-

YEREL YÖNETİM MEZUNLARI ATAMA BEKLİYOR

Yerel Yönetim Bölümü Mezunları Yıllarda Aldıkları Eğitimin Karşılığı olarak Atanmalarını Bekliyor.

YEREL YÖNETİM MEZUNLARI ATAMA BEKLİYOR
05 Kasım 2014 - 08:01
Kamu Yönetimi Mezunları Tarafından Yapılan Açıklamada := 

Bizler yerel yönetimler mezunları olarak kamu personeli olmak için dosyalamadan tutun da muhasebeye, bilgisayara, hukuka kadar bir çok dersi almışken kamu kurumlarında staj yaparak kalifiye kamu personeli olma yolunda bütün gerekli adımları atmışken bölümümüz tamamen yok sayılmaktadır. binlerce mezunun arasına yeni mezunlar katılarak mağdur sayımız hızla artmaktadır. Artık varlığımızı görün ve mağduriyetimizi giderin. Diğer bölümlere binlerce kadro verilirken 500 de bize verilsin. Bu bölüm daha fazla yok sayılmasın.

size yerel yönetimler bölümü öğrencisi olarak bazı sorunlarımızdan bahsedeceğim umarım işe yarar.. Yerel yönetimlerin personel gereksiniminden yola çıkılarak kurulmuş bu bölümlerden mezun olan gençler ne yapıyorlar, yerel yönetimlerde çalışma olanağı bulabiliyorlar mı?

Yanıt: Ne yazık ki, hayır…

Yükseköğrenimin çok nadir bazı alanları hariç üniversitelerde açılan bölümlerin bir planlamaya ve ekonomik yapı analizine dayanmadığı bilinen bir gerçektir. Sadece bölümler değil üniversite kurma kararları için de benzer bir değerlendirme yapabiliriz.

Yerel yönetim mezunu gençlerin kaderi de diğer yükseköğrenim alanlarından mezun gençlerin kaderi ile aynıdır. Hevesle, yüksek ideallerle girilen ve maddi-manevi özveriyle bitirilen bölümlerden mezun olanları bekleyen işsizliktir.

Belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar ve il özel idarelerinde istihdam edilmesi gereken yerel yönetim mezunları yerel yönetimler tarafından talep edilmemekte, Devlet Personel Başkanlığı yerel yönetim kadroları belirlerken bu bölüm mezunlarına yer vermemekte ve böylece bu bölümden personel alımı yapılmamaktadır.

Bu konuyu gündeme getiren mezun gençlerin yaptığı araştırmaya göre 2010 KPSS’ye 5400 mezun girmiş; bunların 112’si yani yüzde 2’si işe yerleştirilmiştir.


Yerel yönetimlerde hizmetlerin nitelikli verilebilmesi için nitelikli personele gereksinim vardır. Bunun yolu da bu amaçla kurulmuş yükseköğrenim kurumu mezunlarına yerel yönetimlerde istihdam olanağı sağlanmasından geçmektedir.

Özellikle belediyelerin siyasi partilerin arpalığı olmaktan çıkarılarak nitelikli personel istihdam etmeleri ve bu amaçla kurulmuş yükseköğrenim kurumu mezunlarına başvurmaları gerekmektedir.

Buradan Hükümet’i ve Devlet Personel Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile üniversiteleri de göreve davet ediyoruz: Yerel yönetim bölümü mezunlarının eğitimlerine uygun alanlarda yani yerel yönetimlerde istihdam olanaklarını geliştirmek için çalışın…

Bunu yapamıyorsanız bu bölümleri kaldırın…

Binlerce öğrenciyi boş hayallerle oyalayarak işsizliğe mahkûm etmeyin…

 

 

 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • elif bilmez
    8 yıl önce

    Biz sadece hakkimiz olani istiyoruz.Allah rizasi icin sesimizi duyun ve kac senedir eemek veriyoruz yuksek puanlarla kaliyoruz kadro verilmiyor belediyeye gidiyoruz nerdeyse hepsi ilkokul mezunu torpille alinmis lutfen biz sadece hakkimiz olani istiyoruz

  • aycan nisan
    9 yıl önce

    Nasıl adalet bakanlığının kapıları adalet çalışanlarına açık, sağlık bakanlığının kapıları sağlık çalışanlarına ve daha bunun gibi örneklendirebiliriz. Neden yerel yönetimlerin kapıları yerel yönetim mezunlarına açık değil. Bu sorgulanması düzeltilmesi gereken büyük bir sorun ve haksızlıktır 5393 un 49 maddesındekı haksızlık giderilmelidir