AKSARAY'DA TÜM SPORLARIN İSTİKBALİ DAİMİ KAYNAK VE KENDİ ALT YAPISINDA!

ALİ GENÇ
ABONE OL

Bu günkü yazımda dile getireceklerimi Türkiye Spor Yazarları Aksaray İl temsilciliğine seçilen meslektaşım  Harun Atalay’ı tebrik etmek için aradığımda kendisiyle de paylaşmıştım.

  Bu bilgiler afaki olarak sırf laf olsun diye söylenen şeyler değildir.

   43 yıllık kesintisiz mesleki geçmişim, doğduğum ve İlkokul 4. sınıfı bitirinceye kadar okuduğum Yanyurt köyünden Aksaray’a göçtüğümüz 5.sınıfı okuduğum Cumhuriyet İlkokulunda 1969 yılından şimdiye kadar geçen 50 yıllık bir geçmişte biriken somut bilgilerdir.

 FUTBOLLA  İLK TANIŞMAM 1968 DE YANYURUT VE BORUCU İLKOKULLARI MAÇIYLA BAŞLADI!

 Futbolla ilk tanışmam benim köyüm Yanyurt İlkokulu ile komşu Borucu köyü İlkokulu arasında oynan maçla başladı.

1969-76 ARASINDA TARAFTAR OLARAK RAMAZAN ÖZTÜRK’ÜN TUTTUĞU YAYLI ARABALARLA AKSARAY SPORUN MAÇLARIYLA DEVAM ETTİ !

   Cumhuriyet İlkokulunda oturduğumuz Hasas  mahallemizdeki ağabeylerimizden olan daha sonra birkaç dönem Cankıllı köyü muhtarlığını da yapan ”Şef” lakaplı Aksaray Spor ’un fanatik taraftarlarından Ramazan Öztürk’ün çarşı içinde taraftarları günümüz Hasan dağı Kapalı Spor salonun bulunduğu yerdeki etrafı açık top sahasına götürmesiyle Futbolu takip etmeye başladım.

  1976-95 ARASINDA GAZETECİ OLARAK AKSARAY SPORUN DEPLASMAN MAÇLARINIDA GÜNAYDIN VE TÜRKİYE’NİN İLK SPOR GAZETESİ FOTO SPOR İL TEMSİLCİSİ OLARAK TAKİP ETTİM

   Günümüzde ligleri çokça takip etmesem de 1969’da Aksaray Spor taraftarı olarak başlayan futbola olan ilgim 1976 yılında başladığım Günaydın Gazetesi muhabirliğimde 1994 yılına kadar o zamanki Aksaray’ın iki takımı olan 1942’de merhum Asım Baykan ve arkadaşları tarafından kurulan Aksaray Gençlik kulübünü.

    1967 yılında Aksaray Gençlik Kulübünden ayrılan merhum Ahmet Özel tarafından kurulan 1968 yılında ise ismi Aksaray Spor haline getirilen Oto Yıldırım’ın amatör kümedeki maçlarını takip edip sonuçlarını gazetemde yayınlattım.

    1984-85 sezonunda Türkiye de 3. liglerin yeniden kurulmasıyla Asım Baykan ve arkadaşları tarafından kurulan Aksaray Gençlik kulübü ile Aksaray Spor Siyah Beyaz renkler altında” Aksaray Spor” ismi ile birleşerek 5 yıl Aksaray ilçesini temsilen katıldığı 3. Ligdeki hem kendi sahamızda, hem de deplasmandaki maçlarını takip ettim.

    4 Eylül 1989'da’dan itibaren ise Günaydın gazetesinin yanında bu gazeteyi basan Veb Ofset gurubu tarafından yayınlanan Türkiye’nin ilk Spor gazetesi olan Foto Spor ‘un il temsilcisi olarak Aksaray Spor ‘un hem kendi sahamızdaki hem de deplasmandaki maçlarını takip ettim.    

