-
HÜSEYİN UÇKUN

HÜSEYİN UÇKUN

'un Kaleminden...

PKK ASLA SİLAH BIRAKMAZ

19 Nisan 2015 - 11:33

 

Ülkemizin doğusunda 30 yıldan fazla süredir kan akıtan eli kanlı bir terör örgütüdür pkk. Bu hepimizin bildiği bir gerçektir. Öncelikle bunu unutmayalım. On binlerce insanımızın şehit olmasından on binlerce kardeşimizinde sakat kalmasından sorumludur. Şimdi pkk’nın neden silah bırakmayacağına bakalım ;

Komünist ideolojiye sahip bir örgüt olan PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, örgütün ayakta kalabilmesi için silahlı mücadelenin ve silahlı propagandanın şart olduğunu, komünizmin bir gereği olarak bunun mutlaka uygulanması gerektiğini kitaplarında ve örgüt içi konuşmalarında açıkça ifade etmiştir:

"...SİLAHLI MÜCADELE, HALK AYAKLANMASI VE ÖRGÜTLENME SON DERECE İÇ İÇE GELİŞEN, BİRBİRLERİNİ ZORUNLU KILAN ÖZELLİĞE SAHİPTİRLER..."

(Abdullah Öcalan, Seçme Yazılar, 1. cilt, s. 195)

"...Biz ulusal kurtuluş mücadelesini böyle gelişmiş savaş düzeyine ulaştırmak için ise SİLAHLI PROPAGANDA İLE BAŞLANMASI GEREKTİĞİNİ, ajitasyon, propaganda ve örgütlenme görevlerinin başarılmasının temel aracının SİLAHLI PROPAGANDA OLACAĞINI, devrimci yapının yaratılmasında TEMEL İSKELE GÖREVİNİ SİLAHLI PROPAGANDANIN GÖRECEĞİNİ BELİRTİYORUZ...

(Abdullah Öcalan, Seçme Yazılar, 1. cilt, s. 213)

...Bu konuda Ho Shi Minh, l944'lerden önceki Vietnam koşullarında; '... Ne bir gerilla savaşını ve ne de bir halk ayaklanmasını başlatabiliriz. Ama bunları hazırlamak için SİLAHLI PROPAGANDA UYGULAMAYA İHTİYACIMIZ VARDIR' der. (Sözde) Kürdistan koşullarında bu daha da açık ve dayatıcı bir gerçektir..."

(Abdullah Öcalan, Seçme Yazılar, 1. cilt, s. 213)

 

     Daha bunun gibi bir çok konuşmasında Bebek Katili Öcalan, pkk’nın silahlı mücadele ile birlikte doğduğunu açıkça belirtmiştir. Korku ortamları oluşturmak, silahlı terör olayları gerçekleştirmek, suikastler ve bombalama eylemleri pkk’nın 30 yıldan fazla süredir ve günümüzde de devam ettirdiği ideolojisinin getirdikleridir. Halkı dinden uzaklaştırmak, kendi yandaşı olduğu siyasi oluşuma yöneltmek için baskı kurmak, kamu binalarını ateşe vermek, haraç kesmek,yol kesip kimlik sormak gibi daha bir çok eylemi milletimizin gözü önünde gerçekleştirmeye devam etmektedirler. Yurt dışında pyd yurt içinde de pkk örgütü olarak faaliyet gösteren bu Leninist ve komünist örgüt, tüm gücünü elindeki silahtan almaktadır. Silahı bırakması demek bu örgütün yok olması anlamına gelmektedir.  Pkk’nın silah bırakacağını düşünmek saflık olur. KOMÜNİZM’DE SİLAH OLMAZSA OLMAZDIR !

Saygılarımla

Hüseyin Uçkun