-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


AYDOĞDU, ÇELİK, SAKLAV, KARTAL, YEŞİLDAĞ'IN VEFASI, İNKAR TÖTEMİNİN UMURSAMAZLIK GERÇEĞİ!

31 Temmuz 2024 - 07:48

    İnancımızın ve inancımızla oluşan milli kültürümüzün tezahürü olan “Vefa”  denince bunu İstanbul da bir semt  sanan bizdeki başlığın son 4 kelimesiyle ete bürünen gerçeğin akılla izahı mümkün değil.!!!
 
Memleketin  suyunu içip ,havasını soluyup ekmeğini yiyenlerin nimeti ve nimeti oluşturanlara karşı vefasızlığına karşı şükürler olsun ki  gerçek manada vefa sahibi olanları görmek beni çok sevindirdi.
   
Keşke bu vefa Aksaray Damızlık Keçi, Koyun Yetiştiricileri Birliği başkanı Mahmut Aktürk’ün ciğerine köz ateşi düşüren 15 yaşındaki oğlu Murat Can’ın Cenaze Namazındaki katılımla oluşmasaydı.!!!
     
Aksaray il protokolü ile birlikte Kumbuzoğlu Vali’den önceki Valimiz Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, eski Aksaray il Özel İdaresi Genel Sekreteri, Çankırı İl Özel idaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, eski Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, eski Aksaray Tarım İl Müdürü  olan halen Kayseri İl Tarım Müdürü olan Bülent Saklav, önceki İl Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ Koyun Keçi  Yetiştiricileri Birliği  Genel Başkanı  Nihat Çelik Mahmut Başkan ve  yaslı ailesinin acısını paylamak için vefanın gereği cenaze Namazına katıldılar.


AYDOĞDU, ÇELİK, SAKLAV, KARTAL, YEŞİLBAĞ VE ÇELİK’İN ATALARINA RAHMET OLSUN!!!
 

  Gösterdikleri vefayla bu kelimenin   sadece İstanbul da bir semt olmadığını bir kez daha kanıtlayan Aydoğdu, Çelik, Kartal, Saklav  ve  Yeşildağ’a bu vefaları için canı gönülden teşekkür ediyorum.
 
 Atalarına rahmet olsun.
   
Vefa’yı İstanbul semti sananların kendilerine ve hiç kimseye bir faydası olmayan, aksine dünya ve ahiretleriyle birlikte nesillerini de olumsuz manada etkileyecek maddi ve manevi zararı bilerek yanlıştan feragat etmelerine ve dolayısıyla olumsuzlukları bertarafa İnşallah vesile olur.

  Merhum kardeşimize rahmet, Mahmut başkan ve tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır dileyerek 

   Pazartesi günkü yazıma kaldığı yerden devam ediyorum.


MECBURİ YÖN GÖREM’DEKİ UMURSAMAZLIĞIN DEVAMI AKSARAYI YOK SAYAN TOTEM!!!
 
  Pazartesi den devam

 Bu günkü yazının maksadının daha iyi anlaşılabilmesi için lütfen önce” https://aksarayolay.com/kose-yazilari/meslek_odalari_ve_stklarla_atanmislar_secilmisler_vefasiza_vefasizligi_gorsun_-6478.html” linkini okuyun.
   
Bir zamanlar dış havzalardan su getirilmesi çalışmaları çerçevesinde Çamardı Ecemiş Irmağından su getirilmesi çalışmalar başladığında ve daha sonrada görüştüklerime ve bu konudaki  yazılarım dada buradan içme suyun alınmasının gönüllülük esası  olmadıkça mümkün olmadığını.!!!
 
Bunun sebebinin ise komşunun en pasif bireyinin bile Aksaray’ın en aktif bireyiyle aynı olduğundan boşa kürek çekilmemesini, zorlama yerine gönüllülük esasının gereğinin yapılmasını belirtmiştim.
 
Pazartesi günkü yazımda belirttiğim gibi gecemizi gündüzümüze katmamamıza, onlarca sözüm ona etkili ve yetkili ile görüşmeme rağmen 4. yılında ancak reklamcıda yaptırılan isimleri il Müdürünün Genel Seçiminde  aday olabilmek için istifa etmesiyle onun yerine vekil olan  günümüzün çalışkan ve başarılı il Müdürü Mustafa Doğan Bey ile birlikte  mecburi yön “Göreme” levhalarının üstüne Reklamcıda yaptırılan ”Ihlara ve Güzelyurt” levhalarının yapıştırılmasıyla çözülebildiğini belirtmiştim.
 
Bu günkü yazacaklarımı da aklınızın ve vicdanınızın tartısından geçirerek Aksaraylıların meselelerimiz karşısındaki duyarsızlık konusunun haklı veya haksızlığına karar verin. 


MECBURİ YÖN GÖREME’Yİ ÇÖZDÜKTEN SONRA BU DEFADA BAĞRIMIZA SAPLANAN BAŞKENTİ VE KALBİNDEKİ BÖLGEDE BİZİ YOK SAYAN "KAPADOKYA 70KM” UCUBESİYLE YILLARCA UĞURAŞTIK!!!
   

Pazartesi günkü yazımda belirttiğim gibi 4  yıl üren mecburi yön ”Göreme” levhaları sıkıntısını giderirken bu defada kalbinde bulunduğumuz Kapadokya’daki yerimizi inkarla  kendi bağrımıza hançer saplarcasına  ATSO başkanı Ahmet Koçaş’ın eski çiftliklerinin bulunduğu yerin yakınana  akla ziyan ”Kapadokya 70 Km” ucubesi totemi  kondu.!!!
   
Yine bu konuda mecburi yön Göreme levhalarında olduğu gibi medya mensuplarını, dönemin Mülki ve mahalli amirlerini de bilgilendirmeme, hatta geçici hükümetin bakanlarından hemşerimiz Cenap Aşçı Beye bayramda Meslek Odalarımızın yetkililerinin bu sıkıntının bertaraf etmesi için söylemeleri yönündeki ricamın gereğini yapamamaları üzerine  Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdürlüğünde İş insanı İbrahim Özel tarafından Babası Cevat Özel adına yaptırılan çocuk evlerinde durumu zatı alilerine anlatmama rağmen bu ucubeyi maalesef O’da kaldırtamadı.!!!


İLKNUR HANIMIN BİLGİSİ DAHİLİNDEKİ GECE OPERASYONUNA KADAR KENDİMİZİ İNKAR SÜRDÜ!!!
 

Nihayetinde İlknur  hanımın  bilgisi dahilinde yapılan gece yarısı operasyonuna kadar ucube orada dururken bu memleketin ekmeğini yiyen, su ’yunu içip havasını soluyanlar gerekeni maalesef akla izana sığmayan bir şekilde  yapmadılar/yapamadılar ve yaptıramadılar.!!!
   
Mevla’mızın izni ile hakemlik hakkını muhafaza ederek iyimi ve kötülük yapanla vefa gösterip gösterenlerin bunun karşılığını nasıl aldığını da Cuma günkü yazıda kanıtlarıyla ortaya koyacağım.
   
Başta Atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK’ yetkilileri olmak üzere tüm insanların  kendi dünya ve ahiretteki akıbetleri için okumaları dileğiyle.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
 
   Devam Cuma’ya

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar