Evvel Allah(c.c.)’ın izniyle ve daha sonrada samimi şekilde istenmesi ve istenenin istikrarlı bir şekilde takip edilmesiyle istikbalimizi pür nur edecek yeni bir hizmete kavuşmamıza ramak kaldı!!!
Yani İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızın5. Kıtasının son satırında belirttiği gibi” Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN CUMARTESİ GÜNKÜ MİTİNGİNDE AKSARAY YEK VUCUT OLSAYDI AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİR YOLUNUN İHALESİNİN YAPILMASI”YAKIN” YERİNE NET TARİH ALINIRDI!
Gerçekten de Aksaray Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın günlerce önceden belli olan mitinginin gününe kadar ve o gün ’de medeni çerçevede ve hukuk içinde yekvücut olsaydı ihale konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın” Yakında” kelimesi yerine net tarih alına bilinirdi!!!
Kimin veya kimlerin bu konu da hakkıyla görevlerini yapmadıklarını yazının sonuna bıkarak aşağıda sırasıyla 1987 yılından itibaren olmaz denilmesine rağmen samimi ve istikrarlı çalışmayla ilimizin aldığı birkaç hizmeti sırasıyla kamuoyunun bilgisine sunuyorum;
SAMİMİ ÇALIŞMAYLA KAVUŞULACAK HİZMETLERİN KANITI” VİLAYET, ÜNVERSİTE VE TIP FAKÜLTESİ”
Bazılarının siyasi taassup veya çorbada tuzunun, tarlada izinin olmaması karın ağrısıyla kesin tarih alınmaması konusunda aksini söyleyeceklere cevabım orta başlıktır.
SAMİMİ VE İSTİKRARLI ÇABAYLA” OLMAZ” DENİLEN VİLAYETLİĞİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
1980 Genel Nüfus Sayımı sonunda basılan günümüzün istatistik kurumu olan DİE’nin önceki ismi olan TUİK tarafından bastırılan.
Sayım sonuçlarını veren kurumun yayınını incelediğimde Aksaray’ın o zamanki Türkiye’nin 67 ilinden başta o zamanki bağlı olduğumuz Niğde ili olmak üzere 31’nin merkez ilçesinden hem nüfusunun fazla olduğu, hem de yüz ölçümümüzün de büyük olduğunu görünce bunu kanıtlayan ve 85 yılında ise güncellediğim bir belge hazırladım.
Bu belgenin verdiği ilhamla 1987 yılının Ramazan Bayramında Aksaray’ın ilk bayram gazetesi olmasının yanında ilk Vep ofset gazetesi ile başlatılan vilayetlik yıldönümlerinde isimlerini zikrettiğim meslektaşlarım ve bürokratlar ile iş adamlarımızın da maddi ve manevi desteğiyle oluşturulan kamuoyu desteğinin de etkisi ile olmaz denilen Vilayetliğimiz mekanları Cennet olası 8. Cumhurbaşkanımız Özal, hemşerimiz Mehmet Altınsoy ve dönemin ANAP Grup başkan vekili Raşit Daldal’ın bizim oluşturduğumuz kamu oyunun desteklerin ide yanlarına aldıkları samimi çabalarıyla gerçekleştirildi.
“OLMAZ KURULAMAZ”DENEN ÜNİVERSİTEMİZDE KURULDU,TIP FAKÜLTEMİZDE HASTANESİYLE AÇILDI
Aksaray’ın vilayet olmasından 2 yıl önce ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden Orhan Aydın ağabeyin samimi çabasıyla ve bu satırları yazanında vilayet olma kıvılcımını yakan belge ile araştırma yapan yetkilinin olumsuzluğunu olumluya çevirterek çorbadaki tuzunun da katkısıyla kurulan Yüksek Okulumuzun temeli atıldı.
Bu temelin üstüne Üniversitemizin kurulması istendiğinde de “Olmaz” denen yıllarca süren samimi ve istikrarlı çaba 2005 yılının bitimine bir gün kala dönenim Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar’ın ilimizin o zamanki Valisi Hüseyin Avni Coş ile Belediye Başkanı Nevzat Palta ile diğer atanmış ve seçilmişlerin perde önünün de.
Başta O zamanki YÖK Başkan Yardımcısı olan hemşerimiz Profesör Ethem Tolga ve onu yönlendiren ağabeyi ilimizin bir diğer efsane siyasetçisi Mimar Arslan Tolga olmak üzere birçok perde arkası kahramanın da samimi çabasıyla 2005 yılının bitimine 1 gün kala sabaha karşı çıkartılan kanunla gerçekleşti.
Tıp Fakültesi konusunda Üniversitemizin kuruluşunu sağlayan vekillerin ve 1. Rektörümüz Profesör Necdet Sağlam hocanın bizzat şahit olduğumuz samimi çabasıyla temelleri atılan fakat akla ziyan tutumla akamete uğratılan.
Daha sonra Gazeteci Gökten Öztürk’ün liderliğindeki dönemin Memur-Sen Konfederasyon Aksaray il temsilcisi Mahmut Aslan ın ve siyasilerle Meslek Odaları ve STK ların çabasıyla yeniden harlanarak kamuoyunun gündemine oturan, daha sonra ise başta Rektörlük adaylığı sırasında Profesör Himmet Karadal olmak üzere bu konudaki isteklerin gerçekleştirilmesi için ortaya konan samimi ve istikrarlı çabalar nihayetinde meyvesini verdi .
