-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


İLÇELİK İTİBARSIZLIĞININ GÖSTERGESİ EMNİYET AMİR VEKİLLİĞİNEİ AYLARCA POLİS MEMURUNUN VEKÂLETİDİR!

12 Temmuz 2024 - 09:05

   Çarşamba’dan devam.
 
 Aksaray il olmadan kamu nezdinde sözüm ona “il üstü ilçe statüsünde” anılıyordu.
  Anılıyordu anılmasına da seksenli yıllarda Kurtuluş ve Merkez Polis karakolunda amirlik yapacak komiser yardımcısı, komiser, baş komiser ve Emniyet amiri uzun zaman olamadı.!!!
 
 İlçe Emniyet Amirinin başka bir göreve atanarak Aksaray dan ayrılmasından dolayı boşalması ve yenisinin de atanmaması nedeniyle aylarca Aksaray ilçe emniyet amirliği vekaletle idare edildi.
 
Hem de  boş olan makama  Emniyet amirliği  makamında ve ilçe genelindeki iki karakolda vekalet edecek komiser muavini ve komiser ile baş komiserde dahil rütbeli birinin olmaması nedeniyle amirlik makamına arşivimde bulunan ve İznillah yazı içine fotoğrafını koyacağım Polis memur Ahmet Tanrıkulu aylarca vekalet etmişti.!!! 

POLİSİN EKİP ARABASI OLMADIĞINDAN GURBETÇİLERİN SATIN ALIP AVRUPA ÜLKELERİNE GİDEN HEYETE AKSARAY İLÇESİNİN KÖYLERİNE HİZMET BİRLİĞİ İÇİN GÖNDERİLEN MİNÜBÜSÜ UZUN BİR ZAMAN AKSARAY POLİSİNİN EKİP ARACI OLDU!
 
 Vali Hamza Aydoğdu’ya kadar görev yapan  idealist ve çalışkan olmalarına rağmen bazı Valilerin  çeşitli sebeplerle ilimizde  kısa zaman kalmaları nedeniyle  gerekeni yapmayanların dışında kalanlarını  yüzlerce  köşe yazımda belirttiğim gibi toplasan yerini tutamayacakları efsane Mülkiyeli Kaymakam Yüksel Özden’in son zamanlarındaki bir gelişmede ilçeliğin itibarsızlığının bir başka somut örneği.!!!
 
 Aksaray ilçesinin Polisinin ekip arabası olmadığından Kaymakam merhum Yüksel Özden Özel idare şefi  merhum Zühtü Yıldırım, Halk Eğitim Müdürü merhum Arif Koçak ve Salmanlı köyünün efsane muhtarı “Kuzzi” lakaplı merhum Mehmet Sarıkaya’yı Almanya’daki gurbetçilere göndererek oradan  gurbetçilerimiz arasında toplanan parayla alınarak Kaymakamlığa Köylere Hizmet Birliğinin çalışmalarında kullanılabilmesi için gönderilen beyaz minibüs ekibin şehir içinde  gezeceği aracı olmadığından mecburiyetten Polise  ekip aracı olarak verildi.!!!

12 EYLÜL DARBESİNDEN SONRA NİĞDE’YE ATANAN VALİ’NİN”İSTEĞİNİZ VARMI?”  SORUSUNA CEVABIMIZ ” AKSARAY POLİSİNİN ARACINA TELSİZİ İSTERİZ” DİLEĞİMİZ GECE ÇAĞIRILAN EMNİYET MÜDÜRÜNE VERİLEN EMİRLE KARŞILANDI!!!
 
  12 Eylül darbesinden sonra Vali Behçet Güler’in yerine Niğde Valiliğine Bedri Nazlı atanmıştı.
 
  Günaydın gazetesinin Niğde il temsilcisi olduğumdan evvelki sene kaybettiğimiz HHA ’sının ikinci Aksaray muhabirliğini merhum Çapan Tekeli ile birlikte yapan “Kara Nevzat” lakaplı Nevzat Albayrak merhumla akşamın geç vakti vardığımız Niğde’ye yeni atanan Valiyi makamında tebrik için ziyaret ettik.
 
Kendisini tebrik etmek için Aksaray’dan gelmemizden dolayı sevinen daha sonra çokta samimi olduğumuz Ürgüp ’lü  “Ceciğin oğlu” lakaplı merhum Bedri Nazlıoğlu hoş beş ve sohbet ile bu sohbette kendisini Aksaray ve Niğde ile ilgili bilgilendirmemizin ardından kendisinden bir isteğimizin olup olmadığını sordu.

  Merhuma Aksaray Polisinin ekip arabasında kullanacakları bir telsizinin olmadığını belirterek telsiz istedik.

   Gece olmasına rağmen İl emniyet müdürünü arayarak Aksaray Polisine bir telsiz gönderilmesi emrini verdi.
 
 Ertesi gün verilen emrin gereğinin yapılarak gelen telsiz ilçe olmanın bir diğer olumsuzluklarından birinin daha ete kemiğe bürünmüş halidir.!!!

BÜYÜK EKECİK DAĞININ BAYIRI OLAN TOKİ BÖLGESİNDEKİ KARAKOLA AKLA ZİYAN ŞEKİLDE EKECİK YERİNE HASANDAĞI İSMİ VERİLİRKEN, İL YAPANLARIN,POLİS OKULU VE POLİS EVİNİ YAPTIRANLARINDA İSİMLERİ EMNİYETİN İL VE İLÇELERDEKİ HİÇ BİR KURUMUNA VERİLMEDİ!!!
 
 TOKİ bölgesi olarak bilinen Yunus Emre ve  Cumhuriyet mahallerinin ve Topakkaya beldesinin bulunduğu yer Küçük Ekecik(Tavşan ) dağının bayırıdır.
 
 Bağlı Kaya ve Başkent Çimeli( Çimeli Yeniköy/Kötü köy) nun bulundukları ve  Şereflikoçhisar’a  ve oradan da Kulu makasına kadar devam eden tepeler ise Büyük Ekecik dağının  bayırının devamıdır.

   Bu net ve somut coğrafi gerçeğe rağmen açılışında dönemin İl Emniyet Müdürüne de verilen isimin yanlışlığın belirttiğim karakola  akla ziyan şekilde ”Hasandağı)”ismi verildi.
 
 Orta başlıkta belirttiğim kurumların yapılmasını gerçekleştirenlerin ve “Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Adamları” isimleri şimdiye kadar emniyetin merkez ilçe ile ilçelerdeki hiçbir kurumuna verilmedi.
 
 Bulundukları makam değer katan itibarla  her yerde arzı endam eden fakat bu nimete ve  sağlayanlardan  vefat edenlerle birlikte  yaşayanlara da şimdiye kadar gereken vefayı göstermeyen tüm atanmış ve seçilmişlerle ,Meslek Odaları ve STK yetkililerin bulundukları makamlara vilayetlik nimetiyle nelerin kazandırıldığını   daha da iyi bilmeleri için konuya Mevla’mızın izniyle devam edeceğim.
 
Vefasızlığın terkiyle tüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK yetkililerinin çıkmadık canda umut olduğu gerçeğiyle 35 yılda yapılmayanın zaman geçirilmeden yapılarak  bununla hem ahde vefanın gereğini yerine getirilmesinin yanında kendilerinin de hem dünyalarını hem de ahiretlerini kurtarmalarının yanında nesillerine de vefalarının itibarını bırakabilmeleri için takip etmeleri dileğiyle.

   Cuma’mız mübarek olsun.
   
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar