MİLLİ EĞİTİMDEN KÖY VE MEZRALARIN IŞIĞA KAVUŞTURULMASIDA DAHİL HER YERE HİZMET YAĞDI!

ALİ GENÇ
ABONE OL

   Pazartesi gününden devam.

   56 yıl bağlı kaldığımız Niğde ilinin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin tamamına da Elektriği, yolu ve suyu olmayan köy ile mezra yok iken Aksaray ile Ortaköy’e karşı yapılan negatif ayırımcılık nedeniyle  bir çok köy i yeni il yaptıkları Aksaray genelinde o zamana kadar maalesef bırakın mezraları bir çok köyünün elektriği, yolu ve suyu yoktu.

 Merhum Raşit Daldal ANAP döneminde ekonomideki iyileşme ile birlikte devletin gelirlerinin ve dolayısıyla yatırım imkanlarının artmasını en iyi şekilde kullanarak Niğde’ye bağlı olduğumuz dönemde yapılan negatif ayırımcılık nedeniyle oluşan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için çalışmaları başlattı. 
 
 Bu çalışmalarla  çok kısa zamanda elektriğe kavuşmayan bazı köyler ile mezraların tamamının medeniyetin nimeti olan ışık vermesinin yanında  bu enerjiyi kullanan bir çok makinenin de çalışmasına imkan verilmesiyle köylünün hayatını kolaylaştıran bu nimete  kavuşturulmasını sağladı.
 
 Köy Hizmetlerinin il genelindeki köylere başta yol yapımı ve karla mücadele olmak üzere hizmetlerinde kullanılacak araçların teminini sağladı.
   O zamanki ismi Sivil Savunma olan günümüz AFAD’ının  hizmet binası ile o zamanki şartlarda müdürlük tarafından kullanılması gereken araç ve gereçlerin yanında il merkez ile ilçelerde memurların kalabilecekleri lojmanların teminini sağladı.

 Daha önce Niğde ili ile seviyesi kıyaslanmayacak kadar aleyhimize açılan Milli eğitimde okullaşma makasının kapanması için Niğde’de kaldığı 6 yıl boyunca bu makasın kapatılabilmesi için yatırımların çoğunu Aksaray ve Ortaköy’e kaydıran bundan dolayı Niğdeliler tarafından  “Aksaray Valisi “ ismi verilen Vali Ünal Özgödek’ in Aydın’a atanmasıyla onun bıraktığı yerden buradaki açığın kapatılması için çalışmalara devam ettirdi.
  Bu çalışmalarıyla Milli Eğitimde makasın lehimize daralmasına büyük katkılar sağladı. 

DALDAL 2. DEFA VEKİL OLUP AYNI GÖREVE SEÇİLSEYDİ KAMPÜSÜMÜZ NİĞDE’YE BAĞLANMAZDI!!!

  1986 yılında memleketimizin iki elin parmakların geçmeyen  hayırlı evlatlarından ve efsane siyasetçilerinden Orhan Aydın ağabey ’in girişimiyle ikna ettirdiği dönemin Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Halil Cin’in oluruyla Aksaray’da bir yüksek okul kurulması çalışması başlatılmıştı.
 
 Bu satırları yazan fakirinde 1980 Genel Nüfus sonuçlarına dayanarak Aksaray’ın o zaman bağlı bulunduğu Niğde de dahil Türkiye’nin 67 ilinin 31’inin merkez ilçelerinden hem nüfusunun fazla olduğu, hem de yüz ölçümünün de büyük olduğunu kanıtlamıştım.
 
1985 genel nüfus sayımından sonra ise güncellediğim 1987 yılının Ramazan Bayramındaki Bayram gazetesindeki Aksaray’ımızın il  yapılması isteğini  dile getiren manşete de ilham veren belge ile rektörlük tarafından araştırma yapmaya gelen yetkilinin ikna olmasını sağlayan çalışma ile 1986-87 eğitim öğretim döneminde Üniversitemizin temeli olan günümüzde ASÜ’nün Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü adı altında Meslek Yüksekokulu olarak eğitim öğretime başlamıştı.

“KENDİSİ HİMMETE MUHTAÇ DEDE KİME HİMMET EDE?” MİSALİNDEKİ GİBİ AKLA ZİYAN BİR ŞEKİLDE AKSARAY KAMPUSÜYLE DIŞINDAKİ FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR 1992’DE NİĞDE’YE BAĞLANDI!
 
 Aksaray’da o zamana kadar açılan fakülte ve Yüksekokullarında katkısıyla kendi üniversitemizin kurulması mümkündü.
  Kendi Üniversitemizin kurulması mümkün değil ise bile köklü olan Selçuk Üniversitesine bağlı kalmamız gelişmemize önemli katkı sağlayacaktı.
 
Bu yalın gerçeğe rağmen akla ziyan bir şekilde 11.07.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan 3837 sayılı Kanun’un Ek 22. Maddesiyle kurulan ve tıpkı 1845-1920 ile 1933-89 arasında gerilememize sebep olan negatif ayırımcılığın sebep olduğu olumsuzluğun tekrarından başka bir şey olmayan  uygulamayla Niğde Üniversitesine bağlandık.
 
Rahmetli Raşit Daldal 1991 Genel Seçimlerinde milletvekili seçilseydi ve tekrar partisinin grup başkanlığına gelseydi, hatta gelemeseydi bile mutlaka kendi müstakil Üniversitemizi kurdururdu.
 
 Çok zayıf ihtimal ile de olsa kurduramasaydı bile asla bizim fakülte ve yüksekokullarımızın yeni kurulan Niğde Üniversitesine bağlanmasına izin vermezdi.

AKSARAY SSK İLE DEVLET HASTANELERİNİ EN KISA ZAMANDA BİTİRTİP HİZMETE AÇTIRIRDI!!!
   
Grup başkan vekilliği esnasında Aksaray’a yaptıkları yapacağının teminatı olacağından 1991 de Milletvekili seçilebilseydi 2002’de Orhan aydın ağabeyin samimi ve istikrarlı çalışmasıyla ancak hizmete açılan SSK has tanesini çok kısa zamanda bitirip hizmete açtıracağı gibi Mahmut Öztürk’ün hizmete açtırdığı Devlet hastanesini de  daha önce hizmet açtırırdı.

    OSB’ye çok kısa zamanda işlerlik kazandırırdı.
    Fakat ömrü vefa etmedi.

    Ruhu şad mekânı cennet olsun. Rabbim yar ve yardımımız olsun.