2015 yılı Genel seçiminden önce siyasi vaatle önü açılan konu Ak Parti grup başkanvekili İlknur İnceöz, ASÜ Rektörü Profesör Yusuf Şahin, Ak Partinin bir önceki İl başkanı Abdulkadir Karatay ile o zamanki Kamu Hastaneleri Genel sekreteri Himmet Durgut’un YÖK’TEKİ samimi sunumunun da çabasıyla Tıp fakültemizin kurulması ayrıca Aksaray Devlet Hastanesinin de kurumun Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline getirilmesi de sağlandı.
MUHALEFET MESLEK ODALARI,STK LAR VE AKSARAY MEDYASI GEREKENİ YAPMIŞ OLSAYDI 13 EKİM 1920’DE AKSARAY İL YAPILIRKEN GÜNDEME GETİRİLMESİNİN VERDİĞİ İLHAMLA 2008 DE BAŞLATILAN AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİR YOLUNUN İHALE TARİHİ “YAKINDA” YERİNE NET TARİH OLARAK ALINIRDI!
Aksaray’ın 13 Ekim 1920’de Büyük Millet Meclisi Başkanı daha sonra Atatürk soy ismini alacak olan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kendisini bu konuda ikna eden hemşerimiz Çorakçı zade Kara Vehbi nin isteğini uygun bularak verilen 40 Nolu kanun görüşülürken söz alan Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi’nin “Mademki Aksaray’ı vilayet yapıyoruz gelişmesi için Çakmak Tren istasyonuna demir yoluyla bağlayalım” mealindeki isteği bize ilham verdi.
Bu ilhamla iki defa ilçe olmamıza sebep olan olumsuzluğun tamamen ortadan kalkarak tarihin bizim için tekerrür etmemesi için 2008 yılında başlattığımız çabanın ilk meyvesini 18 Aralık 2010’da O zamanki UDH Bakanı olan başbakan Yıldırım tarafından önce kendilerini bilgilendirdiğimiz Meslek Odalarımız ve İş adamlarımız tarafından ikna edilmesiyle OSB’de.
Ardından ise Ak Partinin Aksaray Genişletilmiş il Divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro Salonunda söz verdi.
26 Nisan 2011’de teklifimle atalarının mekanı Cennet olası 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen ve Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar’ın yazdığım haberi attıkları o zaman Aksaray da yayınlanan 13 gazeteden Uluırmak ve Egemen dışındaki 11’inde yayınlanmasının da oluşturduğu kamuoyunun etkisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan o gün bu hattımızın hem müjdesini, hem de başlatılması talimatını verdi.
2013’DE ÇED PROJESİ TAMAMLANAN,2016’NIN NİSAN AYINDA ETÜT PROJESİNE BAŞLANAN VE ZEMİN ETÜTÜDE TAMAMLANAN HATTIN BU SENE DPT TARAFNIDAN YATIRIM PROĞRAMINA ALINDI,KALKINMA BAKANLIĞI TARAFNIDAN İHALE BEDELİ BÜTÇEYE KONULDU!!!
Bazı konuyu bilmezler ve siyasi taassup’ cuların bu konuda hiçbir şey yapılmadığı yönündeki akla ziyan iddiaların aksine orta başlıkta belirtilen çalışmalar pey der, pey gerçekleştirilerek hattın ihalesi aşamasına gelindi.
MUHALEFET,MESLEK ODALARI VE STKLARLA MEDYA MİTİNG ÖNCESİ VE GÜNÜ NET TAVIR ORTAYA KOYSALARDI”YAKIN” SÖZÜ YERİNE İHALENİN NET TARİHİ ALINIRDI!!!
Yukarıda yani orta başlıkta söylenenlerin kanıtlarını yazımızın girişinden itibaren belirtilenlerin yanında 26 Mayıs 2011’de bu konudaki en somut net kanıttır!!!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimizi ziyaretinden 1 gün önce Aksaray’ın 1933’de fiilen ilçe yapılmasının 85. yıldönümünde yaptığım ve Aksaray Yenigün gazetemizle Aksaray Haberci, Aksaray Gen TR, Sultanhanı Gen TR ile Aksaray Hamle İnternet Gazetelerinde yayınlanan haber ve köşe yazısı ve onlarca kişiye bu konuda attığım ihale tarihi alınması konusundaki cep telefonu mesajı.
Ertesi gün, yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginin yapılacağı gün 68 Gazeteciler cemiyet başkanı Ali Südemen’in sahibi olduğu Yeni Aksaray Gazetesinde bu konuda yazılan haber dışında diğer yayın organlarında bu konuda haber yayınlanmadı.
Yine Meslek Odası başkanından birisinin hastalığı nedeniyle gidemediğinden arkadaşlarına verdirdiği İçme ve sulama suyu konusundaki dosya ve diğerinin ise bana belirttiği bu konudaki yapılması gerekenler dışında Meslek Odalarından da STK lar dan da.
Muhalefet partilerinden bu konuda ne gazetelere verilen demeç oldu, ne de meydana asılan pankartla bir talepte bulunuldu!!!
Muhalefet, Meslek Odaları ,STK’lar ile Medya tarafından orta tavır gösterilseydi milletin istekleri özelliklede samimi isteklerini yerine getirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istikbalimizin olmazsa olmazı olan hizmet için” Yakında” sözü yerine net tarih verilirdi. Olmuşla ölmüşe çare olmadığı gerçeğiyle Mitingde gösterilmeyen tepkinin bundan sonra medeni hukuk içinde maksada ulaşılıncaya kadar gösterilmesi dileğiyle. Cuma’mız Mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
YORUMLAR