Salma su ile ekin, sebze ve meyve sulayanlar çok iyi bilirler.
Göl, havuz veya çay ile ırmaktan sulanacak mahsule su bir arktan geçerek ulaşır.
Suyun götürüldüğü ark sulanan yer olmamasına rağmen akan sudan dolayı zemini ve yan duvarları ıslandığından su akmayan yerlere göre daha yeşildir ve arkın kullanılmasına bağlı olarak buradaki nebatın sayısı ve boyu da uzar veya kısalır.
Yani her halükarda sulamaya vasıta olan ark sulamayı yapan istemese de akan Su’dan hissesini alır.
Ark sulamaya vesile olduğu için hissesini alırken sulamasına vesile olduğu yerdeki mahsulün ise çillenip, serpilip büyümesine ve maksimum şekilde verimli olmasına da vesile olur.
İLİMİZDE YAPILAN TEKNOFEST’İN GİRİŞ TAKLARI İLE FLAMALARINDA “AKSARAY” İSMİ YOKTU!!!
2002 den itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ve sürekli şekildeki eksilmeyen ilgisinden oluşan motivasyonuyla gelişen savunma sanayimizde kendi kendimize yeterlilik oranın %20’lerden 80’lere ulaşması çerçevesinde başta kendi taarruzla çok maksatlı helikopterimiz, milli tank ,muhriplerimizle fırtına obüslerimizle birlikte başarılarını iç ve sınır dışı terörle mücadelemizle Can Azerbaycan’ın işgal altındaki toprağı Karabağ’ın hürriyetine kavuşturulmasında kanıtlayan İHA ve SİHA teknolojimizle havacılığımızın da zirveye çıkmasıyla ülkemizde teknoloji festivalleri yapmaya başladık.
Bu festivallerden biriside bilindiği gibi Tuz gölünün ilimiz sınırları içinde medarı iftarımız Hisar füzelerinin atışlarının yapıldığı yerdeki festivaldir.
TEKNO FEST YARIŞLARI DÜNYA VEYA BAŞKA GEZEGENDE DEĞİLDE YERLE GÖK ARASINDAMI YAPILDI?
Çarşamba günü aynı yerde yapılan İHA ve SİHA’ lar konusundaki medarı iftarımız Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ilimiz Valisi Hamza Aydoğdu, Elazığ Valisi hemşerimiz Erkaya Yırık, Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’unda katıldığı festival alanına girerken ilimizin adının olan alana girişi gösteren tak tada Aksaray ismi yoktu!!!
Festivale katılan ekiplerin hazırlıklarını yaptığı alana girişteki takta ‘da, etkinlik alanında bulunan flamalar dada ev sahibi il olan “Aksaray” ismi yoktu.!!!
EKTİNLİK KONUŞMALARINDADA ÇOKÇA” TUZ GÖLÜ” İSMİ GEÇMESİNE RAĞMEN SANKİ GÖL DÜNYA DIŞINDAKİ HER HANGİ BİR YERDE YERLE GÖĞÜN ARASINDAYMIŞ GİBİ AKSARAY İSMİ KULLANILMADI!!
Etkinliği görüntülemek ve haber yapmak için eskileri tabiri ile “Genel veya yaygın, şimdilerde ise Ulusal medya” olarak tabir edilen kurumlardan gelen meslektaşlarımızın yanında ilimizden etkinliğe katılan medya mensuplarıyla birlikte ilimizden etkinliğe katılanlarla da paylaştığım ve kendileri tarafından da aynı tespitin yapıldığı yanlışın en azından etkinlik ile ilgili konuşmalarda telafi edileceğini yönündeki beklentimiz de maalesef karşılanmadı.!!!
Yapılan konuşmalarda sık, sık Tuz gölü ismi kullanılırken sanki Tuz gölü yerle göğün arasındaki bir gezegenmiş gibi bulunduğu yer olan ve yapılan çalışmalara başta Valilik olmak üzere tüm kurumlarımız tarafından var gücüyle desteklenmesine rağmen ne ilimizin isminden bahsedildi, nede Valiler ile Vekillerden bahsedilirken Vali, Vekil ve siyasetçiler belirtilirken de” Aksaray Valisi, Aksaray Milletvekili ve Aksaray il başkanı” kelimeleri de kullanılmadı.
Sözün özü sulanacak yere götürülen Su aktığı arkı sulayamadı.!!!
Akla izana yakışmayan bu hizmet alanın olduğu yeri yok sayan uygulamaların gelecek seneki festivallerde tekrarlanmaması için düzenleyicilerle birlikte ilimiz siyasileriyle Mülki ve Mahalli yöneticileriyle birlikte Meslek Odalarıyla STK’lar tarafından gerekli tepkinin gösterilmesi dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
YORUMLAR