-
H.AHMET ÖZDEMİR

H.AHMET ÖZDEMİR

'in Kaleminden...

ACABA ENGELLİ KİM ???

09 Ocak 2015 - 14:03

28.12.2014 Tarihinde Aksaray Görme Engelli Spor Kulübü nün hazırlamış olduğu tanıtım ve eğlence programına katıldım. Güzel bir organizasyon yapmışlardı. Belediye başkanımız, engelliler spor kulübü başkanı, gazeteciler televizyoncular herkes vardı. Bu beni mutlu etmişti. Gördüm ki engelleri gerçekten yıkmışlardı ve tanıtımını yapmışlardı. Sahnede tanıtım slaytında ise anlamlı resimler geçiyordu. Beni  üzen ise ;resimlerde slayta geçiyordu bazıları şöyle idi :görme engelli kardeşlerimizin yollarına taş koymaları, masa sandalye koymaları ve yollarının kapatılması idi. Bu konuda da  Aksaray da eksiklik olduğunu düşündüğüm şeylerden biride görme engelli yolları , yaya geçişleri ve sesli tabelalar.

Aksaray da engelli kardeşlerimize bu yolların yapılması lazım bence. Neyse benim o tanıtım günü gördüğüm bazı şeyler ertesi gün meraklanmama sebep oldu. Aksaray da görme engelli kaç kardeşimiz vardı ? öğrene bileceğim yer işkur olabilir diye oradan başladım ve oradan almış olduğum bilgi ve Aksaray görme engelliler spor kulübü başkanı ramazan beyden aldığım bilgi toplam sayı 156 kişi olduğu idi. Bu resmi olan, resmi kayıt dışı olan görme engelli kardeşlerimizin de  olduğunu düşünüyoruz. Yine de bu rakamlarla Aksaray da açılan en güzel derneklerden biri olduğunu düşünüyorum.

08.01.2015 tarihinde ofisimde beni ziyarete gelen Ramazan Bey ve dernek üyeleri yeni  bir fikirlerinin olduğunu söyleyip Aksaray görme engelli spor kulübü olarak Aksaray a tiyatro getirmeyi istediklerini söylediler ve bu beni bir kez daha mutlu etti.

Şunu söylemek isterim ki engelli olan insanlar aslında bizmişiz bunu birkere daha çok iyi anladım. Başarılarının devamını canı gönülden destekliyorum.

 

Hacı Ahmet ÖZDEMİR