-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


ORTAK AKILLA SAHA REHABİLİTESİYLE İNŞAAT MALİYET VE BAKIMIYLA ALT YAPI NORMALLEŞİR!

11 Aralık 2024 - 08:32

 Pazartesi’den devam.
   
Pazartesi günkü yazımda verdiğim linki okuyanların hatırlayacakları gibi Cuma günkü yazımda” KURUMASI İÇİN AĞAÇ DİKİLİP, YIKILMASI İÇİN BİNA YAPILIRMI?!” başlığıyla sormuştum.
   
Bu yazımın başlığının ilk 4 kelimesindeki kuruması için ağaç dikilmemesi için yapılması gerekenleri Pazartesi günkü yazımda belirtmiştim.
 
Bu yazımda Mevla’mıza sonsuz şükürler olsun ki verdiği değirmende ağartmadığım 66 yıllık ömrümün ülkemizin 81 ilinin üçte ikisini ve 922 ilçenin ise hatırı sayılır sayısındakiyle  Balkanlar ile Batı Avrupa’nın onlarca ülkesini, bu ülkelerin çoğunun başkentleri ile birlikte yüzden fazla şehrini de gezerek edindiğim bilgi ve tecrübemle.
 
Bunlara ilave olarak 49. yılına 19 gün sonra gireceğim ilimizle bölgemizle saylarını verdiğim ülkelerde geçen gazetecilik ve 7 Belediye başkanıyla birim amiri olarak çalışmamın da artısıyla yani kamu bilgi ve tecrübesinin de artı tecrübesinin de süzgecinden geçirerek Amerika’yı yeniden keşfetmeyle zaman geçirilmeden kısa yoldan nasıl çözülebileceğini belirttim.


ÇATAL KAMPÜSÜN OLUMSUZLUĞU NEDENİYLE YENİ YER YERİNE MEVCUDU REHABİLİTE EDİLMELİ!!!
 
Bugün ise aynı bilgi ve görgü ile oluşan tecrübenin ışığında kampüs sahasındaki diğer olumsuzlukların nasıl ortadan aldırılabileceğini yazacağım.
 
Hatırlanacağı gibi Cuma günkü yazının başlığının ikinci dört kelimesinde dile getirilenlerinde pratik çaresi mümkün.!!!
 
Bu çara kampüsün bu haliyle korunarak, yani buraya yeni binalar yapılmayarak mevcut olumsuzluklar olmayan bir yerde yeni kampüsün kurulmasıdır.
   
Fakat çatal kampüsün sıkıntılarını tecrübeyle bilen olarak bunun çözümünün ilkinin Rektör Arıbaş hocamın Pazartesi günkü yazımda isimlerini  belirttiğim kurumların amirleriyle iş birliğinde.
 
Bu iş birliğiyle DSİ tarafından atmışlı yıllardan başlanarak Aksaray genelinde yapıldığı gibi  kampüs sahası içinde tekniğine uygun drenaj kanalları açılarak ilk etapta zemin suyunun çekilmesinin sağlanarak mevcut binaların bodrumlarındaki su birikintilerinin de bertaraf edilmesiyle ömürlerinin uzatılması.
 
Bununla bakım masraflarının da azaltılmasının yanında yeni yapılacak binaların yapım bedelinin de azaltılması sağlanmalı.
 
Kampüs genelinde DSİ tarafından yapılacak drenaj çalışmasıyla 1978-2019 arasında defalarca gidip başta başkenti Amsterdam’ı bir turist rehberi gibi gezdirecek kadar bilen ve bu çerçevede 25 Metre derinlikteki metrosu ile demir ve kara yollarıyla diğer ulaşım şebekelerinin yanı sıra binalarını ve binaların kup kuru olan bodrum katlarını da bilen, ayrıca ülkenin diğer ondan fazla şehrinde de gördüğüm geneli deniz seviyesinden 1 metre aşağıda olan Hollanda’ bizim kampüs sahasındaki olumsuzlukların olmaması bu ülkenin mühendislerinin bulup uyguladığı inşaat yapma yönteminde.!!!


DSİ’NİN AĞAÇ VE ÇİMLERİ SULAMAK İÇİN BULACAĞI SU KAMPÜSÜN İHTİYACINIDA KARŞILARSA KURUM SU PARASINDAN KRTULURKEN BELEDİYE İBE BU SUYU BAŞKA İHTİYACI OLAN YERE VERİR
   

Aksaray Üniversitesi kampüsündeki mevcut ağaçlarla çimlerin ömürlerinin uzatılması ile yenileriyle çeşitlendirilecek ağaçlarında, ekilecek çimlerinde daha uzun ömürlü olması çok rahatlıkla sağlanabilir.
   
Ağaçlar ve çimler bulunacak su kampüsün mevcut binalarında kullanılan kadarda çıkarsa kampüsün şu anki şehir şebekesinden aldığı su yerine bu su bağlanılabilir.
 Bu suyun kullanılmasıyla kampüs su faturasından kurtulurken, Belediye ise bu suyu başka ihtiyaç olan bir yere verebilir.
 
Su sıkıntısın yanında kampüsteki binalar ile yolların maliyetini ve bakımını da arttıran zemindeki sıkıntının giderilmesiyle hem binaların yapım maliyetinin düşürülmesi ,hem de bakım maliyetlerinin milimize edilir.
 
Bu çalışma başarılı olursa yer yüzündeki sıkıntılı ve görüntü kirliliği de oluşturan alt yapı şebekelerindeki sıkıntıyı ortadan kaldırır. 

 Konunun önemli olması nedeniyle teferruatlı yazılması gerektiğinden uzamasından bugünde tam olarak yazamadım.
 
Allah(CC.) izin verirse Cuma günü konuya Üniversite ile ilimizin mutlu istikbali için devam edeceğim.
 
 Rektör Arıbaş, Vali Kumbuzoğlu ,Belediye Başkanı Dinçer ,İGM Başkanı Ağar ,İl Özel İdaresi Genel Sekteri Kılınçkaya ve DSİ 44. Şube müdürü Ekinci tarafından gereği için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle.
 
 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
 
  Devamı Cuma’ya.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar