İNGİLİZ TEŞVİKİ VE TAM DONANIMLI YARDIMLA GELEN YUNAN'A KARŞI ÇAKAR ALMAZ SİLAHLAR!!!

ALİ GENÇ
ABONE OL

Cuma’dan devam.
 
  Tarihi bilgileri belirli seviyede olanların çok iyi bilecekleri gibi müttefikleri olan İtalyanların itirazına rağmen Yunanistan’ın ABD, İngiltere ve Fransa’nın tam teşvikleri ve savaşta kullandıkları silah, cephane ,araç ve gereç ile bunların yakıtı ile yedek parçalarıyla askerlerin iaşelerinin bile İngiltere tarafından karşılandığını bilir.
 
  Emperyalistler tarafından en son teknoloji ve modern imkânlarla desteklenip ayrıca da her türlü motivasyonu sağladıkları Yunanlıları Anadolu’dan atmak için kurulan milli ordumuzun savaşması için ise Doğu Cephesi’ndeki birliklerdeki sanatkâr askerlerin çalıştırıldığı silah onarımı yapılan bir atölyede onarılan silahlar.
 
    İşgal altındaki İstanbul Tophane Fabrikasından gizlice kaçırılarak getirilen toplar, yine bunları kaçıranlar tarafından Eskişehir Tren istasyonunda bir yıl süren çalışmada yeniden yapılan çeşitli çaptaki topların kama ve nişangâhları.
 
     Ayrıca onarılıp, değiştirilerek cepheye gönderilen toplar, yine bu atölyelerde bin bir maddi ve manevi fedakârlıkla/özveriyle birlikte maharetle yapılan tüfeklerin tadilatı, makineli tüfek onarımı ve kasatura yapılması çalışmaları.
 
    Sakarya Savaşı sırasındaki ihtiyaçların karşılanması için Keskin’de kurulan yapımevinde geceli gündüzlü çalışarak günlük olarak üretilen elli bin piyade tüfeği onarım ve dönüşümünün yapılması.
 
   Ankara’da İstasyon civarında bulunan onarım evinin tüfek onarımı yapılacak şekle getirilmesiyle burada yapılan üretimle elde edilen silahlar.
   
   Eskişehir’deki top onarım çalışmasının bitirilmesinden sonra burasının Ankara’da top ve tüfek bölümlerini içeren silâh tamirhanesi ve bir topçu mühimmat bölümü ile marangozhaneden oluşan askerî fabrika.
 
  Bu atölye ve bakım ile imalatların dışında Konya Aslanlı kışlada kılıç, kama, süngü, bıçak, kesici âletler ve silâhların yapıldığı atölye ile Kayseri’de kurulan buna benzer atölyede üretilen veya onarımı yapılanlarla, tadilatı yapılan silahlar.
 
Bu gün önce o zamanki maddi ve manevi imkânlarıyla üstünde güneşin batmayan imparatorluğu olan Büyük Britanya Birleşik Krallığından(İngiltere Krallığı) sonraki Dünyanın ikinci muazzam devleti olan Fransa’nın tüm maddi ve manevi imkanlarıyla, yine onlara yardım eden iş birlikçi yerli Ermenilere karşı 1. Balkan savaşından itibaren elindeki avucundaki tüm maddi imkanlarının yanında evlatlarını da verdiğinden tükenmiş olan ülkemizin aynı şekilde tükenmiş illeri olan Antep, Urfa, Maraş ve Adana’nın yeni kurulmakta olan milli ordunun ciddi desteğini almadan vatanımızdan işgalci Fransızlar ve  onların uşakları Ermenileri çıkartmalarını. 
   
  Ardından ise İngiltere ve Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa’nın her türlü imkânla desteklediği Yunanlıları.
 
    Avrupa’nın neredeyse tamamının her türlü imkânla desteklediği Yunanın bu imkânlarına rağmen onları Anadolu’dan çıkartıp İzmir’de denize döküşümüzü sağlayan değirmenlere dökme su taşımamızı.!!!

      Bu dökme suyla değirmen çevirircesine küçük atölyelerde yapılan veya tamir edilen silahlarla çağın en modern silah ve teçhizatıyla diğer lojistik imkânları ve sayısal olarak ta bizden çok olan muazzam bir orduya karşı bu zaferin kazanılmasının akılla izahının mümkün olmadığını ortay koydum.

      Fakat yazımız yine de tamamlanamadı.

 Mevla’mızın izni keremiyle sizlerin de sabrıyla nasip olursa  Pazartesi günü dünyaya şan veren imanımızla kazandığımız 30 Ağustos Zaferimizin nasıl imanla kazanıldığını yine aynı şekilde bu konudaki somut kanıtlara yer vereceğim.
   
 Takibiyle gerekenin yapılması dileğiyle.
     
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”
 
 Devamı Pazartesi’ye.