-
ABDULKADİR AY

ABDULKADİR AY


Ayyaş Regülatör

16 Temmuz 2024 - 17:21

Aksaray'da Ayyaşların İstilasına Uğrayan Mesire Alanı, Ailelerin Üzgün Vedası!

Aksaray'ın regülatör mevki Piknik Alanları Ayyaşların İstilası Altında Aksaray'da halkın kullanımına açık seçkin alanları artık birkaç içkiciye teslim ,
şehrin güzide mesire yerlerinden Regülatör'deki olumsuz durumlar ve Ayyaşların çevreye verdikleri rahatsızlık sebebiyle tehlike altında. Evliyalar Diyarı Aksaray'ın varoşlarındaki piknik ve dinlenme alanları, tahammül sınırlarını aşan kötü davranışlarıyla bilinen ayyaşlar tarafından istila edilmiş durumda.

Söz konusu mesele, Hayvan Hakları Sorumlusu mimar Metin Başpınar ile Aksaray Valisi'nin göreve başladığı ilk günlerde, aralarında gerçekleşen özel bir görüşmeyle gündeme getirilmişti.

Regülatör'de ailelerin hoşça vakit geçirdiği ve mesire olarak değerlendirilen, DSİ'ye ait olan bu alanların içicilerin hâkimiyeti altına girmesi, gerek valilik gerekse belediye nezdinde atılacak adımları zorunlu kılmıştır.

Valinin proaktif yaklaşımı, sorunun çözümüne dair beklentileri arttırmış; ancak belediye başkanının yapılacak Millet Bahçesi Projesi'nin sadece bir vaat olarak kalması, beklenilen ilerlemenin gerçekleşmemesine neden olmuştur.

Geçen bir yıllık dönemin sona ermesine rağmen, alanda hala içici baskınını ve çevre kirliliğini önleyecek bir gelişme yaşanmamıştır.

Bir zamanlar temiz bir hale getirilmiş olan bu alan, bakımsızlık sebebiyle tekrar eski kötü günlerine dönmüştür. Aslında bu yerin pozitif ayrımcılıkla Sivil toplum örgütlerinin etkinlik düzenleyecekleri üyeleri ile piknik yapabilecekleri alan haline getirilmelidir ve asaletini iade etmesi gerek bu durum bölgenin gelecekteki akıbeti açısından büyük önem taşımaktadır.

Vali ve güvenlik güçlerinin kararlı tutumu takdire şayanken, çözüm için hem sivil toplum kuruluşlarının hem de yerel yönetimlerin ortak hareket etmesi gerektiği düşünülmektedir.

Millet Bahçesi karşısında Aksaray Merkez İl Emniyet Müdürlüğüne ayrılan ve poligon olarak düşünülen ancak daha sonra farklı bir noktaya taşınan mevcut alanın değerlendirilmesi, bölgenin güvenliğinin sağlanması açısından yeni bir fırsat olarak görülmektedir.

Burada yapılacak bir park ile Emniyet camiası polis Gazi ve şehit ailelelerine aitaile piknik sahası olarak kullanılabilir içinde bekçi bulundurularak hem karşısında millet bahçesi hem regülatör mevkiinde güvenlik sağlanabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum