Odaklanmış radyofrekans terapisi; kapasitif ve rezistif enerji transferinin kısaltmasıdır.
Etkilerine bakacak olursak: Ağrıda azalma yüzeysel ve derin dokuda kanlanmanın artması, kortizol ve endorfin salgılatarak ödem ve yangıyı azaltır, doku yenilenmesinde artış ve iyileşme, venöz ve lenfatik dokuda iyileşme ve metabolik aktivitelerde artış başta olmak üzere çok geniş bir alana etkisi olmaktadır. Hangi hastalıklarda kullanılır: 1-Kaslardaki spazm, sertlik, donukluk, yorgunluk ve yaralanma durumlarında. Fibromiyalji, kulunç ve iltihapsız kas romatizmalarında. 2-Diz, omuz, kalça, el-ayak bileği vb. eklem problemlerinde.
Kireçlenme ve zedelenmelerde. 3-Bağ, kiriş, tendon, ligaman problemlerinde. Lateral epikondilit (sporcu dirseği), karpal tünel sendromu (sinir sıkışması), aşil tendiniti, topuk dikeni vb. 4-Boyun, sırt, bel ağrılarında, fıtıklarda, tutulmalar ve kireçlenmelerde ve birçok kas, eklem, bağ doku rahatsızlığında kullanılır.
Kullanılmayacağı durumlar: Kanserli dokulara, damarlarında pıhtılaşma olanlar, kan sulandırıcı alanlar göz, kalp, genital organlara, yüzeyel duyu kaybı olanlara, çocuklarda büyüme kıkırdaklarına, kortizon kullanımı sonrasın da kullanımı önerilmemektedir. Yan etkileri: Ender olarak kızarıklık, şişlik, kaşıntı, deri hasarı, çok daha ender olarak çarpıntı olabilmektedir.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…
Yorumlar
Kalan Karakter: