-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Enerji konusunda ciddi adımlar atıldı

13 Ekim 2015 - 10:42

       Pazar günü ilimizde enerji yatırımları ve kesintileri ile ilgili ülke genelini ilgilendiren ciddi bir toplantı ilimizde yapıldı. İkinci toplantı ise ilimizdeki elektrik kesintileri ve yatırımlar ele alındı. Enerji Bakanımız Ali Rıza Alaboyun’un bir sözünü bu toplantılar esnasında daha iyi hatırlamış oldum. “ Bakanı olmayanın bakanı da olmuyor” derdi. Gerçekten kısa dönem Bakanlık olsa da bu sözün çok haklı olduğunu burada müşahede ettik.

      Ben toplantı öncesi il dışında idim akşam gelmiştim, Sayın Enerji Bakanımız Alaboyun bir yerde oturduklarını benimde gelmemi istedi ve yorgun olsam da Sayın Bakanımızın davetine icabet etmemiz gerekiyordu bende öyle yaptım. Sayın Bakanımız ile beraber Ak Parti gurup başkan vekili Sayın İlknur İnceöz, il Başkanı Kadir Karatay, Milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti oradaydı. Bir süre oturup sohbet ettikten sonra Pazar günkü yapılacak toplantıya davet ettiler.

     Grand Altuntaş otelde yapılan Toplantıda ülke genelini ilgilendiren enerji dağıtım firma yetkilileri vardı. Seçime sayılı günler kala, o günün sorunsuz geçmesi için önlemler artırılırken yapılan hazırlıklara da hız verildi. Alaboyun burada yaptığı açıklamada ise, “ Geçmişte bazı elektrik kesintileri veya trafo arızalarından dolayı spekülasyonlar yapılıp, bakanlık ve bakanların töhmet altında bırakılmaya çalışıldığına işaret ederek bu konularda çok hassas olduklarının altını çizdi. Beklenmedik elektrik kesintileri yaşanmaması için tedbirler aldıklarını belirten Alaboyun, “Helikopterler sürekli takipte olacak ve dağıtım şirketleri bakım onarım personel sayılarını artıracaklar. Amacımız seçimin güven içinde yapılması" dedi.

        Güneydoğu'da kesintilerin en az seviyeye indirilmesi için güvenlik güçleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde olacaklarını aktaran Enerji Bakanı Alaboyun, “Helikopterler sürekli takipte olacak, dağıtım şirketleri bakım onarım personeli sayılarını arttıracaklar. Seçimden 10 gün öncesinden izinler kaldırılıp kesinti yaşanmaması için gayret gösterilecek” ifadelerini kullandı.

        Bu Toplantı ile birlikte ilimizdeki enerji sektöründeki sorunlar sıfır noktasına getirildi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Rıza Alaboyun’un gelmesi ile birlikte ilimizde enerji yatırımcıları ile toplantıyı da ilimizde yapan Alaboyun, ayrıca Aksaray’ın enerji sektöründe sorun istemediğini ve tüm sorunların en kısa zamanda çözümlenmesi konusunda talimat verdi.

       Gerçekleştirilen bu toplantıya da yine AK Parti Aksaray Milletvekili ve Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti katıldı. MEDAŞ İcra Kurulu Direktörü Ahmet Önder Kazazoğlu, MEDAŞ Genel Müdürü Muhittin Murat ve MEDAŞ’ın genel müdür yardımcıları ile yöneticilerinin iştirak ettikleri toplantıda sorunlar bir bir masaya yatırıldı. Tüm sorunları ele alan AK Heyet ve MEDAŞ Heyeti yapılan toplantı sonrası tüm sorunlara bir çözüm getirerek sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istediler.

       Medaş yetkilileri ile özel bir toplantı yapan heyetten bilgiler veren AK Parti Gurup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray’da enerjiye ilişkin konuların masaya yatırıldığını belirterek, “MEDAŞ yetkililerimiz ile birlikte Aksaray’ımızdaki elektrik konularını ele aldık. Aksaray’ımızın enerjiye ilişkin konularını dile getirdik. Burada özellikle köylerimizde 2004 sonrası yapılanmalarda elektrik bağlanamayan köy yerleşim yerlerindeki yapılarımıza elektrik verilmesini görüştük. Elektrik kesintileri yaşanmaması ve hatta sıfırlanması için takviye yatırımların yapılması gerektiğini yetkililerimize ilettik. Toplantımız gerçekten çok verimli geçti. MEDAŞ ile ilgili sorunların çözümü konusunda da önerilerde bulunduk. Toplantının ardından önemli bir şekilde mutabakat sağladık” dedi.

       Konuyla ilgili ayrı bir açıklama yapan AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise, “Vatandaş ve özellikle muhtarlarımızdan gelen talep ve önerileri değerlendirmeye aldık. Toplantıda MEDAŞ’ın üst düzey yöneticileri ile bir araya gelip bu talep ve önerileri bir bir görüştük. Allah izin verirse tüm enerji konusunda MEDAŞ yetkililerinden söz aldık. Artık inşallah enerji konusu küçücükte olsa bir problem yaratmayacak. Ayrıca MEDAŞ yetkilileri ile her ay bir araya gelip talep ve önerileri, yeni yatırımları konuşacağız” şeklinde konuştu.

       Görüldüğü üzere bakanın oldu mu çözümde kolay oluyor ve ülkeyi ilgilendiren konular Aksaray’da görüşülebiliyor. İnşallah seçim sonrası bir bakanımız olur sorunlar zamanında çözülür.