-
MEDYA Dr

MEDYA Dr

'nun Kaleminden

SOMUNCU BABA FİLMİNİ BEKLERKEN; VAZİFEMİZ

24 Kasım 2015 - 12:45

Somuncu Baba Sinema Filmi’nin çekimleri tamamlananı hayli zaman oldu. Bununla beraber henüz galası ve vizyona girişi gerçekleşmedi. Ülkemizin müteakip seçim atmosferi yaşaması, bunun sebebi idi. Ülke gündeminden siyasetin düşmesiyle birlikte sinema filmleri de vizyona girmeye başladı. Cem Yılmaz’ın filmi buna iyi bir örnektir.

Aksaray Belediyesi ve Aksaray İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün işbirliği ile hayata geçirilen söz konusu sinema filminin 2016 yılının Mart-Nisan aylarında vizyona girmesi bekleniyor. Esasen ülke gündeminin vizyon için uygun olduğunu, o tarihe kadar beklemeye gerek olmadığını Medya Dr. olarak burada belirtelim. Elbette takdir büyüklerindir. Nitekim bizim vazifemiz de bu değil. Bu arada Sayın Cumhurbaşkanın da gerek şifahen gerekse yazılı olarak galaya davet edildiğini, ilk karşılığının sıcak olduğunu işittik.

Peki nedir bizim vazifemiz? Medya Dr. çok kez yazdı; bir film vizyona girdikten sonra en fazla bir hafta on gün konuşuluyor. Dolayısıyla filmden beklenen tanıtım fırsatı büyük oranda sonlanıyor. Nedir filmden beklediğimiz tanıtım? Elbette öncelikle Somuncu Baba hz. nin pak hayatını insanlarımıza ulaştırmak ve Aksaray – Somuncu Baba münasebetini ortaya koymak. Nitekim bu amaçlarla filme karar verildiği andan itibaren tanıtım süreci başladı ve hâlâ devam ediyor. Evet, tekrar belirtelim; filmin vizyona girmesi, tanıtım sürecinin son halkasıdır. Şayet bu filmden azamî istifade düşünüyor isek bismiAllah dediği ilk andan itibaren ulusal medya ile sosyal medyada azamî yer alması gerekiyordu ve hâlâ gerekiyor. Nitekim filmin sponsoru Aksaray Belediyesi, Kanal 7, Ülke TV gibi kanalların ana haber bültenlerinde film için 2-3 dakika almayı başardı. Gerçekten takdire şayandır. Muhtelif yazılı basında ve internet sitelerinde haberlere tesadüf ettik. Durum fena değil. Keşke daha iyisi olabilse. Elbirliği ile olur inşaAllah. Nitekim süreç henüz bitmedi. Belki de en koyu günleri başlıyor. Bu konuda ulusal basın ile teması olan her Aksaraylı ve Aksaraysevere vazife düşüyor. Ahsaray tanıtılmıyor diyenler; işte size tanıtım fırsatı! Bu tanıtımı maksimuma çıkarmak bizim elimizde. Elin İstanbul medyasının gelip haber yapalım mı gardaaş? diyecek hali yok. Zaten heriflere haber akıyor. Daha doğrusu haberler birbiri ile yarışıyor. Hep diyoruz yine diyelim; bu işler sadece Belediye’nin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işleri değil. Neden mi? Marka olan şehirler, acaba, sadece kurumları sayesinde mi yoksa halkının, sivil toplumunun, vatandaşlarının etkinliği ile mi marka oldular? Kurumlarımız bu filmi ortaya koymakla çok büyük iş yaptılar. İşte bu büyük işi bütün Türkiye’ye duyurmak; TV’lerde dakikalar almak, yazılı basında sayfalar ve satırlar işgal etmek, sosyal medyada estirmek hepimizin vazifesidir. Aksaray mebuslarından STK’lara, Milli Eğitim’den Ali, Ayşe, Dudu, Çapan ve Şammas’a herkes vazifelidir. Ulusal medya bağlantısı olan zenginler, büyükler, bu temaslarını filmin ve şehrimizin tanıtımı için kullanabilirler. Konuyla ilgili haber, program yaptırılabilir. Benim ulusal basın bağlantım yok diyen gayretliler, lütfen sosyal medyayı kullanalım. Ne yazık ki hemşerilerimiz face, tw hesaplarında filme dair paylaşımlar görmüyoruz. Oysaki düzenli aralıklarla filmin fragmanlarını, filme dair daha önce yayınlanmış haberleri yeniden paylaşsak ne hoş olur! Sosyal Medyada Aksaray, Aksaray68, Ihlara ve başka muhtelif isimlerle faaliyet gösteren şehir ve hemşeri hesapları ayrı bir öneme sahip. Onlar yaptıkları ve yapacakları paylaşımlarla Aksaraylıları ve Aksarayseverleri bu yönde hareket ettirebilirler. Tabiki hemşerilerimizin de bu tarz içerikli hesapları takip etmesi, topyekûn hareket etmek adına çok önem arz ediyor.

Filmin tanıtımında mühim bir rolde yapım ve yönetim ekibinde. Geçenlerde TRT AVAZ’da bir programda yönetmen Kürşat Kızbaz’ın filmle alakalı on bir dakikalık röportajı oldu. Harika bir tanıtım idi. Ancak yeterli değil. İnşaAllah sürecin devamında, daha ulusal kanallarda daha etkin programlarda canlı yayında ya da değil film içerikli dakikalar görmek, filmin yönetici ve oyuncularını, dinlemek, seyretmek istiyoruz. Ama sakın 68’liler ve 68severler, asıl vazifenin bizde olduğunu unutmayalım.

 Vesselam..