YEŞİL ASÜ VİLAYET, BELEDİYE, ÖZEL İDARE, DSİ, ATSO, BORSA, ZİRAAT ODASI VE AKMÜB'ÜN İŞBİRLİĞİNDE
Başarılarıyla bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı olan Üniversitemiz bunu her birinin oranı farklı olsa da kuruluşundan itibaren görev yapan Rektörlerle kurmaylarının başta yazımızın başlığındaki kurumlar olmak üzere ilimizin siyasetçileri, diğer Meslek Odaları ve STK’larıyla geliştirdiği samimi iş birliğiyle sağlandı.
Başta birlikte kurulduğu devlet üniversiteleri olmak üzere birçok köklü üniversitenin önce başarılarını yakalayan, ardından ise birçoğunu birçok kategoride geride bırakan üniversitemizin ulaştığı seviye sadece öğrenci sayısı, çeşitli vesilelerle kamuoyunun da haberdar olduğu başarılarının yanında bulunduğu yerin peyzaja uygun olarak yeşillendirilerek adeta çölün ortasındaki bir vahayı andıracak konumu da ASÜ Rektörlüğünün paydaşlarıyla özellikle Orman Bakanlığı ve Aksaray Müteahhitler Birliği başta olmak üzere tüm Meslek Odaları ve STK’larla sağladığı işbirliğiyle oluştu.
MEVCUT AĞAÇLARLA ÇİMLERİN KORUNMASI VE YENİLERİNİN EKİLEREK AKSARAYIN HEMEN YANIBŞINDA 5000 DEKARLIK BİR ORMANIN OLUŞTURULMASI SULAMADA TATLI SU’YA BAĞLI!
Yıllardır bu konuda başta Rektör Yusuf Şahin Hocam olmak üzere görüştüğüm, konuştuğum kişiler, bu konuda yaptığım haberler ve köşe yazılarımda da ısrarla belirttiğim gibi dönemin milletvekillerinden ve yaptığı hizmetleriyle bileğinin hakkıyla ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçileri arasına giren Mahmut Öztürk’ün haklı gerekçelerle karşı çıkmasına rağmen engelleyemediği kampüs sahasının yerinin doğru olmadığını.
Bunun sebebinin ilkinin burada meyil olmaması nedeniyle kanalizasyon kodunun oluşturulabilmesi için yapılan ve yapılacak binaların yerinin mutlaka belirli şekilde dolguyla yükseltilmesine ihtiyaç duyulması olduğunu.
Yeterli dolgu yapılamaması nedeniyle kodun sağlanabilmesi çini zemini yüksek yapıların oluşturulmasıyla da bunların bodrumlarının tuzlu suyla dolması nedeniyle bakım giderlerinin artmasının yanında tuzlamanın sebep olacağı oksitlenmenin de binaların ömrünü kısalttığını.
Kampüs sahasında çimlerin ve ağaçların ekilebilmesi için çorak olmayan toprağa ihtiyaç duyulması nedeniyle bunların ekilmesi için gereken toprağın başta Ak-Müp olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından sahaya taşınan topraklarla ihtiyacın giderilmeye çalışıldığını.
Taşımayla getirilen toprağa ekilen çimler ile dikilen ağaçların buradan çıkartılan tuzlu suyla sulanması nedeniyle ömürlerinin kısaldığını, özellikle ağaçların biraz daha büyümeleriyle köklerinin çorağa değmesiyle tıpkı yıllar önce Hamam boğazında bir anda kuruyan binlerce Kavak gibi kuruyacağını ısrarla belirtiyorum.
ŞAHİN’İN İYİ NİYETİ VE ÇABASINA RAĞMEN KAMPÜS SUYUNUN BASINCININ YETERSİZLİĞİ, KULE SU DEPO MALİYETİNİN İSE YÜKSEKLİĞİ ÇİM VE AĞAÇLARIN TATLI SUYA KAVUŞMALARINI ENGELLİYOR!
Bulabildiğim her vesileyle kendisiyle görüştüğümüzde konuyu ve çözümünü ilettiğim Rektör Yusuf Şahin hocanın ve ekibinin bu konudaki samimi çabalarını ve çözüm yollarını aradıklarını gören olarak kurmaylarıyla birlikte yaptıkları beyin jimnastiğinde Karasu dan su alınmasından tutunda kampüs sahasına gelen Belediye şebeke suyuyla çim ve ağaçların sulanmasına kadarki bir çok çabalarını ,fakat kampüse gelen şehir şebekesi suyunun basıncının yeterli olmamasıyla ellerini kollarını bağladı.
Su basıncının arttırılması için bulunan nihai çözüm olan kule su depolarının ise maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bunların kısa ve orta vadede yapılamaması mecburiyeti ağaçlarla çimleri sahadaki tuzlu suya mahkum ettiriyor.
VALİLİK,BELEDİYE, ÖZEL İDARE,DSİ,AKMÜP, ATSO,BORSA VE ZİRAAT ODASININ ORTAKLIĞIYLA KAMPÜSTE KURULACAK YETERLİ SAYIDAKİ KULE DEPO AĞAÇ VE ÇİMLERİN CANINA CAN KATAR!
Balık verme yerine balık tutulmasının öğretilmesi sözünün gereği orta başlığa aldığım ilimizin kurumları ve bunlara yardımcı olacak diğer Meslek Odalarıyla, STK’lar hayırsever iş adamlarımız tarafından oluşturulacak ortak akılla ASÜ Kampüsü sahasında şehrimize yeni getirilecek ek içme suyu kapasitesi de göz önüne alınarak sayıları belirlenecek olan kule su depolarının mümkün olan en kısa zamanda yapılmasının sağlanması.
Yapılacak bu depolardan akıtılacak tatlı suyla sahadaki mevcut çimler ile ağaçların canına can katılarak ömürlerinin maksimum şekilde uzatılmasının yanında yenilerinin de kuruma risklerinin tamamen bertaraf edilmesinin gerçekleştirilmesiyle Rektör Profesör Yusuf Şahin hocanın kampüs ormanı hayalinin gerçekleştirilmesinin fiiliyata geçirilmesiyle bunu sağlayanların manevi hazzına ve getirisine de Mevla’mız tarafından kavuşturulmaları dileğiyle.
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.