Cuma’dan devam.
Bu günkü yazının daha iyi anlaşılması için lütfen önce "https://aksarayolay.com/kose-yazilari/kurumasi_icin_agac_dikilip_yikilmasi_icin_bina_yapilirmi-6560.html” linkindeki yazıyı okuyun.
Linki tıklayıp yazıyı okuduğunuzda gördüğünüz gibi Cuma günkü yazının başlığın ilk 4 kelimesindeki” Kuruması için ağaç dikilmemesi” meselesini üniversitemizin kuruluşunu sağlayan fakat dönemin Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından veto edilen ilk kanun ve aynı kanunun yeniden TBMM sinde görüşülerek kabul edilmesinin yıl dönümlerini her yıl iki defa anan.
Yani 2006’dan itibaren her yıl iki defa konun zinde kaması için yaptığım haberler ve kaleme aldığım köşe azılarının yanında kendileriyle görüşebildiğim yetkililere de ASÜ’nün birinin bin olması için yapılması gerekenleri iletirim.
2015 ten itibaren ise bu konudaki çabalarıma başlıktaki 4 kelimede dile getirilenleri yıl dönümlerindeki yazılarımın yanında ayrıca da bir çok vesileyle sayısını hatırlayamadığım haber ve köşe yazılarıyla ortak akılla ve bilimsel olarak konuya bir çözüm bulunması için ısrarla meseleyi dile getirdim.
Israrlı köşe yazılarım ve haberlerin yanında bulabildiğim her fırsatı değerlendirerek ilgili ve yetkililerle de yüz yüze defalarca yaptığım görüşmelerimde bağış veya çeşitli şekilde kampüse dışarıdan getirilen tuzlu olmayan temiz toprağa dikilen ağaçların ve kampüs içindeki çimlerinde kurumaması ömürlerinin maksimum seviye çıkartılması için mevcut tuzlu su yerine bunların tatlı su ile sulanmalarının önemini belirttim.!!!
ÇÖZÜM REKTÖRLÜK,MÜLKİ VE MAHALLİ İDARECİLERLE İLGİLİ BÜROKRATLARIN SAMİMİ İŞBİRLİĞİNDE
Bunun çaresi Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş hocamızın Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İGM başkanı Latif Ağar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Muavini Hasan Kılınçkaya ile DSİ 44. Şube müdürü Ümit Ekinci ile ortak olarak iş ve gönül birliğiyle bulacakları çarede.
Üniversite bu kurumların hatta dilerler ise Meslek Odalarının da katkısıyla sağlanacak çözümle mevcut ağaç ve çimlerin hem de yenilerinin ömürlerini uzatacak tatlı su ile sulanması sağlanmalı.
AĞAÇ VE ÇİMLERİN ÖMRÜNÜ UZATMANIN ÇARESİ KARA SU’DAN VEYA SONDAJLA ALINACAK TATLI SUDA!!!
Bir belediyeci, Aksaraylı ve gazeteci olarak acizane ben Mevla’mızın en edna kulun ise bu konuya katkı için teklifi Aksaray’ın içme suyuyla kampüs sahası içindeki mevcut ve dikilecek olan ağaçlar ile çimlerin sulanması için gereken suyun verilmesinin zorluğunu, hatta imkansızlığını da çok iyi bilen olarak sulama için belediyeden kampüse verilen suyun debisinin arttırılmasının çokta mümkün olmadığını bilenim
Bu nedenle de çözüm Rektör Arıbaş’ın Vali Kumbuzoğlu ,Belediye başkanı Dinçer, İGM başkanı Ağar ve İl Özel İdaresi genel Sekreteri Vali muavini/yardımcısı Kılınçkaya ile birlikte öncelikle bu iş için bir kaynak bulunması için işbirliği yapmalarında.
Bu samimi iş ve gönül birliğiyle önce DSİ 44. Şube Müdürü Ümit Ekinci ve ekibi tarafından kampüsün üstünden geçen “Karasu Irmağı” nın sağlık kasabasına yakın yerinde yapılacak incelemede bu suyun tuzluluk ve sulamaya engel halinin olup olmadığının tespiti.
KUYULARDAN ELDE EDİLECEK SU İLE AĞAÇ VE ÇİMLERLE BİRLİKTE KAMPÜSEDE SU SAĞLANABİLİR
Yapılacak tespitte bir engeli yok ise buradan ihtiyaç kadar su’ yun alınması, değil ise bağlı köyü civarında açılacak kuyulardan çıkartılacak suyun içmeye de uygun ise kampüsün içme suyu ile ağaç ve çimler için sahaya verilmesinin sağlanmasıyla bu sıkıntının net ve kesin olarak ortadan kaldırılmasıdır.
Bu gün Cuma günkü yazımda dile getirilen ASÜ kampüsü içindeki ağaç ve çimlerin ömürlerinin nasıl uzatılabileceğini, hatta bunun için bulunacak suyun içme ve kullanmaya müsait olması halinde Kampüsün şehir şebekesi yerine bu su ile karşılanabileceği de göz ardı edilmemeli.
Allah(c.c.) izin verirse Çarşamba günü ise kampüste yapılan binaların bakım maliyelerinin ve yeni yapılacak olanların maliyetleriyle bakım masraflarının azaltılmasıyla kanalizasyon şebekesindeki sıkıntının nasıl ortadan kaldırılacağını Amerika’yı yeniden keşfetmeden yapılabileceğini yazacağım.
Aklın ürünü olan bu günkü yazılanların ve Ulu Mabudumuz izin verirse Çarşamba günü yazacaklarımın gereğinin yapılması için okunması ve okutturulması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Devamı Çarşamba’ya.
YORUMLAR