GTOS Therapy, tüm yumuşak dokuda (kas, tendon, fasya, ligament vb.) oluşan, akut (ani ve şiddetli) veya kronik (yerleşmiş, sürekli), şiddetli ağrı, his, güç kaybı ve hareket kısıtlamalarına neden olan Ağrı-Spazm-Ağrı sürekli sinirsel kitlenmelerini anında ve kalıcı olarak çözen neuromuscular bir teşhis ve tedavi yöntemidir.
GTOS Therapy sistemi, hekim kontrolünde ve özel uzmanlarınca, özgün patentli bir cihazla ve deri altına girmeden uygulanan bir manuel teknikdir. Ameliyat, iğne, ilaç ışın elektrik vb. kullanmadığı için bir masajdan bile daha az risk taşımaktadır. Bu sebeble birkaç kez ameliyat geçirmiş kronik vakalardan, ambulansla taşınacak kadar ağır akut vakalara, tansiyon, şeker hastası yaşlıdan 9 aylık hamile bayanlara kadar herkese uygulanabilmektedir. Üstelik teşhis, tedavi, testler ve kalıcılığı artıran GT ağrı okulu (kaldırma teknikleri, duruş ve bunun gibi biyomekanik düzeltmelerin verildiği uygulamalı ders) gibi 4 aşamadan oluşan GTOS Therapy 1-3 saat süren tek bir tedavi seansı kadar hızlı ve ekonomikdir.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Egzersiz Fizyolojisi Enstitüsü kurucularından Dr. Çetin Gürses’in geliştirdiği “GTOS Therapy” sayesinde, ağrılardan, benzerleri ABD’de yaklaşık 200 bin tıp profesyonelinin uyguladığı manuel terapilerden farklı 1-3 saat süren tek seansta kurtulmak mümkün olmuştur.
Kazalar, aşırı soğuk, aşırı stres, yaş, aşırı kilo, postür ve yürüyüş bozuklukları, enfeksiyon, hareketsizlik gibi hastalık oluşturan faktörlere maruz kalınınca, hiçbir rahatsızlığı olmayan insanlarda da olabileceği gibi GTOS Therapy görmüş kişilerde de şikayetler yeniden oluşabilir. GTOS Ağrısız Yaşam Protokolünün son aşaması olan SET-UP bölümü ile tedavinin kalıcılığının sağlanması amaçlanır.
Deride oluşabilecek kızarmalar haricinde, hiçbir yan etkisi veya sakatlanma ihtimali yoktur Herkese, her an uygulanabilir; Yaş, cinsiyet, kilo, kalp, şeker, tansiyon, hamilelik gibi diğer tedavileri engelleyen faktörler, hastanın akut (şiddetli, yeni) kronik (kalıcı) olması, GTOS Therapy uygulanmasını etkilemez.
Bel fıtığı, kanal daralması, omurga diskleri arasında kireçleme, siyatik, mekanik sorunlardan kaynaklı oluşmuş olan bel ağrısı.
Bacaklara yayılan ağrılı durumlar.
Boyun fıtığı, Boyundaki diskler arasında oluşan kireçleme, Kanal daralmasından kaynaklı kollara yayılan ağrı ve uyuşmalar. Tenisçi dirseği, karpal tünel sendromu gibi dirsek ve el bileğinde oluşan ağrılı durumlar.
Miyofasyal ağrı sendormu, fibromiyalji gibi insanların hayat kalitesini etkileyen boyun ve sırt bölgesini tutan yaygın ağrılar.
Kas yırtığı, menisküs yırtığı, Bağ yaralanmaları, tendon yaralanmaları gibi sportif sakatlıklar.
İskelet kas sistemini tutan tüm ağrılı durumlarda etkin olarak kullanılmaktadır.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle …
YORUMLAR