-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


MİLLİ MÜCADELEDE BİNLERCE KİŞİ RAMAZANDA BİLE MEYHANELERDE VE SOKAKLARDA İÇKİ İÇİLMESİ İÇİNMİ ŞEHİT VE GAZİ OLDU?

11 Ekim 2024 - 08:27

 Çarşamba’dan devam.

  Bizim dinimize göre kimse Müslüman olmayanların inancına karışamaz.!!!
 
Bu nedenle de Peygamber efendimizin Hz. Muhammed(S.A.V.) biz ümmetlerine  gayrimüslimlerle ilgili tembihi ”Sizin dininiz size bizimki bize deyin!” şeklindedir.
 
Bu çerçevede konuya bakıldığında ister Müslüman ister se gayri Müslim olsun herkesin kendi evinde veya ibadethanesinde yapacakları gayri İslami fiilleri topluma zarar vermiyorsa, yani komşularına sıkıntı oluşturmuyorsa buna devlette, millete karışamaz.!!!
 
 İsteyen gayri Müslim kendi dinini Müslümanları tahrik etmeden, rahatsız etmeden İslam dini ve değerleri ile ibadet ve kıyafetlerini açıktan eleştirmeden, aşağılamadan dinin yaşayabilir.
 
 Dini ne olursa olsun kamusal alanda gayri İslami kıyafetleri giymez ve alkol ile dinimizin men ettiği şeyleri açıktan tüketemez, teşvik etmez satışını yapmaz.
 
 İster Müslim veya gayri Müslim olsun kamuya açık yerlerde İslam’a aykırı şeyler yapamazlar.!!!
 
 Ancak hasta ve yolcu olanları kapalı alanlarda Ramazan boyunca yemeleri ve içmelerinde bir yasak yoktur.


HİNDULARIN KUTSALI OLAN İNEKLERE ZARAR VERİLEMEYECEĞİ, YAHUDİLERİN TAM TATİL GÜNÜ OLAN CUMARTESİYE VE HRISTİYANLARIN KUTSAL GÜNÜ OLAN PAZAR’A  ORALARDA KİMSE SAYGISIZLIK YAPAMAYACAKSA DİNİ İNANCI , MEZHEBİ VE MEŞREBİ İLE SIYU SOPU NE OLURSA OLSUN HİÇ KİMSEDE MÜSLÜMANLARIN KUTSALINA SAYGISIZLIK YAPAMAZ!!!
 
  İster Müslüman, isterse gayri Müslim birisi olsun mezarının kendisine ait olacağı bilinciyle kendi özel yaşantısında serbest olsa da Cumartesi günü hangi dine mensup olunursa olunsun dindar Yahudilerin yaşadıkları yerde onların ibadetlerine, Hindistan da İneklere zarar verilemeyeceği gibi bir Müslüman ülkesinde yaşayanlarda özellikle Ramazan’da hiç kimse açıktan oruç yiyemez ,Camilerin civarı ile Kandillerin kutlanması esnasında bu kutlamaya zarar verecek davranışlarda bulunamaz.!!! 
   
Yani İslam tarihi boyunca olduğu gibi her santimini kanlarıyla sulayarak buraları bize yurt yapan binlerce Şehit ve Gazinin bu uğurda canı verdiği kutsallarımızın ayaklar altına alınması için bu mücadeleyi yapmadıklarından kamu tarafından bu vatan evlatlarının kemiklerini sızlatacak şeylere medeni hukuk içinde izin verilmemeli.


HİÇ KİMSEDE KENDİSİNİ KOLLUK KUVVETLERİNİN VE MAHKEMELERİN YERİNE KOYARAK GAYRİ İSLAMİ DAVRANANLARA KABA DAVRANAMAZ, HİÇBİR ŞEKİLDE ONLARI CEZALANDIRAMAZ!
   
Hz. Adem(A.S.) atamızdan günümüze kadarki gelmiş geçmiş tüm İslam Şehit ve Gazilerimizle birlikte özelde Büyük Taarruzun, genelde  İstiklal savaşımızın Şehit ve Gazileri de İslam ülkesinde kamuya açık alanlarda yapılan veya yapılacak gayri İslami hareketlere razı olmasalar da hiçbir Müslümanın vatandaş olarak bu hareketleri yapanlara karşı kendisini  kolluk kuvvetlerinin, Savcı veya Hakimin yerine koyarak dinimizin değerlerine uyumayan gayri Müslime kaba davranmaya ve onları ne şekilde olursa olsun cezalandırmaya da hakkı yoktur.!!!
   
Burada yapılacak en güzel şey medeni hukuk içinde bu hareketleri yapanlar olursa ilgili kamu kurumlarına bildirilmeleri, kamu tarafından ise Anayasamızın din ve vicdan hürriyeti ile sorumlulukları çerçevesinde dinimizi aşağılayan veya  dindarı tahrik edenler hakkında gerekeni yapmalarını sağlayabilirler.

MÜSLİM VE GAYRİ MÜSLİMLE DEVLETİN HAK VE SORUMLULUKLARI YENİ ANAYASA İLE AÇIK VE NET ŞEKİLDE BELİRLENMELİ
     
Oluşan sıkıntıların daha da müzminleşerek kangren haline gelmemesi için zaman geçirilmeden tam sivil ve tam demokratik bir anayasa yapılmalı.
 
  Bu anayasada azınlığın çoğunluğa, çoğunluğun ise azınlığa tahakküm edemeyeceğinin  net şekilde düzenlenmesi .
 
  Bu düzenlemeyle de  “İslam ülkesinde Salyangoz” satılamayacağı gerçeği de göz önüne alınarak dinimizin aşağılanması, Müslümanların tahrik edilmesinin mutlaka önüne geçilmeli.
   
Yani dinimize dil uzatılmasının ortadan kaldırılması sağlanmalı.
   
Müslümanlarla birlikte Gayri Müslimlerinde inançlarını rahatça yaşamaları için gereken Anayasal ve yasal düzenlemelerin kamu tarafından zaman geçirilmeden yapılması, Müslüman fertlerinde hiçbir zaman fanatik din dışı zorbalıklara tenezzül etmemeleri, edenlerin ise toplumdan dışlanması dileğiyle Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar