-
MEHMET EMİN ÖZTÜRK

MEHMET EMİN ÖZTÜRK

Kaleminden...

İç Güvenlik Paketinden “İçimizdekiler” Rahatsız Oldu

05 Şubat 2015 - 12:27

İç Güvenlik Yasa tasarısı son günlerde tüm siyasetçilerin ortak gündemi. Dünkü grup toplantılarında Kılıçdaroğlu’da, Bahçeli’de, Demirtaş’ta bu yasanın kesinlikle çıkmaması gerektiğini belirtti. Bahçeli’yse çıkmaması için gerekçe olarak “Erdoğan’ın ak dediğine kara, kara dediğine ak deriz” sözlerini gösterdi. Ülkenin geleceği adına bir muhalefet liderinden bu sözleri duymak insanı kaygılandırıyor doğrusu.

Ne varmış bu kadar... çok tartışılan bu iç güvenlik yasasında derseniz bir bir inceleyelim. Yüzü poşuyla eyleme katılan kişi ceza alacak. Eylemlerde Molotof kokteyl atanlar cezalandırılacak. Gösterilere silahla katılanlara 2.5 yılla 4 yıl arasında ceza verilebilecek. Eylemlerde devlete ya da vatandaşa verilen maddi zararı eylemci karşılayacak. Sanal ortamda teröre ve nefrete çağrı suç sayılacak.

İşte iç güvenlik paketinin özü bu ama nedense şu an içimizdekiler iç güvenliğimizin karşısında duruyor. CHP ve HDP’yi bir nebzede olsa anlayabiliyorum, kırıp dökmek, sokakları savaş alanına çevirmek, halkı sokaklara dökmek onların işi ama MHP’ye ne oluyor bunu anlayamıyorum işte.

Hangi aklıselim insan bir kişinin belinde silah, yüzünde poşu ve elinde Molotof kokteylle sokaklarda sağı solu yağmalamasını destekleyebilir? Bugün Ak Saray için harcanan 1 Milyar 370 Milyonu aylardır dillerine sakız eden muhalefet liderleri gezi eylemlerinde yüzlerinde poşularla sokağa çıkıp, masum vatandaşın dükkânını yağmalayıp, devletin araçlarını yakan ve toplamda 130 Milyon Türkiye’ye maddi zarar veren göstericileri hiç konuşmuyor. Hatta konuşmamakla kalmayıp, onların alnından öpüyorum, gezi ruhunu istiyorum bile diyebiliyor.

Buna keza Kobani eylemleri sırasında 212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, 29 parti binası ve içerisinde Kızılay, çocuk bakımevi ve belediye binalarının da olduğu toplamda 1113 binanın yakılıp yıkılmasına laf etmeyenler Ak Saray’ın bin odalı olduğunu her cümlelerinde sıfat olarak kullanıyorlar. Demek ki bu ülkede yakıp yıkanlar, sövüp kaçanlar, insanları öldürenler, düzeni bozanlar eleştirilmezken, hizmet yapanlar, bina dikenler göze batıyor.

Yok öyle 25 kuruşa simit arkadaşım, burası muz cumhuriyeti değil. Sokağa çıkacaksın, yakıp yıkacaksın sonrada senin verdiğin zararı bu devlet ödeyecek yani bu halk ödeyecek. Sen her canın istediğinde sokağa çıkmayasın diye bu yasa yoksa kimsenin demokratik eylem hakkını elinden alan yok. Çıkart poşuyu, koy silahı köşeye, bırak Molotof kokteyli o zaman kimi hangi şekilde eleştiriyorsan eleştir. Kimseye faydanız yok, bari zararınız olmasın!