-

VALİ ŞEREF ATAKLI ORTAKÖY İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı ile birlikte Ortaköy İlçesini ziyaret etti...

VALİ ŞEREF ATAKLI ORTAKÖY İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ
15 Ekim 2014 - 16:06
Kadın Destek Merkezi tarafından düzenlenen sergi açılışını yapan Valimiz Sayın Şeref Ataklı, Ortaköy Sağlık Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Valimiz Sayın Şeref Ataklı ve eşi Sayın  Adile Ataklı hanımefendiyi Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük eşi Fadime Başıbüyük ilçe protokol mensupları karşıladı.

Valimiz Sayın Şeref  Ataklı eşi Sayın Adile Ataklı hanımefendi ile birlikte Sodes Projesi kapsamında açılan Kadın Destek Merkezinin yıl sonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Valimiz Sayın Şeref Ataklı ile eşi Sayın Adile Ataklı hanımefendi giyim, süsleme, boyama, takı tasarım ve diğer el ürünü hediyelik eşyaların sergilendiği sergi hakkında bilgi aldılar. Kadın Destek Merkezince düzenlenen kursların önemine dikkat çeken Valimiz Sayın Şeref Ataklı Sodes Projelerinin Aksaray’da başarılı bir şekilde uygulandığını çok olumlu sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Sayın Valimizin eşi Adile Ataklı hanımefendi de merkezde düzenlenen kurslar sayesinde birçok bayanın aile bütçesine ekonomik getiri sağlayacak bir meslek edinebildiğini bunun çok önemli olduğunu söyledi.  

Kadın Destek Merkezinde açılan kursların eğitmen hocaları ve kursiyerleri ile sohbet eden Sayın Adile Ataklı hanımefendi; ‘Kızlarımız yine zaman durumu olan bayanlarımız boş durmaktansa takı, hediyelik eşya ve diğer üretime ve bunun sonunda maddi kazanç sağlayarak ekonomik olarak daha iyi duruma gelebilecekleri işlere yönelmeliler.  Bunların çok iyi örneklerini görüyoruz’ dedi.

‘Evde boş oturmak istemiyoruz’ diyen kursiyerleri tebrik eden Valimiz Sayın  Şeref Ataklı: ‘Girişimci bayanların grup olarak bu işlerin daha çok pazarlandığı satışın yapıldığı firmalarla irtibat kurularak onlara iş üretilebilir. Yine bu ürünlerimizi Aksaray Tanıtım Günleri kapsamında İstanbul’a götürerek tanıtım yapılarak bağlantılar kurulabilir. Sodes kapsamında Aksaray’da yapılan çok sayıda proje çok güzel sonuçlar ortaya koydu. Bunların devamını hep beraber sağlamalıyız’ dedi.

Valimiz Sayın Şeref Ataklı daha sonra inşaatı devam eden Ortaköy Sağlık Meslek Lisesinde incelemelerde bulundu. Tadilat çalışması devam eden Öğretmen Evinde de incelemelerde bulunarak Kaymakam Harun Başıbüyük’ten bilgi alan Valimiz Sayın Şeref Ataklı gezi ve incelemelerin ardından Ortaköy ilçesinden ayrıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum