Odaklanmış Radyofrekans Terapisi

ABDULLAH GÜDENDEDE
ABONE OL

Aksaray’da fizyoterapi alanında ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Sağlıkta teknolojinin gelişimini yakından takip ediyoruz. Fizyoterapide manuel teknikler, egzersiz reçeteleri ve teknolojik cihazlar ayrılmaz üçlü olarak gelişmeye devam etmektedir. Bu alanlarda değişimler ve dönüşümler günümüzde baş döndüren bir hızda devam etmektedir. Bizde dünya ki bu gelişmelerden payımıza düşen kısmını Aksaray’ımıza kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Cihazımız odaklanmış radyofrekans terapisi memleketimize hayırlı olsun.
Odaklanmış radyofrekans terapisi; kapasitif ve rezistif enerji transferinin kısaltmasıdır.

Yüksek frekanslı elektromanyetik enerji transferiyle dokularda ısı artışı meydana getirmek, ağrıyı kesmek ve doğal onarım sürecini hızlandırmak amaçlanmaktadır. 2 başlığı ve 1 topraklama plağı bulunur. Kapasitif dediğimiz başlıkla iletkenliği yüksek, direnci düşük kas, damar, lenf gibi dokular hedeflenir. Etki başlığın altında oluşur. 3-4 cm derinliğe inebilir. Rezistif başlıkla direnci yüksek olan tendon, eklem, kıkırdak gibi dokular hedeflenir. Etki 8-10 cm’ye kadar ulaşır. Odaklanmış radyofrekans terapisi uygulaması sırasında ağrı hissedilmez, rahatlatıcı bir ısınma duygusu vardır. Genelde tarama eşliğinde uygulanır.

Etkilerine bakacak olursak: Ağrıda azalma yüzeysel ve derin dokuda kanlanmanın artması, kortizol ve endorfin salgılatarak ödem ve yangıyı azaltır, doku yenilenmesinde artış ve iyileşme, venöz ve lenfatik dokuda iyileşme ve metabolik aktivitelerde artış başta olmak üzere çok geniş bir alana etkisi olmaktadır. Hangi hastalıklarda kullanılır: 1-Kaslardaki spazm, sertlik, donukluk, yorgunluk ve yaralanma durumlarında. Fibromiyalji, kulunç ve iltihapsız kas romatizmalarında. 2-Diz, omuz, kalça, el-ayak bileği vb. eklem problemlerinde.

Kireçlenme ve zedelenmelerde. 3-Bağ, kiriş, tendon, ligaman problemlerinde. Lateral epikondilit (sporcu dirseği), karpal tünel sendromu (sinir sıkışması), aşil tendiniti, topuk dikeni vb. 4-Boyun, sırt, bel ağrılarında, fıtıklarda, tutulmalar ve kireçlenmelerde ve birçok kas, eklem, bağ doku rahatsızlığında kullanılır.

Kullanılmayacağı durumlar: Kanserli dokulara, damarlarında pıhtılaşma olanlar, kan sulandırıcı alanlar göz, kalp, genital organlara, yüzeyel duyu kaybı olanlara, çocuklarda büyüme kıkırdaklarına,  kortizon kullanımı sonrasın da kullanımı önerilmemektedir. Yan etkileri: Ender olarak kızarıklık, şişlik, kaşıntı, deri hasarı, çok daha ender olarak çarpıntı olabilmektedir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…