-
ABDULKADİR AY

ABDULKADİR AY


SULTANHANI'NA ACİL KURTARMA BİRİMİ ÇIĞLIĞI!

03 Eylül 2024 - 08:23

Sultanhanı bölgesinde, Aksaray-Konya karayolunda yaşanan trafik kazaları ve bu kazalarda artan can kayıplarıyla ilgili endişeler sürüyor. Eksik olan arama kurtarma biriminin bir anönce kurulması çağrıları yapılıyor.

Yaz aylarında trafik yoğunluğunun artmasıyla kaza sayısında ciddi bir artış gözlemlenen Aksaray-Konya yolunda, son üç gün içerisinde Sultanhanıçevresinde üç ciddi trafik kazası meydana geldi. Yine bu kazalar, arama kurtarma hizmetlerinin ne kadar hayati önem taşıdığını gözler önüne serdi.


Yıllar içinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralanma ile sonuçlanan trafik kazalarında, yaralılar kimi zaman uzun süreler sıkıştıkları yerden kurtarılmayı bekliyor. Bu zaman kaybı, can kayıplarını beraberinde getiriyor.16 Ekim 2022 tarihinde Sultanhanı yakınlarında gerçekleşen bir kaza, bu sorunun aciliyetini bir kez daha ortaya koydu. Kazada, bir sürücü 45 dakika boyunca araçta sıkışmış ve yaralı bir şekilde kurtarılmayı beklemiş, ancak Aksaray'dan gelen ve yeterli teçhizata sahip AFAD ekipleri tarafından sadecedört dakikada kurtarılmıştı. Maalesef yaralı sürücü, hastanede hayatını kaybetti.

Trafik kazalarında yaralılara hızla müdahale edilebilmesi için Sultanhanı bölgesinde bir acil kurtarma biriminin varlığı büyük önem taşıyor.Bu durum, yerel halk ve yetkililer tarafından sürekli olarak dile getirilmekte ve bir an önce çözüm bulunması beklenmektedir.

Aksaray AFAD Müdürlüğü Sultanhanı da değerlendirilmesi üzere bir ekip kurmalı hatta o bölgede itfaiye ekipleriyle ortak tatbikat ve eğitimden geçilmeli

haber sitelerinin bu feryadını destekliyorum ve teşekkür ediyorum techizatı zayıf olan 178. Yılını kutlayan Sultanhanı itfaiyeside acilen modern alet edevat ve cihazlarla donatılmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum