-

VALİ ATAKLI DAN HALK EĞİTİM MERKEZİNE ZİYARET

Vali Şeref Ataklı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

VALİ ATAKLI DAN HALK EĞİTİM MERKEZİNE ZİYARET
22 Eylül 2014 - 17:31
Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı’dan bilgi alan Vali Ataklı, el sanatları, takı tasarımı, çinicilik, atölyelerini ziyaret ederek açılan kurslara katılan kursiyerlerle sohbet etti.

Merkezde 40’a yakın alanda talep olması halinde her zaman kurs düzenlenebileceğini ifade eden Merkez Müdürü Azmi Arı, dikiş, bilgisayar, el sanatları, çinicilik, kaynakçılık, aşçı yardımcılığı, okuma yazma, katı ve sıvı yakıtlı kalorifer ve doğalgaz ateşçiliği, emlak danışmanlığı ve hijyen eğitim gibi alanlarda sürekli kurs düzenlediklerini merkezde binlerce kişinin eğitim aldığını söyledi.

Açıklise ve ortaöğretim kurumlarının iş ve işlemlerini de yürüttüklerini belirten Arı, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde kayıtların devam ettiğini eğitimlerine dışardan okuyarak devam etmek isteyen yaklaşık bin kişinin kayıt için müracaatta bulunduğunu belirtti.

Takı tasarım ve çinicilik kurslarının verildiği atölyelerde incelemelerde bulunarak kurs eğitmenlerinden bilgi alan Vali Ataklı, kursa katılan bayanlarla da görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çinicilik ve çini süslemeciliğinde Aksaray’da çok önemli bir potansiyelin ortaya çıktığını ifade eden Vali Ataklı, Güzelyurt, Gülağaç ve merkezde oluşturulan çini atölyelerinde ham maddeden başlayarak, şekil, figür, süsleme ve fırınlanma aşamalarından sonra ortaya çok güzel eserler çıktığını söyledi.

 

Aksaray’ın bir Selçuklu şehri olduğunu, Aksaray’daki çok sayıda Selçuklu eserinde çok güzel figür ve süslemeler bulunduğunu belirten Vali Ataklı, eğitmenlerin ve kursiyerlerin Aksaray’da bulunan Selçuklu eserlerinin figürlerini işleyerek Aksaray’a özgü çok güzel orijinal süslemeler ortaya çıkartabileceklerini söyledi. Vali Ataklı Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak bu konuda bir çalışma yapılmasını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum