen Sınavı”nın ardından “İmgesel Tasarım Sınavı”na girecekler. Bu sınav adayın hayal gücünü ölçmek amacıyla yapılıyor ve adayda mekân, insan, eşya gibi unsurlardan kompozisyon oluşturabileceği bir tasarım gücü aranıyor” dedi. ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz da, sınavın sorunsuz şekilde başladığını belirtti. Sınav neticesinde seçilecek öğrencilerin üniversiteye renk katacağı kanaatinde olduğunu belirten Yılmaz, “Resim İş Öğretmenliği programının açılmasıyla, Aksaray’da güzel sanatlar ayağının birisi oluşmuş olacak. Kısa süre sonra müzik programının da devreye girmesiyle, güzel sanatlar alanında üniversitemiz ve şehrimiz ivme kazanmış olacak” dedi.  

Desen Sınavı’nda 60 puan barajını geçen adaylar 20-21 Ağustos’ta İmgesel Tasarım Sınavı’na katılacak ve sonuçlar 22 Ağustos’ta açıklanacak. Programa ayrılan kontenjan 30 olarak belirlendi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum