-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


İL OLMASAYDIK İLÇE MERKEZİ ,OSB ANCAK DOĞAL GAZ'A KAVUŞABİLİRKEN İLÇE OLAN BELDELER GAZ ALAMAZDI!!!

17 Temmuz 2024 - 08:11

 Perşembe’den devam.
 
  “Vilayet olduk ta ne oldu?” yu soranlara birkaç cevap. 
   
Asrımızın en temiz yakıtı olan, temiz olmasının yanında kurallarına göre tüketildiğinde ekonomikte olan günümüzde Aksaray şehir merkezi ve ilçeleriyle birlikte  bir çok beldesinin de kavuştuğu Doğal Gazda tartışmasız olarak kesinlikle Vilayetlik nimetinin eseridir.!!!


VİLAYETLİK NİMETİYLE ANAP İL BAŞKANLIĞIYLA AKSARAYIN HAYIRLI EVLADI VE EFSANE SİYASETÇİSİ ORHAN AYDIN  İLİMİZİN ÖNCELLİKLE DOĞAL GAZ’A KAVUŞTURULMASIDA VİLAYETLİK NİMETİNİN BİR DİĞER SOMUT ARTISIDIR!!!
   

Eğer ki Aksaray vilayet olmasaydı  çeyrek asır boyunca yürüttüğü  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesindeki görevi esnasında şehrimizin her bölgesinden gidenlerin kendi kurumu  olan Tıp fakültesinde ve Konya’daki diğer hastanelerde tedavi görmelerini sağlamasıyla hayırlı evladı olmayı misli misline hak eden.!!!
 İl başkanlığında ise ilimizin tamamına hizmet yağdırmasıyla, kendisine gelen hizmet taleplerinin tamamını karşılamasıyla iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçisi Orhan Aydın’ da ANAP  il başkanı olmayacaktı.
   
Bu göreve gelmemiş olsaydı yeşil kuşak için Türkiye geneline ayrılan bütçenin %85’in Aksaray’a harcatarak çöl bölgesi günümüzün tarım merkezi olamazdı.
 
Yine Aksaray il masaydı il başkanlığı esnasında yazarak meseleyi gündeme getirmemiz üzerine gereken hassasiyeti gösterterek hemen bakanı getirip ana gaz şebekesine Aksaray için vana koyduramazdı.!!!
     
Vana konmuş olsaydı bile ilçe olsaydık Nevzat Palta’nın ilk Belediye başkanlığı döneminden itibaren Aksaray’ın evleri ve başta Organize Sanayi Bölgesi(OSB) olmak üzere diğer fabrikalar ve atölyelerde ,ardından ilçelerimizle birlikte bazı beldelerimizde  şu anda bu temiz yakıt doğalgaz kullanamazdı.!!!
   
Ancak yakın zamanda Aksaray ilçe merkezi ile yüksek ihtimal ile çalışan sayısı şu ankinin çeyreği olacak olan OSB doğal gaza kavuşabilecekti.
   
Vilayetliğin bu  nimetlerine rağmen dönemin Valisi ve kendisini temsilen Vilayetliğimizin baş mimarı Mehmet Altınsoy’un cenazesine  temsilci gönderilmeyerek vefasızlığın kitabı yazılırken Nevzat Palta başkan cenazeye katıldıktan sonra merhumun ismini  Bankalar caddesine verdi.
   
Fakat daha sonra oluşan alışkanlıktan dolayı kendisi bile burasını” Bankalar Caddesi” olarak söylediği yerin dışında  bulunduğu makama ve dolayısıyla kendisini 922 ilçeden birinin Belediye başkanlığı yerine 30 büyük şehrin dışında kalan 51 ilden birinin Belediye başkanı olmasını sağlayan bu nimeti gerçekleştiren Hayırlı Evlatlarımızın ve Adamlarımızın isimlerini  her hangi bir yere vermedi.

     MODERN ŞEHİRDE TOKİ DE VİLAYETLİĞİN ESERİ
     
Şu anda hızla gelişen ve modernleşen Aksaray da ki Belediye yatırımları da, Nevzat Palta tarafından vahşi çöpten depolamaya geçilemez, ardından ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere bölgedeki kokuya sebep olan yerin Başkan Dr.Dinçer tarafından kapatılarak çöplerin ayrıştırılması ve  enerjiye dönüştürülmesi de 922 ilçeden biriside il olsaydık başarılamazdı.
 
Yani Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Türkiye’nin 922  ilçesinden birinin adı sanı bilinmeyen ilçelerinden birisi olacağından  ileride yeri geldikçe anlatacağım  ilçe belediyesi olarak bu çöpleri enerjiye çevirten tesisin kurulmasını gerçekleştiremeyecekti.!!!


AKSARAY İLÇE OLARAK KALSAYDI ALTINSOY’UN ŞEHRİMİZE VİLAYETLİKTEN SONRAKİ İKİNCİ HEDİYESİ OLAN GÜZELYURT İLÇE YAPILACAĞINDAN ŞU ANKİ SINIRLARINDAKİ TURİSTİK YERLERİMİZDE NİĞDE YE BAĞLANACAKTI!!!
 

 Aksaray ilçe olarak kalsaydı yüksek ihtimal ile  Aksaray ilçe iken Niğdeli politikacılar tarafından ilçe yapılarak dönemin Niğde il Kültür Müdürü Özgür Bilen tarafından il olma çalışmalarımız sürerken gündeme getirilen ve bana “Ali Bey mademki siz il olacaksınız  Güzelyurt’ta bize bağlansın” sözüne verdiğim” Niğde’ye Aksaray’ın bir çakıl taşını dahi vermeyiz!!!” cevabıyla dile getirdiğimi Niğde’nin siyasetçileri Aksaray’ın il olma kanununa gizlice eklettikleri maddeyle gerçekleştireceklerdi..
   
Rabbimiz izin verirse Cuma günü  bu konuyu yani Güzelyurt’un bizden nasıl kimler tarafından kurulan katekülliyle kopartılmak istendiğini.
 
 Bu gerçekleştirilmiş olsaydı şu anki tarihi ve turistik yerlerimizin yanında il olduğumuz tamamı Niğed ili sınırları içinde olan Türkiye’nin Kalbi Narlı göl ‘de dahil nereleri kaybedeceğimizi bizzat konunun içinde olan olarak birinci ağızdan yazacağım.
 
 Merhum Altınsoy’un tabiriyle hizmet getiren hizmet olan vilayetlik nimetiyle 1989’dan itibaren elde edilen şu anki ulaşılan muazzam başarıyı sağlayanların emeklerinin bilinmesi, bilinmekle de kalınmayıp her vesileyle dualarla anılmalarının yanında isimlerinin akla gelen tüm hizmetlere ,yatırımlar verilerek onlarca hatta yüzlerce yıl kendilerine dualar gönderilmesinin sağlanması dileğiyle.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Devamı Cuma'ya

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar