MUTLU İSTİKBAL İÇİN BU PROJELER UYGULANMALI!

ALİ GENÇ
ABONE OL

Söyleyene mi bakmalı yoksa söylediğine mi?!

Elbette ki söyleyene de bakmalı amma asıl olan söylenen olmalı.!!!

Söylenen şey mantıklı, makul ise getirisi götürüsünden fazla ise insanlara, tüm tabiata ve içinde yaşayanlara faydalı ise mutlaka dikkate alınmalı.

 Hele ,hele bu projelerin sahibi bir akademisyen ise bunların eskilerin deyimiyle “Kuvveden Fiile” yani teoriden pratiğe ulaşması için kişilerin mevkisi, makamı, unvanı ne olursa olsun elinden geleni yapmalı.

Projelerin sahibine geçmeden önce projelere bakmakta fayda var!

 

İNSANLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN MUTLAKA G.D.O’SU DEĞİŞTİRİLMEMİŞ BUĞDAY YETİŞTİRİLMELİ!

   

Hocanın projeleri arasında kayda en değeri günümüz insanlarının en büyük sıkıntısı olan Genetiği Değiştirilen bu değişiklikler nedenle de bir taraftan insanlar doyurulurken diğer taraftan ise  değiştirilen insan bünyesine uygun olmayan bu nedenle de bir çok hastalığa sebep olan diğer zararların yanında guliten’ den de arındırılmış buğday ile bir çok hastalığın önüne geçilebilir.

  Hoca bu projesi için” Sanayi şehri olmasının yanında bir tarım şehri de olan Aksaray’da halkımızın daha sağlıklı ve GDO’su ile oynanmamış (genetiği değiştirilmiş organizmalar) (ayçiçeği, buğday, arpa, şeker pancar ve mısır) ürünler yiyebilmesi için çiftçimize genetiği değiştirilmiş tohum geliştirme desteği sağlanacaktır.” diye belirtiyor.



ASÜ KAMPÜSÜNÜN ELEKTRİĞİ GÜNEŞTEN SAĞLANMALI



 Hocanın bir diğer kayda değer mutlaka uygulanması gereken projelerinden birisi ise bir taşla birkaç kuşun birden vurulmasının yanında hem atıl olan yerin kullanılması hem de  GDO su bozulmayan buğday ile diğer tarımsal mahsuller gibi  aynı zamanda da çevreyi de koruyan bir teklif.

   Hoca bu konuda ”Ülkemizde en büyük kampüs arazilerinden birisine sahip olan üniversitemiz kampüsünde kullanılmayan çorak arazilerde güneş enerjisi paneli tarlaları kurarak üniversitemizin elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını veya büyük bir kısmını bu güneş enerjisi tarlalarından karşılamak. Özellikle yaz tatilinde ve şubat tatilinde ihtiyaç fazlası üretilen fazla elektrik enerjisini elektrik şirketine satmak. ”diyor.



HER KONUDA AKSARAY LILARIN, KANAAT ÖNDERLERİ VE MAHALLİ KURUMLARIN GÖRÜŞÜ ALINACAK!



   Hocanın bir çok projesinden diğerleri  ise ”Aksaray şehrinin ileri gelenleriyle her ay düzenli toplantılar yaparak Aksaray halkının üniversitemizden beklentileri ve üniversitemizin Aksaray’ın ileri gelen işadamları vs beklentileri konuşulacaktır.

   Turizm, kültürel ve bilimsel alanlarda uluslararası Ihlara vadisi, İpek yolu, Yunus Emre ve Somuncu Baba (Şeyh Hamid-i Veli) konferansları düzenlenecektir. Bu konferanslara ülkemiz vatandaşı olan yurtdışındaki bilim adamlarının yanı sıra, araştırma yapmak için üniversitemizden yurtdışına giden arkadaşlarımızın birlikte çalıştığı yabancı hocalarda davet edilecektir.

     Aksaray belediyesi ile ikili ilişkileri geliştirerek belediyenin bazı imkanlarından öğrencilerimizin faydalanması için Aksaray belediye başkanımız ile sıcak ve samimi diyaloglar sürdürülecektir.



DİŞHEKİMLİĞİ,FUAR ALANI ,TEKNOKENT,TIP ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİMLERİNE AKSARAY’DA DEVAM ETMELERİ,AKADEMİSYENLERİN YURT DIŞI KONFERANASLARINA KATILMALARIDE TEŞVİK EDİLMELİ!

   

Hocanın kayda değer bir çok projesinden diş hekimliğinin kuruluş çalışmalarının başlatılması Tıp Fakültesi ve Diş hekimliği ile  sağlık konusundaki açılacak diğer fakültelerle bölgenin sağlık merkezi olmasının sağlanmasıyla ASÜ nünde bölge ve ülkemizin gözde üniversitesi olmasının sağlanması.

  Üniversitenin çok büyük kampüsüne özelde bölgemize genelde ise ülkemize hitap edecek fuar alanının kurulması bu fuara ASÜ öğrencileri ile diğer üniversitelerin öğrencilerinin ürettiklerinin yanında ilimiz, bölgemiz ve ülkemizde üretilen mallarında teşhiri ve satışının sağlanması.

   Bu çerçevede Üniversiteler arasındaki öğrencilerin yeni icatlarının teşvik edilmesi ve bu çerçevede hocanın sloganı olan” benim arabam petrol nedir bilmez” gibi fosil yakıtlar yerine çevreye zarar vermeyen, cep ’ide yakmayan yakıtlar ve bunlarla çalışan motorlu araçların icat edilmesi

  Bu ve diğer gelişmeler için ASÜ bünyesinde Tekno kent kurulması bununla  akademik personel ile öğrenciler tarafından daha çok yeni projenin uygulanması sağlanması

 

PROFESÖR MUSTAFA KAYA HOCA NIN BU PROJELERİNE SAHİP ÇIKILIP UYGULANMASI SAĞLANMALI



   Yazının girişinden itibaren bilgisini verdiğim ve uygulanması gereken projeler ASÜ rektör adaylarından Prof.Dr. Mustafa Kaya hocaya ait.

    Bir meslektaşımızın yönlendirmesiyle ziyaretimize gelen hocanın kaderinde Rektör olması var ise el betteki çıktığı yolda hedefine ulaşır.

   Bizim dileğimiz öncelikle Aksaray Üniversitemiz ile ilimiz ve ülkemiz, sonra da kendisi hakkında ne hayırlısı ise Mevla’mızın bunu kendisine nasip etmesidir.

   Hocaya bu makam nasipse ve  Rektörlüğe seçilirse el betteki projelerini uygulamaya koyacaktır, kendisi koymasa da  sağ olur isek bizler konuların takipçisi oluruz.

   Fakat hoca seçilse de seçilmese de kimin için hayırlısı ise bu makama seçilecek Rektör tarafından hiçbir taassuba kapılmadan bu projelerin söyleyenine değil, faydalarına bakılarak  uygulanması sağlanmalı.

    Her zaman ve her şartta söyleyenin değil söylediklerinin fayda ve zararına bakılarak Hak doğrunun gereğinin yapılması, aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.