HAKLIYA HAKKININ VERİLMESİNİN ADI "ORHAN AYDIN"

ALİ GENÇ
ABONE OL

 Mart’ın 10’u Perşembe günü” ORHAN AYDIN AKSARAY’IN YENİDEN DİRİLİŞİ İÇİN SİYASETTE!!!” başlıklı haberim üzerine bildiğinin alimi olanlar tarafından yazdıklarıma olumsuz manada bir tepki gösterilmezken.
   
Orhan Beyin Yetmişli yıllardan başlayarak önce 2000’e,ardından ise 2000-2002 arasında gerçekleştirdikleriyle ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen Efsane Siyasetçilere arasına girmesini sağlayan hizmetleri bilmeyenler sosyal medyada yazılanları dolayısıyla da beni eleştirdiler.
 Kendilerine verdiğim somut ve net cevaplar üzerine eleştiri yapanlar çekincelerini geri aldılar.

ATALARIMIZ YİĞİDİ ÖLDÜR AMMA HAKKINIDA KENDİSİNE TESSLİM ET!!!

  Atalarımız orta başlıktaki bu sözleriyle elbette ki birilerin öldürüp cinayet işlememizi belirtmiyorlar.
  Bu mecazi cümlede belirtilen ne olursa olsun bir kişinin her hangi bir sebeple olumsuzluğunun olmasının başarılarını gizleyemeyeceğini belirtmişlerdir.
 Ayhan Erel’in çabalarını taktir edip bu taktirlerimi yaptığım haberler ve köşe yazılarında belirttiğim gibi uzun yıllar milli ve yerli payandada buluştuğumuz hatta il başkanlığı esnasında yönetimde olmasam da milletimiz için çabalarını desteklediğim Orhan Bey’le şu anda siyasi görüşlerimiz farklı.
  Siyasi görüşlerimizin ayrı olması  geçmişteki muazzam başarılarını  unutacağım anlamına gelmez.

 AKLI İZANI OLAN ORHAN AYDIN’IN YAPTIĞI BU HİZMETLERİN HANGİSİNİ ELEŞTİREBİLİR?!!!

   Aşağıda Sosyal medya da yapılan eleştirilere verdiğim cevapları kamuoyumuzun bilgisi ve vicdanına sunuyorum;
  Orhan Aydın Aksaray’daki Lise öğretmenliğiyle birlikte Ülkü-Bir başkanlığı da yaptığı döneminde kölelik  rejimi olmasının yanında din ile milli değerler düşmanı olan Komünistlik rejimi mikrobundan istikbalimiz olan gençleri ve  onları  eğiten öğretmenlerin korunması için cürmü kadar yer yakma pahasına yaptığı fikri çalışmasının neresi yanlıştı?

   Çeyrek asır boyunca bir taraftan Aksaray’dan Konya’ya tedavi için giden hemşerilerimizin bölge, mezhep, etnise ayırım yapmadan genel sekreteri olduğu Konya Tıp fakültesi ile bu ildeki diğer hastanelerde tedavilerine yardımcı olması mı yanlış?
   Bu görevi esnasında günümüz tabiriyle yerli ve milli düşünceyi desteklemesi özelliklede başörtüsü yasağı karşısında bizzat kendi kızlarının başörtüsüyle okumalarını destekleyerek bu yönde teşvik etmesi mi yanlış?

   Genel Sekreteri olduğu Tıp Fakültesinin bağlı olduğu Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Halil Cin’i ikna ederek Üniversitemizin temeli olan  bu satırları yazan edna kulunda belgesiyle konuyu araştırmaya gelen yetkilinin ikna olmasını sağlayarak kurulması konusundaki olumlu raporun ardından Meslek Yüksek okulunun 1986’da eğitim verilecek yeriyle eğitim verecek hocalarını ve personellerinin kalacakları yerleriyle demirbaşlarının temini için günlerce süren çalışmayı yapması mı  yanlış?

     ANAP il başkanlığı esnasında ise başta ilimiz çöl bölgesinde tarımın şu anki konuma gelmesini sağlanması için hükümet tarafından bu maksatla merkezi bütçede Türkiye geneli için ayrılan ödeneğin %85’ini genelde Aksaray ,özelde çöl bölgesine harcanmasını sağlayarak şu anki konumun sağlanmasını yaptığı katkımı  yanlış?

    Aksaray OSB’de üretilen malların ihracatıyla ve ithal edilenlerinde işlemlerinin burada yapılması için OSB’ye Modern Gümrük binasının açılmasını sağlaması mı yanlış?
    Ata yadigarı Ulu Camimizin mevcut konumunun içeriden zeminin her santimetresinin fora kazıklarla sağlamlaştırılması ve çeşitli sebeplerden gelen suların yapıya zarar vermemesi, oluşacak yağmur  ve kar sularının tahliyesini sağlayacak sistemle Caminin tepeden tırnağa restorasyonun o zamanki para ile 5.5Trilyonluk ihaleyle bu hizmete kavuşturulmasını sağlaması, Ak Parti hükümeti kuruluncaya kadar müteahhidin hak edilişlerini zamanında ödenmesini sağlayarak  inşaatın aralıksız sürmesini devam ettirmesi mi yanlış?
    Aksaray’ı teğet geçen Doğalgaz borusuna müdahale ettirerek ilimiz için vana koydurarak o tarihten sonra gaza ilk kavuşacaklar arasına girmemizi sağlaması mı?
   
  Eski belediye başkanlarından merhum Muhammed Taki Tatpılınar’ın isteğiyle 1978’de dönemin Sosyal Güvenlik bakanı Hilmi İşgüzar tarafından temeli atılan, merhum Raşit Daldal tarafından SGK binası yanındaki yerde inşaat çalışmaları başlatılan, DSP hükümetleri döneminde ilimizin Orhan Aydın gibi gerçekleştirdiği hizmetleriyle Efsane siyasetçileri arasına girmeyi başaran DSP Aksaray il başkanı Mimar Arslan Tolga döneminde projede yapılan revizyonla geliştirilen SSK hastanesini aralıksız girişimleriyle 2002’de tamamlatarak döneminin ilimizin en modern sağlık merkezi olan yeri açtırması mı?
 
   1989’da il olan Aksaray’ımızın halka açık ilk ve tek olan  yıl dönümü kutlamasını 15 Ağustos 2000 yılında günümüz 15 Temmuz Milli İrade meydanında hemşerimiz Halk müziği sanatçı Gülşen Kutlu’nun verdiği konserle kutlaması mı?
   Aksaray’ın giriş ve çıkışlarına ANAP Gençlik kolları tarafından ilimizin tarihe şan veren din ve siyaset adamlarıyla kahramanlarının isimlerinin” Ben Aksaraylıyım” sloganıyla verdirmesi mi?

    28 Şubat’ın en hızlı dönemlerinde Merkez Camii, Süleymancılar ve Geylani Vakfıyla Şeyh Cemalledini Aksarayi Vakıflarına karşı tavır alan emniyetçiyi bertaraf ettirmesiyle, vakıfların derilerinin iadesini sağlaması başta olmak üzere bu kurumları  il başkanlığı süresince adeta kanatlarının altına alması mı?