MAHMUT ÖZTÜRK’ÜN AKSARAY SPOR’UN ŞİRKETLEŞMESİ BİZLERİN İSE KADROSUNUN ÇOĞUNUN KENDİ ALT YAPISINDAN KARŞILANMASI İSTEKLERİMİZ DİKKATE ALINMADI!

   Merhum Emin Gürün’ün Belediye Başkanlığı döneminde Aksaray ın iki kulübünün yetkililerinin çabası ANAP Aksaray Milletvekili merhum Mustafa Sabri Güvenç’in çabası Arif Toprak’ında desteğiyle 3. lige alınan Aksaray Sporun ilk başkanı Şevket Özmen’le profesyonelliğe başlayan takımın liglerde daimi olabilmesi için dökme suyla değirmen çevrilemeyeceği için sağlam kaynaklara kavuşması gerekiyordu.

    Aksaray’ın efsane siyasetçilerinden Mahmut Öztürk kulübün her sezon başkan arama, kaynak bulma sıkıntısının ortadan kaldırılması için mutlaka kurumsallaşması  gerektiğini bunun içini ise Aksaray Spor AŞ. İsmiyle şirketleşerek sağlanacak kaynakların satılması yerine çalıştırılması ve bunlarla sürekli olarak gelir sağlanmasını istedi.

   Ben ve birçok arkadaşımız ise kendi memleketimizin sporcularının maaşların gecikmesi durumunda bile maça asılacakları bu nedenle ilk 11’in en az 9’unun ve yedeklerinde çoğunun kendi alt yapımızdan yetiştirilmesi, ihtiyaç durumundaki birkaç transfer dışında sporcu ihtiyacımızı olmamasının sağlanmasını istedik.

    Mahmut Beyinde bizimde isteklerimiz maalesef tam olarak dikkate alınmadı.

 VERİLEN PETROL İSTASYONLARI İLE ŞEHİR İÇİ BÜFE VE DİĞER KAYNAKLARIN ELDEN ÇIKARTILMASIYLA HER SEZON PARA TOPLANAN 2003’DE 2.LİGE ÇIKAN TAKIM 2009 ‘DAN BU YANA 10 YILDIR  AMATÖR BAL LİGİNDE!

   Bir ara bir holdingin, daha sonra ilimizdeki bir fabrikanın ismi altında liglere devam eden Aksaray spor için gereken sürekli kaynakları sağlayacak kurumsallaşma sağlanmadığı gibi verilen Petrol istasyonları ve büfe gelirler ininde hakkıyla değerlendirilememesi nedeniyle her sene dökme suyla ayakta tutulmaya çalışıldı.

   Valilik ve Belediye tarafından yapılan her toplantıya iş adamları ile Meslek Odalarının gönülsüz katılımının sonuç vermemesiyle 1984’de başlayan Profesyonellik nihayetinde 2009’da yeniden amatör lige düşmemize sebep oldu!

ÖZELDE AKSARAY SPOR GENELDE İSE İLİMİZİN TÜM SPOR DALLARININ İSTİKBALİ İÇİN TÜM YETKİLİLER TARAFINDAN VERDİĞİM BİLGİLER MUTLAKA DİKKATE ALINMALI!!!

   Yazının girişinden itibaren belirttiğim gelişmeler ve bu gelişmelerdeki olumsuzlukların bundan sonra oluşmaması için Vali Ali Mantı,Belediye Başkanı Evren Dinçer,Milletkvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu,Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı ile İGM Başkanı Mehmet Tüzün ile tüm Meslek Odalarımız tarafından ilimizi futbol ve diğer spor kollarında temsil edenlerin öncelikle mevcut durumlarını sıkıntısız olarak sürdürebilmeleri

   Ardından ise Profesyönel liglerde bizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri için  şirketleşerek daimi kaynaklara kavuşmaları ve  transfere en az şekilde ihtiyaç olacak şekilde kendi sporcularını kendi  takımlarından yetiştirmelerini sağlamaları dileğiyle Aksaray Belediye Sporumuzun Şampiyonluğunu  tebrik eder emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerimiz adına teşekkür ederim.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.