AKSARAY'DA ÇADIR TIP FAKÜLTESİ HİZMETE AÇILDI
Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığı tarafından düzenlenen 4. açık hava toplantısını Gençosman köyü yakınlarında bulunan Aksaray üniversitesi kampus alanında yaptı.
Yayınlanma :
04.06.2015 16:23


Açık hava toplantısının açılış konuşmasını yapan il başkanı Erel “MHP İl teşkilatı olarak ağzımızda tüy biten Tıp fakültesi sorununu yerinde Aksaray kamuoyunun gündemine taşımak amacıyla bugün sizlerle birlikte açık hava demeyeceğim çadırda bir basın toplantısı yapma gereğini duyduk. Malumlarınız olduğu üzere bir seçim süreci öncesinde de Aksaray’ın ihtiyacı olan temel sorunları temel yatırımları gündeme getirdik. Kamuoyuyla paylaştık, sayın başbakanın Aksaray mitingine kadar AK Parti milletvekili adaylarının dilinde bunlar kesinlikle yoktu. Ancak sayın başbakanın kulaktan dolma bilgilerle seçim meydanında miting alanında taahhüt ettiği Aksaray’la ilgili sorunları ondan sonrada adaylarımız gündeme taşımaya başladılar.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak siyaseti kuralına göre, siyaseti toplumun ihtiyaçlarına göre belirledik. Bu ihtiyaçlar kamuoyunda kabul görünce de AK Partili milletvekili adayları bunları dinlendirme, bunları yapacaklarına dair sözlerini ve taahhütlerini bilbortlarda, seçim meydanlarında, basın organlarında paylaşmaya başladılar. Ben şunu söylemek istiyorum, sayın vekil adayları, sayın vekilimiz İlknur hanım siz 13 yıldır iktidardayken, 13 yıldır bunları niye yapmadınız? Yapacaktınız da kim engel oldu? 13 yılda yapamadıklarınızı bundan sonra nasıl yapacaksınız? Bizi yine gelecek Bizi 2019 genel seçimlerine kadar Tıp Fakültesi, demiryolu, havaalanı, bölge hastanesi, stadyum hikayeleri ile uyutmaya devam mı edeceksiniz? Tıp Fakültesi Aksaray için lüks değil, coğrafi ve nüfus itibari ile ihtiyaç olduğunu söylüyoruz” dedi.
MHP milletvekili adayı Turan Yaldır’da, dönemin Aksaray Milletvekilleri ve Belediye Başkanının engelleri ile ilimize yapılması düşünülen ve Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile yapılması planlanılan, YÖK’ten ve Hacette Üniversitesinden olumlu cevaplar gelmesine rağmen, yerinin de Nevşehir yolunda Doğu kampüsünde ayrılan Tıp Fakültesi maalesef Aksaray’a yapılmamış, Aksaray’ın yerine Kırşehir’e, Kırıkkaleye ve Yozgat’a yapılmıştır. Niğde üniversitesi tıp fakültesi kararı alırken, Aksaray Üniversitesine ve Aksaray’a tıp fakültesi zamanında siyasiler tarafından engellenmiştir. Biz diyoruz ki Aksaray’a tıp fakültesi ve Bölge hastanesi bu bölgeye yapılmalıdır. Aksaray’dan her sabah Ankara, Konya ve Kayseri’ye giden hastalarımız Tıp Fakültesinin yapılması ile ilimizde tedavi görüp yollarda rezil olmamalıdırlar” dedi.
Tıp fakültesi Çadırında yapılan basın toplantısında getirilen maket ambulanslar da, oluşturulan sanal gazete sayfaları ile de Tıp fakültesinin Aksaray’a mutlaka yapılması gerektiğini belirten 2. Sıra milletvekili adayı Tuğrul Karacaer, MHP iktidarı ile Tıp Fakültesi Aksaray’a mutlaka yapılacaktır” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: