AKSARAY'IN TÜM KAMU KURUMLARI VE MESLEK ODALARI JANDARMAYI ÖRNEK ALMALI!
Bu konuda yazılan bugünkü haberimizde de geniş bir şekilde belirtildiği gibi Perşembe günü
”Darısı tüm kamu kurumlarının başına !İL JANDARMA KOMUTANLIĞININ AKSARAY’IN TARİHİ DEĞERLERİ DUYARLILIĞI!” başlığıyla yayınlanan haber ve bu haberin yorumu niteliğinde olan köşe yazım kamuoyumuzdan büyük ilgi gördü.
Yayınlanan haberimize büyük ilgi gösteren vatandaşlarımız bu güzel hassasiyeti gösteren Temmuz ayında ilimize atanan ilimiz Jandarma komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç’in bu güzel çalışması da taktir karşılandı.
Bu güzel çalışmanın ilimizin tüm kamu kurumlarıyla Meslek Odaları ve STK’lar tarafından mutlaka yer durumlarına göre genişletilerek devam etmesini istediler.
Hemşerilerimiz bu günkü haberimizde de belirtildiği gibi Meslek Odaları ve STK’ların ana ve ek hizmet binalarından başlanarak tüm ilçelerimizle Belde ve köylerimizdeki kamu kurumları ,Meslek Odaları ile STK’ların yanında muhtarlıklar tarafından da İl Jandarma Komutanlığının örnek alınarak ilimizin önemli tarihi ve turistik değerleriyle manevi büyüklerimizin ve kahramanlarımızın da panolarının konmasını istediler.!!!
Bu güzel çalışma için Aksaray İl Jandarma komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç’e ve kendisinden gelen bu konudaki isteğin gerçekleşebilmesi için destek olan il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve kurumunda bu konuda emeği olanlara teşekkür ve taktirlerini belirtiler.
Hemşerilerimiz ”Başta Jandarma komutanlığı ana binası girişine konan tarihi ve turistik yerlerimiz olmak üzere ilimiz genelindeki akla gelebilen yer altı ve üstündeki önemli tüm tarihi eserlerimizle turistik yerlerimizin, hizmet binalarının ana girişleri ile koridorların fiziki durumuna göre ilimizin manevi büyükleri, tarihteki ve yakın zamandaki ülkemiz ve ilimiz tarihine isimlerini yazdıran devlet adamlarıyla kahramanlarının da panoları konmalı.
KAMU KURUMLARINA KONACAK İLİMİZİN ÖNEMLİ BELLİ BAŞLI TÜM TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİYLE DEVLETLE SİYASET ADAMLARIYLA KAHRAMANLARININ PANOLARI BİLGİLERİYLE KONUŞTURULSUN!
Tüm kamu kurumları ve Meslek Odaları ile STK’lar ve Muhtarlık hizmet binalarının durumuna ve ilgili yerdeki tarihi ve turistik esere gereğinde öncelik verilerek ilimizin simgelerinden Hasandağı, Büyük ve Küçük(Tavşan) Ekecik dağlarının dünyanın istenerek eğri yapılmasına rağmen 800 yıldır ayakta olan tek yapısı olarak bilinen Selçuklu eseri Eğri(Kızıl)Minare, ilimizin ve ülkemizle dünyanın en büyük oyma katedrali olan Selime Katedrali.
İlimizin en önemli vadilerinden olan Soflar, bir birine adeta zincirin halkası gibi bağlı olan Manastır, Ilısu vadileriyle zincirin halkasının 3.sünü ve en büyüğünü oluşturan derinliği ve uzunluğu ile yer yüzündeki tüm vadilerden ayıran özelliği olan tarihle tabiatın birleştiği yer olması nedeniyle bu konudaki dünyanın en uzun vadisi olan 14 KM uzunluğundaki kanyonu olan Ihlara vadisinin, 4 Kervansarayımızın, ülkemizin en büyük 2. gölü olan göçmen kuşların ve özellikle flamingoların göçlerinde geçiş ve konaklama yeri olarak kullandıkları memleketimizin aynı zamandaki en büyük Tuz Gölü olan Tuz gölünün,Narlı gölün, Hirfanlı barajı ile Mamasun Barajının.
Aksaray’ın en büyük ve en eski Camisi olan 1071 yılında Malazgirt zaferiyle milletimize Anadolu’nun kapılarının açılmasından takriben 50 yıl sonra yapılan ve daha sonra ise Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından yeniden yapılırcasına onarılan bu nedenle de onun ismiyle de anılan Ulu Caminin.
Zinciriye medresesi, Selçuklu ve Osmanlı Hamamı, Selime Sultan,2. Kılıçaslan ve Bekar Sultan kümbetleri, Yunus Emre, Taptuk Emre, Somuncu Baba,Şeyh Cemalletini Aksaray’i, Pir Ali Sultan, Hüseyin Gazi ,Ali Baba,Cavlak Baba türbeleriyle Hankah binası,Somuncu Baba,Şeyh Cemalledini Aksarayi, Yunus ve Taptuk Emre, Veziriazam Piri Mehmet Paşa ve Şeyhul İslam Zembilli Ali ve Genç Osman’ın panolarının konması ve bu panoları konuşturan bilgilerin olması konusundaki haklı isteklerin gereğinin tüm kamu kurumlarımızla Meslek Odalarımız tarafından en kısa zamanda gereğinin yapılması dileğiyle.
Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.