-

SULTANHANI BELDESİNDE GÖNÜLLER BULUŞTU

Sultanhanı Beldesinde İpek yolunda Gönüller buluşuyor programı gerçekleştirildi.

SULTANHANI BELDESİNDE GÖNÜLLER BULUŞTU
24 Ağustos 2014 - 17:55
~Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’ın Ev Sahipliğindeki Proğrama Aksaray Vali Vekili Tolga Polat, Ak Parti İl Başkanı M.Fatih Yıldırıcı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci,Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Atso Başkanı Ahmet Koçaş, Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer, Araştırmacı Yazar Mustafa Fırat Gül Diğer Protokol Üyeleri ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı

İpek Yolu Üzerinde Bulunan ve Dünyanın En büyük Kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayında İpek yolunda Gönüller Buluşuyor Programında İlk Olarak Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak Bir Konuşma Yaptı.

Solak Konuşmasında ‘’ Sultanhanında Bu Programı Düzenlememizdeki Gayemiz 1950 Yıllarında Kazak Türklerinin Ülkemize Göç Etti. O Zamanki Hükümet Tarafından Sultanhanı Beldemize de 60 Hanelik Bir Grup Kasabamızda iskan Ettirildi, buraya onlar için konutlar yapıldı ve Geçimlerini Sağlamaları için Toprak verildi ve O Kardeşlerimiz 1970 yıllara kadar Kasabamızda Yaşadılar ve Bizlerin Kardeşleri oldular, Şimdi Bu Kardeşlerimiz Gerek İstanbul’a gerek Avrupa ülkelerine giderek İş hayatına atıldılar, Bizlerde Bu Kardeşlerimizle Kaynaşma Proğramı Düzenleyerek Gönüller İpek Yolunda Buluşuyor Dedik ve Kazak Türkleri Kardeşlerimizle Hep birlikte İpek yolunun  İncisi Sultanhanı Kervansarayında bir araya geldik ‘’ dedi.

Daha Sonra Söz Alan Aksaray Vali Vekili Tolga Polat ise Aksarayın En önemli Turizm merkezlerinden biri olan Sultanhanında İpek yolunda Gönüller Buluşuyor Programına Katılmaktan Mutluluk Duyduğunu Belirterek Bu Organizasyonda Emeği Geçenlere Teşekkür ediyorum dedi.

Programda Kazak Türkleri Adına Söz Alan ( KATEAD ) Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Serkan Dinçtürk ise Konuşmasında ‘’ Babalarımız 1950 li Yıllarda Sultanhanına Geldiğinde Sultanhanlılar Bizlere Kapılarını açtı Bizlere Sahip çıktı Bizleri Kardeşleri Bildiler Sultanhanında 60 Hane Olarak Geldik ve bizlerin Sultanhanına Büyük Vefa Borcu Var, Bende Kazak Türküyüm Fakat Ben Sultanhanında Doğdum Sultanhanında Büyüdüm Aslında Bende Sultanhanlıyım Bizleri Bağrına Basan Tüm Sultanhanı Halkına Teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

Araştırmacı Yazar Mustafa Fırat Gül ise Sultanhanı Tarihi ve İpek Yolundaki Önemi ile ilgili Bir sunum Yaptı.


Daha Sonra KATEAD Başkanı Serkan Dinçtürk Aksaray Vali Vekili Tolga Polat ve Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’a Kazak Türklerinin Milli Giysisi Olan Çapa Giydirilerek Dua Edildi.

Program Sultanhanında Okuyan ve Aksaray da Dereceye Giren Öğrencilere Ödül verilmesi ve Sema Gösterisi ile Sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum