-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 4 AK PARTİLİ VEKİL, PERDE ÖNÜ VE ARKASI DESTEKÇİLERİNİN ESERİDİR

30 Aralık 2020 - 07:09

Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğunun son zamanlarına kadar ülkemizin ve yer yüzünün önemli akademik merkezlerinden olan fakat daha sonra akla zarar şekilde kaybettiği bu özelliğini bundan 15 sene önce bu gün TBMM’sinde kabul edilen ve yeni 15 devlet üniversitesi kurulmasıyla ilgili kanunla yeniden kavuşacakken  o gün kabul edilen kanunun o zamanki Cumhurbaşkanı tarafından akla ziyan bir şekilde veto edilmesiyle bu isteğine 3 aylık bir gecikmeyle kanunun TBMM’sinde yeniden görüşülüp kabul edilmesiyle ancak 2006 yılının Mart ayında kavuştu.  

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ NE GÖKTEN ZEMBİLLE İNDİ!!! NEDE BİZE ALTIN TABAK İÇİNDE SUNULDU! 

       Aksaray’ın son medreseler ininde kapanmasından 1 asır sonra yeniden akademik eğitim veren müessesine müstakil olarak kavuşması orta başlıkta da belirtiğim gibi çokta kolay olmadığı gibi, hatta dönemin milli ve yerli olan her şeye karşı bir ideoloji içinde olan YÖK’ü tarafından bizim kurulacak yeni 15 devlet üniversitesi arasına girmemize getirilen kıstaslarla kendi üniversitemize kavuşamamamız için engel üstüne engeller çıkartıldı.!!! 

  Fakat bir taraftan 2002 seçimlerinde Aksaray’dan seçilen Ak Partili Milletvekilleri  Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıgöz, Ramazan Toprak veAhmet Yaşar’ın bu konudaki yılmaz girişimleriyle ve kendilerine perde önü ile arkasında destek olanlarında katkılarıyla Aksaray Üniversitesi  YÖK tarafından belirlenen kıstaslar sağlanarak kurulacak kanun metnine dahil edilmesi sağlandı. 

       Daha önceki bir birilerinin kuyusunu kazıyan siyasilerin aksine 2002 seçimleriyle TBMM sine giden Aksaray milletvekilleri Alaboyun,Açıkgöz ,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar özellikle ilimize getirilecek hizmetler için tam bir uyum içinde bir birilerini kıskanmadan yek vücut olup Aksaray’ın diğer meseleleriyle birlikte Üniversite konusunda da tek yumruk oldular. 

       Bu azimle öncelikle yeni kurulacak Üniversiteler in arasına Aksaray Üniversite sininde Milli Eğitim Bakanlığının teklifi olarak Bakanlar Kuruluna sunulmasını dönemin Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İGM başkanı İsmail Baysal ile medyamızın ve aşağıda katkılarını ve isimlerini vereceğim hemşerilerimizin samimi çabasıyla  oluşan destekle sağladılar. 

    Burada da girişimlerini sürdürerek Türkiye Büyük Millet Meclisine Hükümet teklifi olarak gelmesini başardılar. 

     Kanun Meclise gelmeden önce konuyu sürekli takip eden vekiller kanunun Meclis e gelmesinden sonra ise komisyonlarda görüşülürken her biri ayrı, ayrı olarak her komisyon üyesi ile bire bir markaj sistemiyle  mücadele ederek komisyonlardan teklifin zarar görmeden tam olarak geçmesini sağladılar. 

      Komisyonlarda bu mücadelelerini azimle sürdüren dönemin Aksaraylı Milletvekilleri kanunu genel kurula geldiğinde ise kanunun çıkmasına kadar neredeyse 24 saat aralıksız olarak mücadele vermeyi sürdürdüler. 

      O sırada YÖK başkan yardımcılığına gelen hemşerimiz dönemin Galatasaray Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Ethem Tolga’nın ağabeyi ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden Yüksek Mimar Arslan Tolga tarafından da bilgilendirilmesi ve üniversite kurulması kıstaslarının yumuşatılmasıyla bu listede yer almamız sağlandı.  

     30 Aralık2005 günü sabaha karşı kabul edilen yasanın Veto edilmesinden sonra yeniden yasallaşması için yapılan görüşmelerde de aynı azim ve gayretle çabalarını aralıksız olarak sürdürdüler. 

   Bu azimli  mücadeleleriyle Aksaray ın Vilayetlikten sonraki en prestijli yatırımı olan Aksaray Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili kanunun çıkartılmasını sağlayan Aksaray ın Ak Partili 4 Milletvekili Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar ın bu sürekli, fedakar(özverili) ve istikrarlı çabalarının yanı sıra birde işin evveliyatı ve kamu oyu tarafından fazlaca bilinmeyen perde arkası gelişmeleri vardı. 

    Bu gün size bu evveliyatı ve kanun un hazırlıklarının başlanmasıyla gerçekleşmesi arasındaki çalışmaların bilinen fakat unutulan ve bilinmeyenlerini yani perde arkasını bilgilerini kısaca arz edip sizin aracılığınızla tarihe not düşeceğim. 

 AKSARAY ÜNİVERSİTESİNİN GİZLİ KAHRAMANLARI 

    İlk temeli 1987 yılında ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden eğitimci Orhan Aydın tarafından benimde çorbada tuzumun olduğu çalışmayla açılan Meslek Yüksek okuluyla atıldı. 

    Daha sonra seçilen Vekiller ile Valilerin  ve siyasetçilerini  cürümleri kadar kadar yer yakma pahasına fakülteler  ve yüksek okullar açılarak bir kampüste birleştirilmesiyle resmiyette olmasa da fiiliyatta kendi üniversitemiz oluşturuldu. 

  Bu çalışmaların üstüne bina edilen Aksaray Üniversitesinin kurulması çalışmaları esnasında yukarıda belirttiğim gibi hemşerimiz Aksaray’ın sevilen Avukatlarından merhum Abdullah Tolganın oğlu, Aksaray’ın  hizmetleriyle efsaneler yazan ve bununla  ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinin içine giren aynı zamanda evrensel manada demokrat solcularından olan İnsan hak ve hürriyetleriyle İnanç hürriyetinin savunucularından Yüksek Mimar Arslan Tolga’nın kardeşi Profesör Dr. Ethem Tolga nın YÖK Başkan yardımcılığına  getirilmesi ile YÖK ün Aksaray Üniversitesinin önüne koyduğu engeller  Ethem Tolga bey’in kendisini bilgilendiren ağabeyinin çabasıyla  Milletvekillerimiz ve Vali Coş, Belediye başkanı Palta,İGM başkanı Baysal ile paslaşmasıyla perde arkasından birer, bire kaldırıldı. 

     Bugün ilk kurulma kanunun kabul edilmesinin 15. yılın bitirerek 16. yılına girecek  olan  Rektör Prof.Dr. Yusuf Şahin hoca, Milletvekilleri, Mülki ve Mahalli idareciler, Meslek Odalarıyla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sağladığı samimi ilişkiyle dostları sevindiren, sevmeyenleri ise hasetlerinden çatlatan hızla gelişen Aksaray Üniversitesinin kurulmasından önceki haliyle ve ilimize olan katkılarını göz önüne alarak bu çalışmaların ivme kazanarak devamı için gereğini yapmaları dileğiyle. ASÜ’ ün 15. Kuruluş yıl dönümünü tebrik ederim.  

       Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar