-
MEDYA Dr

MEDYA Dr

'nun Kaleminden

SOMUNCU BABA VE CİNE 5

25 Ocak 2015 - 11:36

Medya Dr. güzel konulara değinmeyi düşünürken dün gece (24 Ocak) sinir oldu. Sinir oldu ama moral bozup su ko’vermez. Aksaray adına her geri düşüşü fırsata çevireceğiz.

            Cine 5’te Tarih ve Medeniyet programında yine muazzam bir lobicilik örneği gördük. Darısı Aksaray’ın başına. Efendiler oturmuşlar baş başa Somuncu Baba hz.’ni bir başka yere yamıyorlar. İçlerinden sadece biri tarihçi. O da, ağzından yanlış çıkarmasa da meydanı boş bulanlara bi durun demiyor. Bir Prof. Tarihçi hassasiyeti bekliyoruz kendisinden ama Aksaray’ın tarihî delilleri daha sağlam demiyor.

            Ulusal bir kanalda, bir canlı yayında, bir saate yakın Somuncu Baba bilgileri tahrif ediliyor. Esasen program daha fazla sürdü. Ancak sunucu baktı; bu tek taraflı, yıkama yağlama yanlışla bir yere varılamayacak konuyu tasavvuf genel başlığına taşıdı. Ama Aksaray’ın hakkı sağlam yendi.

            Medya Dr. Twiter’dan programı öğrenir öğrenmez harekete geçti. Derhal Reis Bey ve İlk Kültür Müdürü’ne haber verdi. Kendisi Prof. Şimşirgil Hoca’nın telefon numarasını buldu. İki mesajla onu uyardı. Ayrıca bugün-yarın telefon ederek gerekeni ifade edeceğiz. Bugün yerel medyaya haber üreterek söz konusu programla ilgili iletişim numaralarını halkımıza bildirdik. İnşallah Aksarayseverler gerekli çıkışı yaparlar. Sakın ne bu Aksaray hep savunmada mı? demeyin. Zira atak da var, aşağıda değineceğiz. Aksarayseverlerin gerekli şikâyetlerinden sonra kurumlar harekete geçecek. Ancak önce halk şikâyeti şart. Malum daha önce bir haftalık ulusal dergi aynı yanlışı yapmış, aynı metodla o derginin yeni bir Somuncu Baba yazısı yayınlaması temin edilmişti. O zaman mevzu bahis derginin Yazı İşleri Müdürü Medya Dr’ye açıkça, kim daha iyi PR yaparsa medya üzerinde o etkili olur. Bu işler böyle demişti. Şimdi gelelim atak Aksaray hallerine;

            Son 2 yıldır Aksaray ve ulusal medya konusunda dikkate değer bir hareketlilik var. İl Kültür önce bu meseleye sahip çıktı. Şimdi işin merkezinde belediye var. Haluk Bey bu konuda kararlı. Somuncu Baba Sinema Filmi büyük bir atak oldu. Zaten dün akşamki program bu filme karşı bir gocunma. Hazımsızlık olduğunu işitiyorduk. Ama “Ey Hak dostları, hakikat ortaya konulacak. Kurban olalım Hakk’a hakikate. Öyle kaptı kaçtı yok.” Kusura bakmasınlar. Öte yandan filimle yetinmek de yok. İstanbul Miniatürk’teki kazık hala duruyor. Tadiline gidilmeli. Ara ara çıkan yanlışla dolu programların da üzerine gidilmeli. İşte tam burada Medya Dr. iki yıldır dediğini yine der; sadece kurumlardan beklemekle bu iş olmazz. Ulusal Medya çevresi olan Aksarayseverler de, STK’lar da Aksaray’ı ulusala taşımanın peşinde olmalı. Biz hobisi Aksaray olan insanlar arıyoruz. Evet, yazalım bir kenara; Aksaray’a, hobisi Aksaray olan insanlar lazım.

            İyi haberler mi? Aksaray bugün sona eren İstanbul EMİTT Uluslar arası Turizm Fuarı’nda yine ‘başarılı tanıtım ödülü’ aldı. Teşekkürler belediye ve İl Kültür. Müthiş bir uyum var bu iki kurum arasında. Bunun yanı sıra Helak: Kayıp Köy isimli gerilim filminin tamamı Aksaray’da çekildi. Durup dururken olmadı tabi bu. Geçen sene birincisi yapılan Aksaray Sinema Festivali’ne davet edilen yönetmen ve sanatçıların şehri tanımasının ilk meyvesiydi. Öte yandan Aksaray Belediyesi bir ulusal basın bürosu açtı. Başında Bahtiyar Bakar var. Ama Bahtiyar Bakar tek başına ne yapsın? Çevresi olan Aksarayseverler, STK’lar herkes işbirliği yapmalı. Biz bir eylem planı hazırlıyoruz. Kimse topu taca atmasın.

            Somuncu Baba Sinema Filmi önemli dedik. İşte tanıtım fırsatı. Kurumların bir meyvesidir. Peki, bu filmi sosyal medyada nasıl duyuracağız? Senle, benle, onla duyuracağız. Aksarayseverler lütfen filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz’ın, TRT Kızıl Elma dizisinden bildiğimiz oyuncu Furkan Palalı’nın, Belediye’nin, İl Kültür’ün Face ve Twiter gibi Sosyal Medya hesaplarında filmle ilgili yapmış oldukları paylaşımları paylaşın. Furkan Palalı bir paylaşım yapıyor. Koca Türkiye’de beğenen, paylaşan sayısı 150-200. Peki böyle olur mu? Bu kadar mı Aksaraysever var? Aksaray tanıtılmıyor, Ahh saray Ah saray diyerek topu taca atmayın.

            Vesselam.

 

Aşağıda verilecek olan adreslere başvurulması şehrimiz, değerimiz, Somuncu Baba’mız adına rica olunur. Programı şikâyet etmek için seyretmiş olmak zorunluluğu yoktur.

Program twiter adresi             : tarih­_medeniyet

Cine 5 tel.                               : 0212 331 30 00 (Hafta içi mesai saatlerinde arayarak İzleyici Temsilcisi Hayat hanımı ya da programın adını vererek yapımcısı ile sunucusu Mehmet Can’ı isteyiniz)

Cine 5 faks                             : 0212 331 30 45

İzleyici Temsilcisi linki           : http://www.cine5.com.tr/izleyici_temsilcisi.asp

İzleyici Temsilcisi                   : [email protected]

Kanal Sorumlu Müdürü 1      :[email protected]

Kanal Sorumlu Müdürü 1      : [email protected]

Kanal Sorumlu Müdürü tel    : 0212 386 86 00

Prof. Ahmet Şimşirgil e posta: [email protected] (e posta yazarken başlığa da kısaca şikâyetimizi yazabiliriz)