-
FUAT TÜRKER

FUAT TÜRKER

'in Kaleminden...

Allah’ın Laneti Bozguncuların Üzerine Olsun

12 Ekim 2015 - 18:25

" … Yeryüzünde bozgunculuk çıkaranlar; işte onlar, lânet onlar içindir ve yurdun kötü olanı da onlar içindir." (Rad Suresi, 25)

Deccalî fitnenin tüm dünyayı kapsadığı günümüzde terör, anarşi, soykırım ve katliamlar yaşanıyor, birbirlerine düşman olan gruplar ülkeleri kana buluyor, masum insanlar, hatta çocuklar zalimce katlediliyorlar. Zulümlerin sebepleri de farklı da olsa asıl sebep, insanların din ahlâkının kazandırdığı sevgi, saygı, merhamet ve hoşgörü eksikliğiyle yaşıyor olmalarıdır. Allah korkusunu içinde taşımayan ve Allah’ın huzurunda sorgulanacağından gaflette olan, bu sebeple de kimseye hesap vermek zorunda olmadığını düşünen kişiler her türlü ahlâksızlığı, vicdansızlığı ve bozgunculuğu kolaylıkla yapabilirler.

İnsan, Allah’a yöneldikçe bozgunculuktan uzaklaşır. Kur’an ahlâkını gerçek anlamda yaşamaya çalışan insan şiddet, zulüm ve bozgun amaçlı eylemlerin içinde olmaktan sakınır. Dolayısıyla bozgunculuk, anarşi ve terörün çözümü din ahlâkının yaşanmasıdır.  

Kuşkusuz dün olduğu gibi bugün de tüm yaşananlar Allah’ın kaderidir. Ancak ümitsizliğe kapılmamalı. Allah, Ankara’da yaşanan faciada hayatını kaybedenleri rahmetiyle sarsın, yaralılara şifa versin.

Ancak faili/katili doğru yerde aramamız lazım. Katil, vazgeçemediği içgüdüsü terör olan pislik, kahpe, kalleşlerdir.

"Bizim ilgilenmekte olduğumuz olgu, silahlı mücadeledir." (Lenin,Proletari, Nr. 5)

PKK yitirdiği gücünü yeniden kazanma çabasında. “Barış yanlısı değil, savaşçı olun” mesajı veriyor. Pislik, kahpe, kalleş, şerefsiz komünist terörün amacı insanları ajite ederek yıldırmak, panik oluşturmak ve ümitsizliğe sürüklemektir. Hedefi ise 'korku imparatorluğu'dur, barış değil. Onu da kanla yazar!

Kötülüğe, bozgunculuğa ve ateşe çağıran önderler olduğu gibi, insanları hidayete çağıran ve Allah'ın hoşnutluğunu, rahmetini ve cennetini kazanmaları için çaba içinde olan samimi insanlar da var. Vicdanlı, samimi inanan insanların birbirleriyle ortak hareket etmeleri, birbirlerine destek olmaları zorunlu. Aksi halde acı dinmeyecek, kan yerde kalacak, zulüm devam edecek... Oturduğu yerden "ah vah" ederek izlemek, tümüne ortak olmaktır.

"Şüphesiz Allah, bozgunculuk çıkaranların işini düzeltmez." (Yunus Suresi, 81) ayetiyle de haber verildiği üzere bozguncular asla galip gelemeyecektir. Dolayısıyla yeryüzünde bozgunculuk yaparak başarı beklentisi içindeki kişiler, gerçekte büyük yanılgıdadırlar.

Küfrün önde gelenlerinin ellerindeki güç ve iktidar, tasarladıkları planlar, kurdukları tuzaklar, Allah dilemediği sürece ne kendilerine ne de diğer insanlara fayda ya da zarar veremez. Mülkün ve gücün gerçek sahibi, tek üstün ve güçlü olan Allah’tır. Bu gerçeğe iman eden samimi müminler, insanlık tarihi boyunca ne Firavun'a ne de bir başka kötülük önderine boyun eğmediler.

Allah, İslam'ı kansız hâkim edecek; kan isteyeni o kanda boğacak. Gözünü kan değil, aşk bürüyenler kazanacak.

"İşte (yeryüzünün hakimiyetine ve ahiretin nimetlerine) varis olacak onlardır. (Mü'minun,10)