-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


NANKÖRLÜĞÜN GÖLGESİNDE Kİ DELİKANLI AKSARAY VİLAYETİ

15 Ağustos 2024 - 09:34

 Rabbimden ben yeryüzündeki en edna kulunu af etmesini niyaz ediyorum.

  Bazen ister istemez” Bu kadarı da olmaz ki!!!” hayret cümlesiyle dile getirilenin şehrimizde bire bir yaşanması nedeniyle hele, hele de akla gelen tüm vurdumduymazlık ve umursamazlık içinde olanların İsrail yatçılar tarafından uydurulup atasözü algısı oluşturularak yerleştirilen” Sopa bulursan kaç, yemek bulursan sokul” sözü maalesef bizde bire bir yaşanıyor.


VİLAYETLİK NİMETİNİ YİYEN NANKÖRLERİN GÖZÜNE DİZİNE DURSUN!!!
 
Külfete için kıllarını kımıldatmayanlar nimete gelince velinimete karış nankörlüğün ansiklopedisini yazarak buna sebep olanları bile yok sayarak hatta bu nimeti oluşturmaya vesile olanların anılmasının bile lüzumsuzluğunu öne sürecek kadar vefadan yoksunlar!!!
 
 Bu günkü fiilen il olmamızın 35. yılı haberinde de belirtildiği gibi Aksaray’ın il olduktan sonra akla gelen her yönüyle komşu ve civar illeri geride bırakarak  Anadolu’nun parlayan yıldızının makamlarından, ticareti ile sanayisi ve daha nice nimetinden faydalananların bunları sağlayanların vefat edenleri ile yaşayanlarını hatırlamaması ,hatırlatıldığında bile makamlarına itibar ,mallarına mal katan nimeti ve bu nimeti Hakkın izni ve rızası için geliştirenlere karşı kelimenin tam anlamıyla nankörlük değil mi?!!! 
     
Başta Aksaray’ın vilayet olmasının baş mimarı, memleketimizin hayırlı evladı Mehmet Altınsoy ,Vilayet olma kıvılcımının 1983 yılının Ekim’in son haftasında verilmesinden sonra birlikte kanunun kabul edilmesine kadar geliştirdikleri ortak stratejiyi nakış, nakış işlenen gergef  gibi çalışmayı işleyen 8. Cumhurbaşkanı Özal ve belirlenen strateji gereği ANAP grup başkan vekilliğine getirilen.

  Vilayet kanunu tasarısının hükümet tarafından TBMM’sine gelmesinden sonra Özal ve Altınsoy ile birlikte canını dişine takan  bu konuda bir eksikliğin oluşmaması için vefat eden  ablasının cenazesine bile gelmeyen Raşit Daldal’ında  bilinmediğini belirten hemşerilerimiz bunun kelimenin tam anlatmaya  nankörlük kelimesinin bile yetersiz olduğunu belirttiler.!!!
 
 1990’dan 2008’e kadar her yıl 2. Vilayetlik kanununun TBMM  kabul edildiği, bu kanunun resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi ve ilk Valinin düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasının yıl dönümlerinin, 2008 den sonra ise Aksaray’ın hiç hak etmediği ikinci ilçelik esaretine çarptırılmasını sağlayan kanun TBMM’sinde kabulü, resmi gazetede yayınlandığı gün olmak üzer 3 defa.

 1840 veya 45 ile 1920 arasında Aksaray’ın 80 veya 75 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan kanunun BMM’ sinde kabulü ile resmi gazetede yayınlanmasının ve yürürlüğe girmesinin yıl dönümlerinin  yapılan haberler ve kaleme alınan köşe yazılarıyla yayınlanmasının da umursanmadığını belirten vefalı hemşerilerimiz gibi bende” Vefa  göstermeyen tüm siyasetçiler, makam sahipleri ,Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle vilayet nimetiyle zenginleşenlerden vefa göstermeyenleri Hakkın  divanına havale ediyorum.


NANKÖRLÜK YAPAN İLK TÖKEZLEMESİNDE NANKÖRLÜK GÖRECEK VE HAYATTAYKENDE VEFATINDAN SONRADA MAKAMDAYKEN EN GÜVENDİKLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE KİMSEDEN VEFA GÖREMEYECEK
 
 Şimdiye kadar ortaya  konan nankörlüğün hiç kimseye faydasının olmadığı ,aksine vefasızlık yapanların bundan dolayı  yaşarken ve ahirettte bunun karşılığını ceza olarak görecekleri İlahi gerçeğiyle bu nankörlüğün terk edilerek vefat edenler ile yaşayanları için gereken vefanın gösterilmesi.


AKLI İZANI VE VİCDANI OLAN ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE MESLEK ODALARI VE STK LAR NİMETİ VE NİMETE VESİLE OLANLARIN  VEFAT EDENERLERİNİN İSİMLERİNİ HER YERDE YAŞATMALI VE ANMALI
 
Bu bilinçle vefat edenlerin isimlerinin ilimiz genelinde her yerde ve hizmette yaşatılması, her büyük hizmeti için yapılan temel atma ve hizmete açma törenlerinde bunların gökten zembille inmediği bilinerek sebep olanların buralarda isimlerinin anılarak kendilerine  dualar gönderilmesi sağlanmalı.
 
  Yaşayanların ise her zaman her yerde ilimizin Mülki ve mahalli idarecileri ve tüm kurumlarıyla Meslek Odaları ve STK’lar tarafından hak ettikleri hürmetin gösterilmesi dileğiyle fiilen vilayet oluşumuzun 35. yıl dönümünü tebrik ediyorum.
   
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar