15. YILINA BAŞLAYAN ASÜ 6 ANA PRENSİPLE HEDEFLERİNE ULAŞACAK!

ALİ GENÇ
ABONE OL

Bu günkü haberimizde de belirtildiği gibi 11 Temmuz günü Orta Anadolu Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ve 68 Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti üyeleri olarak 2. defa Rektörlük görevine seçilmesinden dolayı  tebrik etmek ve karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak için ziyaret ettiğimiz Rektör Profesör Dr. Yusuf Şahin hoca ilki Mustafa Acar dönemindeki yönetim içindeki tecrübesi, ikincisi kendi dönemindeki tecrübesi ve bilgi birikimiyle katılımcıların beklediğini fazlasıyla verdi.

     Özellikle bu çalışmalarının anahtarı olacak 6 ana prensip altında topladığı yol haritasında belirttiği;

“Dünle bugün, bu yılla bir önceki yıl arasında bir fark olmasını arzu ediyoruz.

   Bu farkın birden bire çok yüksek aralıklarla gerçekleşmesi de gerekmez.

   Bir diğer prensip olarak, az da olsa devamlı olan işler yapmayı daha anlamlı buluyoruz.

   Bir kereye mahsus, devamı olmayan, yarım kalan çalışmalar yapmak yerine, kalıcı ve süreklilik arz eden işleri önceliyoruz.

   Yaşadığımız çağın insanının en büyük hastalıklarından bir tanesi sayılardır.

    Bizim sayı takıntımız yok. Nicelikten çok niteliğe, içeriğe ve derinliğe ehemmiyet veriyoruz; bu bizim üçüncü prensibimiz.

  Dördüncü prensibimiz ise sistematik hatalar yapmamaktır.

   Meleklerle çalışmıyoruz, insanız ve elbette hatalar yapabiliriz. Ama biz, sistematik hatalar yapmamaya özen gösteriyoruz.

  Hata ile sistematik hata birbirinden farklıdır. Biz, sürekli tekrar eden aynı hataları yapmamaya hassasiyet gösteriyoruz.”

 Faaliyetlerimizin Merkezinde Kültür-Sanat Var

Kadınların, kampüsteki işlerin yürütülmesine dair karar mekanizması içerisinde olmalarını değerli bulduklarını ve bunun da beşinci prensibi oluşturduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, “Özellikle kız öğrencilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz.

   Bu, aynı zamanda medeniyetimizin de bir gereğidir. Sorunlara ya da gelişmelere sadece erkek gözüyle bakmak, toplumun yarısını oluşturan kadınların bakış açılarını ve önerilerini kaçırmak demektir.

    Bu nedenle Üniversitemizde kadın yöneticilerin oranı yüzde 35-45 bandındadır ve bu oran Türkiye ortalamasının da, şehir ortalamasının da üzerindedir.

   Kültür-sanat etkinliklerine verdiğimiz değer ise altıncı prensibimizdir.

   Ülkemizde ciddi bir kalkınma hamlesi yaşandı. Bunu kültür-sanatla desteklememiz, ilerleyişimiz açısından kıymetli.

  Tüm faaliyetlerimizin merkezinde kültür-sanat var. Öğrencilerimizin oluşturduğu topluluklar eliyle bu faaliyetler yürütülüyor. Kültür-sanat çalışmaları nezaket, zarafet, sevgi gibi derinlikli duygularımızı geliştiriyor ve bunu daha çok geliştirmek, geleceğimiz açısından önem teşkil ediyor”  sözleri ve bunlar için herkesten destek ile fikir beklemesi ASÜ’nün geleceğini daha aydınlık kılıyor.

    Yusuf hoca tarafından belirlenen bu hedeflere ulaşılabilmesi için şimdiye kadar Milletvekilleri ile Mülki ve Mahalli idarelerle Meslek Odaları ve STK yetkilileri ve mensuplarıyla medya tarafından aynı samimi desteğin sürdürülmesi.

   Özellikle kişilerin hedef alınarak kurumu yıpratan asılsız ve mesnetsiz haberlerden uzak durulmasıyla üniversitemiz çok yakın zamanda  her yönüyle göğsümüzü kabartacak başarıları elde edeceğinden hiç şüphem yok.

   Planlanan hedeflere ulaşılmasının mutlaka desteklenmesi, desteklemeye gücü yetmeyenler tarafından ise en azından kösteklenmemesi dileğiyle.

   Üniversitemizin kurulmasın sağlayan ilk kanunun TBMM’sinde kabul edilmesinin 14. Yılını tamamlayıp 15. yıla başlayan kurumumuzun hayırlara  vesilesini ve her yönüyle ivme kazanarak gelişmesine vesile olmasını Mevla’mızdan niyaz ederek  kuruluşundan şu ana kadar emeği geçen herkesi ’de canı gönülden kutluyorum

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.