VEREM TEDAVİSİNDE YÜZDE 90 ORANINDA BAŞARI SAĞLANIYOR
Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Korkmaz, “Dünya Tüberküloz (Verem) Haftası” nedeniyle bilgilendirme amaçlı bir basın açıklaması yaptı.
Yayınlanma :
28.03.2017 15:09


VEREM TEDAVİSİ ÜCRETSİZDİR
Uzm. Dr. Ahmet Korkmaz, ülkemizde verem tedavisinin ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Korkmaz “Verem, kalıtsal değil bulaşıcı bir hastalıktır. Solunum yolu ile bulaşır. Ülkemizde verem hastalığının teşhisi ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tedavi süreci en az 6 ay sürer. İlaç tedavisine başlandıktan 15-20 gün sonra bulaştırıcılık büyük oranda azalmaktadır. Verem hastalarının ilaçlarını düzenli ve eksiksiz kullanmaları halinde yüzde yüz oranında tedavi olabilirler” dedi.
Korkmaz; “Sağlık Bakanlığını tarafından her yıl rutin olarak alınan 18 kalem anti-tüberküloz ilacına ek olarak 2016 yılında ilk defa çok ilaca dirençli hastaların tedaviye uyumlarını artırmak amacıyla PAS Granül ve Rifapentin, Rifabutin ilaçlarının alımı ve ücretsiz olarak tüberküloz hastalarına dağıtılmaya başlanmıştır” dedi.
VEREM’İN BELİRTİLERİ…
Bireyin ve dolayısıyla toplumun tüberküloz hastalığından korunmasında en önemli husus, tüberküloz hastalarına erken tanı konması ve en kısa sürede tedaviye başlanmasıdır diyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Korkmaz; “Kişide; iki-üç haftadan uzun süren öksürük, balgam, öksürükle kan tükürme, nefes darlığı, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, ateş, gece terlemesi şikâyetleri olarak karşımıza çıkar. Kişi bu belirtileri taşıyor ise zaman kaybetmeden verem açısından kontrollerinin yaptırmak üzere, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mustafa Yazıcı Göğüs Hastalıkları Kliniğine veya Aksaray Verem Savaşı Dispanserine, veyahut en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak testlerini yaptırmalılar” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: