-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


BU DÜNYA SİZEDE KALMAZ!!

13 Ekim 2024 - 09:28

Ağustos ayının 15’i Aksaray’ın hiç hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1987 yılının Ramazan Bayramı gazetesiyle bizlerinde attığımız manşetle müdahil olduğumuz 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan 3578 sayılı kanunun TBMM’sinde kabul edilmesine kadarda devam eden kanunun amir hükmü gereği ilk Valimiz merhum Rıdvan Yenişen ’in düzenlenen muazzam programla göreve başlamasıyla fiilen il olmamızın 35. yıl dönümüydü.
 

Bu günde ayrıca 1994’ün 24 Aralık günü başlayıp 28. sinin düzenlediğimiz, 2022 yılında alınan kararla fiili vilayet olma yıl dönüm olan 15 Ağustos’ta alınan  “Aksaray’ın Hayırlı  Evlatları ve Sevenleri” nin 30. anma günüydü.



SÖZ VERENLER ETKİNLİK İÇİN” YERİMİZ DAR” DEDİLER, YERLERİNİ GENİŞLETTİK BU DEFADA “YANIMIZ DAR” DEDİLER, YANLARINIDA GENİŞLETİNCE BU DEFADA” GÖNLÜMÜZ DAR” DEDİLER!!!



   1990’dan itibaren can dostum ve kardeşim vilayetlik  yıl dönümlerinde isimlerini defalarca belirttiklerimi zinde yardımlarıyla birlikte yıl dönümü gücümün yettiğince eş dostunda desteğiyle sürdürdüğüm vilayet olmamızın yıldönümlerini 1993’e kadar birlikte kutladığımız.

 Çapan Tekeli’nin geçirdiği trafik kazasında 1993’ün 24 Aralık günü mimar Ahmet Taneri ile vefat etmelerinin 1. yıl dönüm olan 1994 ten başlayarak bu seneye kadar her yıl yenilerini ilave ederek aralıksız olarak katılan ve bu konudaki birçok yazımda isimlerini verdiğim bazı vefalılarla birlikte “Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenleri” ni andık.

 Benimde bir fani olmam nedeniyle 2022’deki anma programında bundan sonra bu kutlama ve hayırlı evlatlarımızla sevenlerimizin anılmasının  kamu ve Meslek Odaları tarafından ortaklaşarak kurumsal olarak kutlanmasını diledim.
   

Bu dileğim kabul edildi,.
   

Hatta 2023’ün hangi kurum tarafından ,24 yılının programının hangi kurum tarafından benim koordinemde gerçekleştirilmesine de  karar verildi.
   

Fakat  bu seneki kutlama ve  anma zamanı yaklaştıkça gerekenin yapılması için yapmak istediğim görüşmelerin mümkün olmaması üzerine bizzat bu yılki  etkinliğe ev sahibi yapacak kuruma giderek verilen sözü belirterek gereğinin yapılmaması dileğimi ilettim.
   

Görüşme yaptıklarım tarafından çeşitli  bahaneler üretildi.
   

Bahanelerini elimden geldiğince kaldırmama, bertaraf etmeme rağmen yine de bizzat teklifin sahipleri tarafından maalesef gereken yapılmadı.
   

Yine bu söz veren kurum ile kamunun birlikte etkinliği düzenlemeleri konusundaki isteğim kamu kurumu tarafından da aylar önce yaptığım teklif üzerine de kabul edilmişti.
 

SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN İPE UN SERİLMESİ ÜZERİNE YAPTIĞIM TEKLİFİ GER ÇEKTİM!
 

Teklifim kabul edilmesine, hatta gereğinin yapılması için bizzat yanımda ilgililere talimat verilmesine rağmen daha sonra öne sürülen çeşitli bahaneleri görünce hem etkinliğe ev sahibi yapacak kurum ,hem de kamu kurumuna ilettiğim teklifimi geri çektim.



ETKİNLİK İÇİN MEDYADAKİ GENEL DAVETİN DIŞINDA HİÇBİR KAMU KURUMU İLE MESLEK ODASI VE STK YETKİLİSİYLE MEDYA MENSUBU VE TEŞKİLATINADA DAVETİYE GÖNDERMEDİM!!!
   

Bunun üzerine genel davetin dışında hiçbir kurumu davet etmeden Mevla’mızın izni ve duayenlerin yanında Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’in katılımıyla  Altınkaya/Çardaklılar derneği ile birlikte 30.anma programımızı gerçekleştirdik.



AKSARAYIN HAYIRLI EVLATLAR VE SEVENLERİNİNDE KATKISIYLA İL OLMAYIP İLÇE KALSAYDIK 922 İLÇEDEN BİRİ OLARAK SİZİ KİM TANIR VE SİZE BU GÜNKÜ İTİBARI GÖSERİRDİ?!!!
   

Bulundukları makamı 922 ilçeden biri olmaktan kurtaran nimet olan Vilayet olmanın 35. yıldönümü ile bu itibarlarını yükseltilmesi başta olmak üzere orta başlıkta belirttiklerimi oluşturan Sultan Abdülhamit ’in döneminden günümüze kadar memleketimizin birinin bin olması için ömürlerini feda edenlerle bunların sağladığı/sağlamaya vesile oldukları  Vilayet nimetinden faydalananlar Aksaray’ımızın Hayırlı Evlalarıyla Sevenlerimizin anılmalarıyla birlikte vilayet olmamızın 35. Yıl dönümünü anma programına  bulundukları vilayet eseri olan  makamın nimetleriyle arz endam edenler mevkii ve makam sarhoşluğuyla maalesef bu etkinliğe gelmediler.!!!



MAKAMLARI VE MAKAM ARAÇLARIYLA ARZI ENDAM EDENLER IHLARA’NIN NİĞDE’DE OLDUĞUNUN SÖYLENMESİ KARŞISINDA BİLE GIKLARI ÇIKMADI!!!
 

 Onlarca yıldır yazılarımda tenzih ettiğim istisna bile olmayacaklar dışında kalanları Orhan Veli Kanık’ın” Ne atom bombası ,Ne Londra Konferansı; Bir elinde cımbız, Bir elinde ayna; Umurunda mı dünya!” şiirine  benzetirim.!!!
     

Bunun son kanıt ise 31 Ağustos günü CNN Türk kanalının” Son Durum” Programında ilimizin dünyaca meşhur  turistik yeri tarihle tabiatın birlikte olmasıyla  dünyanın bu konundaki tek vadisi Ihlara’nın Niğde ili içinde gösterilmesinin bilgisini anında vermeme rağmen umursanmaması ,bu konudaki tespitlerim üzerine gösterdiğim tepkiden sonrada gerekenlerin yapılmamasıdır.!!!

  HERKESİN ÇUKURUDA AMELİDE KENDİSİNE

    Atalarımız ”Herkesin çukuru(mezarı) kendisine” derken inancımızda da Hakkın rahmeti istisna olmak kaydıyla herkesin ameline göre  dünya ve ahiretlerinin belirleneceği belirtiliyor.
 

Bu bilgiler ışığında makamlarına itibar kazandıranları bile umursamayacak koltuk sarhoşluğu içinde olanlara diyeceğim şey ;   ”Şöyle etrafınıza bir bakın! sizin bulunduğunuz makamlar daha önce olan vefasızlardan kaçı bilinip ismi yad ediliyor?!!!

 

 Veya ismi geçtiğinde kendilerine dua ediliyor?!!!
 

 Aksaray’ın tüm atanmış ve seçilmişleri ile Meslek Odalarıyla, STK’larının ve  gazetecileriyle gazetecilerin kuruluşlarının istisna dışında kalanları elde fırsat varken gereğini yapın!!!

  Can halen tendeyken ,aklınız başta mevkii ve makam elinizdeyken  önce kendinizin  dünya ve ahiretiniz için ,ardından ise nesillerinize  umursamazlığınız nedeniyle sebep olduğunuz/olacağınız olumsuzlukları da miras bırakmamak için gerekeni yeri ve zamanında yaparak geçmişin hatalarını telafi edin.
   

 İkincisine vesile olan 1. Vilayet olmamızı gerçekleştirenlerle birlikte 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızı da sağlayanlarında, Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenlerinin de ruhları şad mekanları cennet olsun.
 

 Hakkın rızası için gerekenin yapılarak bu akla izana sığmayan hiç kimseye de faydası olmayan vefasızlıktan herkesin kurtulması dileğiyle 2. sini bıraktığı eserleriyle mayalayan 1. Vilayet olmamızın 104 yılı kutlu olsun.
 

 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
 (*)  Şair Orhan Veli Kanık’ın şiirini http://siir.me/cimbizli-siir” dan aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar