Üye sayısının yanında Barolar birliğindeki etkisiyle de önemli bir meslek kuruluş olan ilimiz Barosu Aksaray’ın dertleri ve sıkıntılarının tespiti ile bunların yasal ve medeni çerçevede çözümünde de aktif olarak görev yapmalı.!!!
AKSARAY BAROSU BİR MESLEK KURULUŞU OLMASINA RAĞMEN İKİ İLÇELİK SEBEBİ DEMİRYOLU VE CAN DAMARIMIZ E.90 KONUSUNDA YILLARCA DİLE GETİRİLENLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN GEREKEN TEPKİYİ YETKİLİLERE İLETMEDİLER!
Aksaray Barosu bir meslek kuruluşu olarak asli görevi kendi üyelerinin dert ve sıkıntılarının çözümüyle ilgilenmeleridir. Meslekleri gereği olarak ülkemizdeki hukuki meseleler ilgili girişimlerde bulunmaları, kanunlardaki mevcut sıkıntıların giderilmesi için ferdi veya Barolar Birliği ile birlikte yeni yasa veya yeni yasaların daha da ileri derecede haklar verebilmesi için çaba sarf etmesi, daha geniş çaplı iyileştirmelerin sağlayacak tam demokratik ve tam sivil yeni anayasa teklifinde bulunması da gelenekleşen bir uygulamadır.
Bu çerçevede aynı zamanda da mahalli/yerel olarak gereğinde diğer tüm Meslek Kuruluşlarıyla ve STK’la bulunulan yerin dertlerini gündeme getirmesi veya başka kurumlar ile kişiler tarafından gündeme getirilenlerin doğruluğunun tetkiki ve bunlardan doğru olan sıkıntıların giderilmesi için dile getiren kurumun desteklenmesiyle bu kuruluşla iş birliğiyle ilgililer nezdinde girişimlerde bulunması veya konularla ilgili basın toplantıları düzenlemesi, demeçler vermesi de gerekir.
Konuya bu çerçeveden bakıldığında Aksaray’ın iki ilçelik sebebi olan hükümetin ise 20 yıl 4 aylık sözü olan demiryolu ile can damarımız E.90 konusunda her yıl yaptığımız onlarca haber ve köşe yazısı ile bunların telefon mesajlarıyla bildirilmesine rağmen maalesef istisna dışında kalan diğer Meslek Kuruluşları ve STK’larla birlikte Baro tarafından bu konuda maalesef kamuoyuna akseden bir girişim olmadı.!!!
VİLAYET NİMETİ VE BU NİMETİ GERÇEKLEŞTİRENLER BAŞTA OLMAK ÜZERE AKSARAY’IN HAYIRLI EVLATLARI VE BEVENLERİNİ ANMA PROĞRAMLARINA BARO TARAFINDAN KURUMSAL OLARAK İŞTİRAK SAĞLANMADI!!!
1994’ün 24 Aralık’ında başlatılan ve günümüze kadar kesintisiz olarak sürdürülen sonuncusunu geleneği bozmadan 15 Ağustos Perşembe günü Somuncu Baba Cemisi önünde gerçekleştirdiğimiz “ Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenleri” ile ilgili programdan günlerce önce yapılan haberler yazılı basın ve internet gazetelerinde duyurulmasına rağmen maalesef Baro tarafından kendi kurumlarının da oluşmasını sağlayan Vilayetliği gerçekleştirenlerinde içinde bulunduğu her biri günümüzün oluşmasında nice hizmetler verenlerin/emeği olanların anılmasına iştirak olmadı.
ANMA PROGRAMINA İŞTİRAK EDİLMEDİĞİ GİBİ VİLAYETLİKLE KAZANILAN İTİBARI GERÇEKLEŞTİRENLERİN VE AKSARAY’IN HAYIRLI EVLATLARIYLA SEVENLERİNİN İSİMLERİ BARO TARAFINDAN HİÇBİR YERDE’DE YAŞATILMADI!!!
Aksaray barosu da istisna dışında kalan Aksaray ilinin diğer resmi ve özel kurumları, Meslek Odalarıyla STK’ları gibi Aksaray’ın il olmasının üstünden 35 yıl geçmesine rağmen Vilayet yapanların ve bu çerçevede Aksaray’ın Hayırlı Evlatlarıyla Adamlarının isimleri kurumun sosyal tesislerinden içerideki bölümlerine verilmedi.
Mevlana Hazretlerinin “ Dün dünde kaldı Cancağızım şimdi yeni şeyler yapmak lazım” sözü gereği geçmişe hayıflanmanın bir faydasının olmayacağının göz önüne alınması.
Geçmişi telafi etmek için geleceğe bakılmasının eftalliği göz önüne alınarak Aksaray’ın iki ilçelik sebebi olan hükümetinde 20 yılı aşan sözünün yerine getirilmesiyle can damarımız E.90’ın otobandan en az etkilenmesi için alınması gereken tedbirler konusunda girişimlerde bulunulması.
Başta bu hizmetlerin alınması olmak üzere ilimizin mutlu istikbalini oluşturacak hizmetlerin Baro Başkanı Avukat Ferit Köse ve yönetimi tarafından Vilayet yapanların ve Memleketimizin Hayırlı Evlatlarıyla Sevenlerinin isimlerinin yaşatılması için gerekeni yapmaları ve yaptırmaları dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
YORUMLAR