ATANMIŞLARLA SEÇİLMİŞLER, SİYASİLERİ VE MESLEK ODALARI AKSARAY'I HAK EDİYORLARMI?!!!

ALİ GENÇ
ABONE OL

Bu soru bana sorulsa hiç düşünmeden her meslekteki bir kaçı haricinde geriye kalan kahır ekseri sinin hiç birinin Aksaray’ı hak etmedikleri gibi Aksaray’ın ekmeğini yemeyi havasını solumayı, suyunu içmeyi de kesinlikle hak etmediklerini çok rahatlıkla söyleyebilirim.!!!
 
   Gerçekten de atanmış ve seçilmişlerle siyasiler ve Meslek Odalarıyla STK’ların devede kulak bile olmayan samimi ve çalışkan olanları dışındaki kahır ekseri sinin bu günkü haberimizde de belirtildiği gibi vefasızlığın kitabını yazıyorlar.!!!

ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE SİYASETÇİLER,MESLEK ODALARI İLE STK’LARIN İSTİSNANIN BİLE İÇİNE GİREMEYECEK KADAR AZ OLANLARIN DIŞINDAKİLERİ AKSARAYI HAK EDİYOLARMI ETMİYORLARMI?!!!
  
Ben kendi görüşümü yazının ilk iki paragrafında  net ve açık şekilde hem de lafı sağla sola bükmeden belirttim.

  Bundan sonrasını Aksaray’da yaşanan birkaç somut olumsuzluğu yazarak devede kulak bile olmayan samimi dürüst ve azimlilerin dışında kalanların ilimizin ekmeğini yiyip, suyunu içip havasını soluyup makamlarında oturmayı hak edip etmediklerini hemşerilerimizin taktirine bırakıyorum.!!!

GEZİLİP GÖRÜLMEYE DEĞER TURİSTİK YERİMİZ YOKMUŞ GİBİ ŞEHRİMİZE GELEN VE GİDENLER ISRARLI BİLGİLENDİRMELERE RAĞMEN 3 YIL BOYUNCA SÜNGÜ ZORUYLA GÖREME’YE YÖNLENDİRİLDİ!

 2009 yılının Eylül ayında Aksaray şehrinin tüm giriş ve çıkışlarındaki Karayolları yön ve mesafe levhalarında ilimizin önemli turistik yerlerinden Ihlara ile Güzelyurt ve Selime başta olmak üzere hiçbir tarihi ve turistik yerinin isimlerinin olmadığını.

  Bizim tarihi turistik yerlerimiz yerine yön ve mesafe levhalarında sadece ”Göreme” isminin olduğunu görünce ”Burası Nevşehir Değil” başlığı altında haber yazdım.
  Bu haberin ardından dönemi Mülki ve Mahalli yetkilileri ile Güzelyurt ve Ihlara Belediye başkanlarına, İGM başkanına ,bir çok İGM üyesine, bir çok Meslek Odası yetkilisine bu akla ziyan yanlışın düzeltilmesini söyledim.

   Dönemin Milletvekillerinden birini bizzat alarak bu levhaları teker teker kendisine göstertmeme rağmen bunları kaldırıp yerine Güzelyurt, Ihlar ve Selime’yi yazdıramadıkları gibi bunların altına veya üstüne de ilimizin tarihi ve turistik yerlerinin isimlerini yazdıramadılar.!!!

   2011 Genel seçimleri için dönemin İl Kültür ve Turizm Müdürünün aday olabilmek için istifa etmesiyle onun yerine vekaleten gelen ve o zamandan şimdiye kadar en iyi şekilde bu makamın gereğini göğsümüzü kabartan çalışmaları yapan Mustafa Doğan ve Hasan Ekecik ile işbirliğiyle reklamcıdan yazdırdığımız Ihlara ve Güzelyurt levhalarını bunların üstüne yapıştırarak olumsuzluğu bertaraf ettik.!!!
 
Bu olumsuzluğun kaldırılmasının ardından Nevşehir ile birlikte topraklarının tamamı Kapadokya sınırları içindeki ilimizin bu konumunu yok sayan ”Kapadokya 70KM(!)” totemi Ankara tarafından şehrimiz girişine kondu.

   Dönemin Mülki ve Mahalli amirlerini ve iki Meslek Odası başkanını bayram ziyaret için Aksaray’a gelen 2015 yılındaki geçici hükümetin hemşerimiz olan bakanına bunu söyleyip kaldırmalarını rica ettim.
 
Söyleyemediklerini görünce Çocuk Esirgeme kurumunun ziyaretinde kendimi tanıtarak konuyu belirtip gereğini yapması için bilgi vermeme rağmen bu ayıp ortadan kaldırılmayınca  yetkili vekilinde bilgisi dahilinde bu sıkıntıda bertaraf edildi.

AKSARAYIN 1. VİLAYETLİĞİNİN 100. YILDÖNÜMÜNDEN AYLAR ÖNCE SÖZLEŞTİĞİMİZ MESLEK ODASI GEREKEN ÇALIŞMAYI YAPMADI!!!
  
Aksaray’ın il olmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun 13 Ekim1920 günü BMM’ sinde kabul edilmesinin 100. yıl dönümünden aylar önce aradığım bir Meslek Odamızın başkanına 100. yıl kutlamasının kurumları tarafından tek başına veya diğer Meslek Odalarıyla işbirliğiyle kutlanması konusunda mutabık kaldık.

   Yıl dönümü yaklaştıkça konuyu kendisine hatırlatmama rağmen gerekli hazırlıklar yapılmayınca ısrarla aramamın sonunda o gün ilimiz medyasıyla bir yemekte buluşarak 100. yılın kendilerine anlatılmasına karar verdik.
 
   Meslek Odamız tarafından bu konuda  söz verilmesine ,daha sonra ise zaman darlığı nedeniyle bu yıl dönümünün ilimiz medya mensuplarının davet edileceği bir yemekte kendilerine anlatılması konusundaki mutabakatımızda maalesef gerçekleştirilmedi.!!!
  
Bunun üzerine Aksaray’ın  1. Vilayetliğini sağlayan kanunun resmi gazetede yayınlanmasının 100. yıl dönümünün mutlak ilimizde çok geniş kapsamlı olarak  kamu tarafından kutlanmasını ilgililerden diledim.
   
Dileğime olumlu bakılması üzerine yapılacak kutlama için kendilerine gerekli bilgi ve belgeleri vereceğimi belirtmeme ve vermeme rağmen  bir yiğit il müdürümüzün bu konudaki desteğinin aksine kelimenin tam anlamıyla dağ fere doğurduğundan beklenen etkinlikler yapılmadı.!!!
  
Bu bilgiler ışığında ilimizin atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK’larının mensuplarının Aksaray’ın ekmeğini yemeyi, suyunu içmeyi ve havasını solumayı hak edip etmediklerine hemşerilerimizin karar vermesi.

   Çıkmadık canda umut olduğu gerçeğiyle üstümüzdeki bu akla ziyan ölü toprağının derhal atılarak bu umursamazlıkların yerine herkesin ilimizin ekmeğini yemeyi, suyunu  içmeyi ve havasını solumayı hak edecek hizmetleri gerçekleştirmeleri dileğiyle 1. İl olma kanununun resmi gazetede yayınlanmasının 101. Yıl dönümü kutlu olsun.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.